به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز چهارشنبه در کارگروه اسب اصیل ترکمن در بجنورد اظهار داشت: این سند چشم انداز در قالب اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت با همکاری تمامی دستگاه های اجرایی و فعالان پرورش اسب تدوین می شود تا دیگر فعالیت ها برای رشد و توسعه صنعت اسب در استان هدفمند دنبال شود.
وی افزود: همچنین در این سند چشم انداز ابعاد تجاری سازی و میزان اشتغالزایی از محل صنعت اسب نیز دیده خواهد شد.
حسین نژاد با اشاره به مزیت های اقتصادی صنعت اسب، گفت: صنعت پرورش اسب از توانمندی های اقتصادی خراسان شمالی محسوب می شود که متاسفانه از آن به عنوان صنعتی پردرآمد استفاده نشده است.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی اضافه کرد: صنعت اسب ترکمن قابلیت آن را دارد تا اقتصاد روستاها را در مسیر پیشرفت قرار دهد اما نبود برخی زیرساخت ها مانع بهره برداری از آن شده است.
وی با تاکید بر جانمایی مناسب برای ایجاد پیست سوارکاری مجهز در خراسان شمالی، اظهار داشت: باید ظرف یک ماه آینده زمینی برای احداث پیست سوارکاری مشخص شود تا فعالان پرورش اسب با برگزاری کورس های سوارکاری، اسب های اصیل خود را به نمایش بگذارند.
حسین نژاد ادامه داد: جشنواره های زیبایی اسب ترکمن در این منطقه با حمایت سایر دستگاه های اجرایی برگزار شود تا اسبداران فرصتی برای معرفی و نمایش توانمندی های تولیدی خود داشته باشند.
تخصیص ۳۰ میلیارد تومان برای حمایت از اسبداران
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این کارگروه، گفت: فعالان پرورش اسب با مشکلات نقدینگی و گردش مالی مواجه هستند که در این راستا با سفر استانی دولت به خراسان شمالی برای حمایت از واحدهای پرورش اسب ۳۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
محمد محمدزاده با بیان اینکه یکهزار و ۷۱۲ سر اسب ترکمن در خراسان شمالی نگهداری و پرورش داده می شود، گفت: تاکنون ۹۸۵ سر اسب اصیل ترکمن این استان به عنوان قطب نگهداری این حیوان نجیب در شمال شرق کشور شناسنامهدار شدهاند که عمدتا در شهرستان بجنورد، مانه و سملقان و رازوجرگلان پرورش داده می شود.
وی افزود: با این وجود شهرستان رازوجرگلان از دیرباز مهد پرورش اسب اصیل ترکمن است و شرایط آب و هوایی و فرهنگ آن منطقه زمینه مناسب برای پرورش این اسب فراهم کرده است.
جانمایی نامناسب برای پیست اسبدوانی باغلق
مدیرکل ورزش و امورجوانان خراسان شمالی نیز با اشاره به جانمایی نامناسب پیست اسبدوانی باغلق در رازوجرگلان، گفت: جانمایی این پیست کارشناسی نیست زیرا که این پیست از نزدیکترین روستا چندین کیلومتر فاصله دارد و انتقال امکاناتی همچون انشعابات آب، برق و گاز به آن هزینه های زیادی می طلبد.
حمید امیری افزود: با توجه به اینکه در سال های گذشته جرگلان تنها منطقه پرورش اسب بود، ساخت پیست اسبدوانی روستای باغلق نیز در این منطقه آغاز شد اما اکنون شاهد پرورش اسب در سایر شهرستان های استان نیز هستیم به گونه ای که باید پیستی ساخته می شد تا برای همه استان قابل دسترسی و استفاده باشد.
وی مسافت زیاد این طرح با جاده اصلی و جانمایی آن در مکانی سیل گیر را از مشکلات اصلی تکمیل این پروژه دانست.
امیری یادآور شد: ایجاد پیست اسب دوانی و مجموعه های سوارکاری از زیرساخت های مهم در صنعت پرورش اسب است که تاکنون در استان ایجاد نشده به گونه ای که برای دیده شدن و بهره گیری از این حوزه باید زیرساخت هایی همانند پیست مناسب ایجاد شود.
در این کارگروه فعالان پرورش استان خراسان شمالی نیز بر نبود زیرساخت های پرورش اسب در استان خراسان شمالی، هزینه های بالای نگهداری اسب، خوراک و نهاده های دامی تاکید کردند.
استان خراسان شمالی به عنوان یکی از اصلی ترین ذخیره گاه های ژنتیکی اسب اصیل ترکمـن در کشور شناخته شده اما این ظرفیت مهم برای توسعه پایدار این خطه مورد غفلت قرار گرفته است.
در استان خراسان شمالی سه هزار سر اسب وجود دارد که یک هزار و ۷۰۰ سر آن اسب اصیل ترکمن است.
نظر شما