مهدی رشیدی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مطالعه اولیه طرح انتقال آب منطقه سرانی به مناطق کم آب خراسان شمالی انجام شده است و در قالب این طرح باید ۱۷ حلقه چاه حفر شود.
وی تصریح کرد: این طرح به صورت ویژه پیگیری و اهمیت آن برای نهاد ریاست جمهوری تبیین شد از این رو این طرح با همدلی و هم افزایی مسوولان پیگیری و در سفر هیات دولت به استان به تصویب رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی افزود: در مرحله اول ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این پروژه تخصیص یافت و امید می رود حفر چاه ها امسال انجام و خط انتقال با اخذ پیمانکار اجرایی شود.
وی با بیان اینکه طول خط انتقال این طرح ۲۵۰ کیلومتر برآورد شده است خاطرنشان کرد: سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدن مورد نیاز شهروندان در برخی از شهرستان های استان از این منابع زیرزمینی تامین می شود.
ضرورت تامین منابع پایدار آب
رشیدی در ادامه با اشاره به اینکه بخش زیادی از آب آشامیدن مورد نیاز شهروندان در سه شهر استان از منابع سطحی و از سدها تامین می شود گفت: با توجه به تهدیدهایی که برای تامین آب از منابع سدها وجود دارد باید به فکر منابع زیرزمینی باشیم.
وی تصریح کرد: کاهش بارندگی در خراسان شمالی در ۵۰ سال گذشته بی سابقه است و اجرای این طرح کمک بسیار زیادی به تامین آب پایدار این خطه از شمالشرق کشور می کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی گفت: خوشبختانه در سفر دولت به استان، استفاده از منابع آب های زیرزمینی در سرانی مطرح و مورد توجه قرار گرفت و مردم استان در آینده از مزایای این طرح بهره مند می شوند.
بخشی از آب آشامیدن مورد نیاز شهروندان سه شهر بزرگ و پرجمعیت خراسان شمالی شامل بجنورد، شیروان و اسفراین از سدهای شیرین دره، بارزو و بیدواز تامین می شود.
کاهش بارندگی ها و خشکسالی سبب کاهش ذخیره سدها شده و تامین آب مورد نیاز شهروندان را به لحاظ کمی و کیفی تحت تاثیر قرار داده است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما