به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، ایرج حشمتی در مراسم گرامیداشت سی و پنجمین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی ازن، با اشاره به دستاوردهای پروتکل مونترال در ایجاد همکاری و همراهی کشورهای مختلف با هدف حذف تدریجی مواد مخرب لایه ازن، اظهار داشت: اکنون این پروتکل، فعالیت ها و اهداف وسیع تری از جمله کند کردن روند تغییرات آب و هوایی را در پیش گرفته است.
وی، اصلاحیه کیگالی را فرصتی برای بهبود بهره وری انرژی در بخش سرمایش و استفاده از فناوری های جدید دانست و افزود: پروتکل مونترال از طریق اصلاحیه کیگالی موجب کاهش مصرف هیدروفلوروکربن ها می شود که این امر، کند شدن روند گرمایش جهانی کره زمین را در پی دارد.
به گفته حشمتی، تاکنون ۱۲۴ کشور جهان به عضویت این اصلاحیه درآمده اند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شعار امسال روز جهانی اوزن با عنوان همکاری جهانی برای حفاظت از زندگی روی زمین، تصریح کرد: پیروی از این شعار یادآور این اصل مهم است که باید عزم خود را برای سلامتی بشر و تمام موجودات روی زمین جزم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز پس از گذشت بیش از سه دهه از تصویب عضویت ایران در کنوانسیون وین و پروتکل مونترال در مجلس شورای اسلامی، مصرف بخش عمده ای از مواد مخرب لایه ازن به میزان حدود ۹۸۰۰ تن در ۱۳۷۸ واحد تولیدی و خدماتی حذف شده است.
حشمتی افزود: با اجرای مرحله دوم حذف هیدروکلروفلوروکربن ها در ایران و انتقال فناوری به واحدهای تولیدی در جهت حذف کامل این مواد مخرب لایه ازن تا سال ۲۰۳۰ گام بر می داریم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تشکر از همکاری دستگاه های مختلف عضو کمیته ملی ازن، گفت: تاکنون چندین موافقتنامه همکاری با دستگاه های مختلف اجرایی امضا کرده ایم که بستر لازم برای اجرای پروتکل مونترال را فراهم می کند.
۱۶ سپتامبر از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی حفاظت از لایه ازن تعیین شده است. این نامگذاری در ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰ انجام شد و در حقیقت بزرگداشتی برای پیمان مونترال است؛ معاهده بینالمللی که در سال ۱۹۸۷ انجام شد و کشورها متعهد شدند تا برای حفاظت از لایه ازن اقدام کنند.
در سال ۱۹۹۴، مجمع عمومی سازمان ملل موافقت خود را با تعیین روزی به عنوان روز حفاظت از لایه ازن اعلام کرد. در نتیجه، ۱۶ سپتامبر به عنوان روز حفاظت از لایه ازن انتخاب شد، ۳۰ سال پس از امضای پیمان مونترال، تأیید شد که حفره لایه ازن در حال ترمیم است، با توجه به تاثیرات گازهای کاهش ازون، انتظار میرود تا اثرات شیمیایی این نوع گازها بین ۵۰ تا ۱۰۰ سال ادامه یابد.
نظر شما