۲۵ شهریور ۱۴۰۱، ۱۵:۱۰
کد خبر: 84887357
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

حشرات آسیب پذیر در مقابل تغییر اوضاع اقلیمی

۲۵ شهریور ۱۴۰۱، ۱۵:۱۰
کد خبر: 84887357
حشرات آسیب پذیر در مقابل تغییر اوضاع اقلیمی

تهران- ایرنا- دانشمندان دریافته اند دشواری در سازگاری با تغییرات شدید دمایی، حشرات را در برابر تغییر اوضاع اقلیمی آسیب پذیر می سازد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای اخبار علمی ساینس دیلی، گروهی از محققان بین المللی بیش از ۱۰۰ گونه حشره را برای درک بهتر تغییرات شدید دمایی بر این جانداران مورد بررسی قرار دادند. 

وقوع امواج گرما مکرر و شدیدتر این جانوران را در معرض دماهای خارج از محدوده طبیعی آنها قرار می دهد.

حشرات توانایی ضعیفی برای انطباق با دمای بالا دارند و بنابراین بیشتر از آنچه قبلا تصور می شد، در برابر گرمایش زمین آسیب پذیر هستند.

از آنجا که امواج گرمای مکرر و شدید، این حیوانات را در معرض دمای بالا خارج از حد طبیعی آن ها قرار می دهد، یک تیم بین المللی به رهبری محققان دانشگاه بریستول بیش از ۱۰۰ گونه حشره را مورد مطالعه قرار دادند تا بهتر بفهمند این تغییرات چگونه احتمالاً بر آنها تأثیر می گذارد.

حشرات به علت نقش آنها در گرده افشانی،‌ آفات کشاورزی و ناقلان بیماری مهم است. این موجودات به ویژه در برابر تغییرات دمایی شدید (خیلی سرد یا خیلی گرم) آسیب پذیر هستند. یکی از راه‌هایی که حشرات می‌توانند با چنین شرایطی مقابله کنند، سازگاری است. سابقه قرار گرفتن در معرض این دماها، محدوده بحرانی حرارتی آنها را افزایش می‌دهد. سازگاری می تواند باعث تغییرات فیزیولوژیکی مانند افزایش بیان پروتیین های شوک حرارتی شود و به تغییراتی در ترکیب فسفولیپید در غشای سلولی آنها بینجامد.

این تیم کشف کرد که حشرات برای سازگاری موثر تلاش می کنند و نشان دادند در سازگاری با هر دو حد بحرانی حرارتی بالاتر و پایین تر ضعیف هستند و برای هر  یک درجه سانتی گراد تغییرات، این حد بحرانی به ترتیب فقط ۰.۰۹۲ درجه سانتی گراد و ۰.۱۴۷ درجه سانتی گراد انطباق یافت(یعنی فقط ۱۰ یا ۱۵ درصد). 

محققان دریافتند حشرات جوان توانایی بیشتری برای سازگاری دارند که موید آن است که هنگام تجربه یک موج گرما ممکن است دوره‌های بحرانی وجود داشته باشد که انعطاف‌پذیری بعدی را بهبود می بخشد.

هستر ویوینگ نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده علوم زیستی بریستول می گوید: از آنجا که تغییرات شدید دمایی در فرایند گرمایش زمین فراوانتر و شدیدتر شده است، بسیاری از حشرات به جای اینکه بتوانند از نظر فیزیولوژیکی این تغییرات دمایی را تحمل کنند، باید به تغییر محدوده های جدید حرارتی یا رفتار خود تکیه کنند. 

ویوینگ افزود: این مطالعه تطبیقی چند شکاف عمده را در درک واکنش حشرات به تغییرات اقلیمی شناسایی کرده است. ما بر انجام مطالعات بیشتر روی حشراتی که کمتر در معرض دید هستند، تاکید داریم.

این تیم اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه تولیدمثل حشرات تحت تأثیر تغییرات دمایی شدید قرار می گیرد. این نکته در پیش بینی پراکندگی های آینده این جانداران مهم تر از معیارهای عملکرد یا بقا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha