یاسر فلاح زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: میانگین افزایش دبی در نصب ۱۵۰ پمپ درون چاهی به ازای هر حلقه چاه ۵۵۰ بشکه در روز است.
وی با بیان اینکه نبود انرژی طبیعی برای نگهداری فشار مخازن نفت، سالیانه باعث کاهش پنج تا هفت درصدی نرخ تولید میگردد افزود:این روند باعث شده که متوسط نرخ تولید چاههای نفتی کشور از پنج هزار بشکه در روز در سالیان دور به کمتر از هزار بشکه در روز برسد.
وی گفت: حفظ تولید، به استفاده از روشهای فرازآوری مصنوعی (روش ازدیاد برداشت) نیاز دارد که بهرهگیری از پمپهای درون چاهی ESP از جمله این روشها است.
فلاح زاده ادامه داد: هم اکنون تعداد ۲۲ میدان و ۲۶ مخزن نفتی در حال استفاده یا در برنامه نصب سیستم فرازآوری هستند و پیش بینی میشود این پمپها تا پنج سال آینده در یکهزار و ۳۰۰ چاه به طور نصب شود.
سرمایه گذاری ۱۰ میلیون یورویی برای احداث کارخانه ساخت پمپ درون چاهی
مدیرعامل شرکت پتروفراز آور ساحل تدبیر (PFAST) افزود: این شرکت به عنوان یکی از شرکت های دانش محور زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با مشارکت و سرمایهگذاری شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا و شرکت روسی سایوزخیم اکسپورت به میزان ۱۰ میلیون یورو در حال راهاندازی بزرگترین و پیشرفتهترین کارخانه تولید پمپ های درون چاهی نه تنها در ایران اسلامی، بلکه در خاورمیانه است.
صرفه جویی هفت میلون یورویی
وی بیان کرد: این شرکت با ظرفیت تولید ۱۵۰ پمپ در سال در یک نوبت کاری، قادر به رفع نیاز به واردات این پمپها و خدمات مربوطه است که حداقل هفت میلیون یورو صرفه جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: شرکت PFAST با انتقال دانش فنی بروز دنیا از طریق شریک روسی خود، تجهیزات درون چاهی و طیف کامل خدمات مربوطه را از طراحی ESP، ساخت قطعات منفصله، مونتاژ، تست، نصب درون چاهی، راهبری و مانیتورینگ تا خدمات DIFA و تعمیرات پمپ ها ارایه خواهد کرد و در۲ سال آتی عمق ساخت داخل این تجهیزات (شامل تجهیزات درون چاهی و رو زمینی) را به ۸۰ درصد خواهد رساند.
فلاح زاده با بیان اینکه گام نخست خط تولید این گونه پمپ ها با حضور مقامات ۲ کشور ایران و روسیه افتتاح شد، افزود:توان تولید داخل ۳۰ درصد از قطعات ESP و بیش از ۵۰ درصد از فناوری فرازآوری مصنوعی با پمپهای درون چاهی است.
مدیرعامل شرکت پتروفراز آور ساحل تدبیر بیان کرد: از جمله مزایای خط تولید شرکت پترو فرازآور ساحل تدبیر، بهرهمندی از خط سیم پیچی و هسته چینی موتور درون چاهی، تست محافظ موتور با اعمال وزن بر روی شفت دستگاه، تست جدا کننده گاز، تست پمپ درون چاهی با اندازهگیری پیوسته پارامترهای تولید و ساخت متمرکز قطعات پمپ های درون چاهی برای نخستین بار در ایران است.
وی گفت: با راه اندازی خط مذکور برای یکهزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
گفتنی است این کارخانه در اهواز امروز دوشنبه با حضور مقامات ارشد ستاد فرمان اجرایی حضرت امام(ره) و مسوولانی از وزارت نفت به بهره برداری رسید.
نظر شما