۲۹ شهریور ۱۴۰۱، ۱۴:۳۰
کد خبرنگار: 750
کد خبر: 84892225
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

ابداع مخترع شاهرودی راهکاری برای بهبود بهره‌وری موتورهای توربینی

شاهرود - ایرنا - اختراع موتور توربو فن دوقلوی هیبرید سوختی - الکتریکی به همت مسعود عربعامری که مدال طلای جشنواره اختراعات سوئیس را از آن خود کرده، راهکاری مطمئن و نوگرایانه برای افزایش بهره‌وری در موتورهای توربینی برای کارکردهای تخصصی است.

مسعود عربعامری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، هدف از این اختراع را افزایش بهره وری موتورهای توربینی در شرایط مختلف و ذخیره انرژی الکتریکی و هیدروژنی خواند و افزود: با توجه به محدودیت سوخت‌های فسیلی و آلودگی حاصل از آنها، در این اختراع روشی برای استفاده از سوخت‌های مختلف و بهینه کردن آنها ارائه شده است که این موضوع وجود سیستم جرقه زن ولتاژ بالا را در این سیستم توجیه می‌کند.

وی در مورد ساختار و اجزای تشکیل دهنده موتور توربو فن دوقلوی هیبرید سوختی - الکتریکی اظهار داشت: این دستگاه از دو موتور توربو فن معکوس و الکترو موتور مولدها، گیربکس فن، خنک کننده، هیدرو پمپ، جک‌های هیدرولیکی با امکان کنترل مکاترونیکی طول برای تنظیم پره‌های مثلثی جهت هدایت میزان هوای تولیدی فن تشکیل شده است.

عربعامری ادامه داد: این دستگاه از سنسور سنجش تعداد و زاویه دوران شفتها نسبت به یکدیگر، باتری‌های هیبرید، دریچه کنترل مکانیکی ورود هوای باتری، دریچه‌های الکترونیکی ورود هوای خنک کننده باتری‌ها، کنترل کننده‌های مکانیکی و الکترونیکی دما، محافظ ورودی هوا با زاویه قابل تغییر، سنسورها، قطعات و نازل‌های سوخت و شمع‌های مولد جرقه و سیستم جرقه زن ولتاژ بالای ضد نویز تشکیل شده است.

مخترع شاهرودی با بیان اینکه این موتور مزایای زیادی نسبت به انواع دیگر موتورهای جت در تولید نیرو دارد، ابراز داشت: در این اختراع با متقارن کردن موتور سوختی و افزودن موتور ژنراتور الکتریکی براشلس تغییر یافته دوقلو، میزان لرزش موتور و همچنین زمان رسیدن به حداکثر قدرت پیشران به کمترین مقدار خود رسیده است.

وی در خصوص تمهیدات زیست محیطی این اختراع گفت: این موتور با بهره‌مندی از تنوع در استفاده از سوخت‌ها از جمله هیدروژن، می‌تواند تولید حداقل آلایندگی نسبت به نیروی تولیدی خروجی داشته باشد.

عربعامری با بیان اینکه موارد استفاده این موتور جت در صنایع هوایی و خودروهای سوپر اسپرت، قایق‌های تندرو، ربات‌های پروازی، صنعت حمل و نقل از جمله کشتی و قطارها است، افزود: با تغییر ابعاد مولد برق می‌توان از آن به عنوان ژنراتور خانگی، ژنراتور نیمه صنعتی و صنعتی با بهره وری بالا و در سایز کوچک استفاده کرد.

مخترع شاهرودی در بیان اهمیت این اختراع اظهار داشت: مشکل لرزش و ابعاد طولانی موتورها و نبود امنیت موتور به دلیل از کارافتادن یکی از موتورها با قراردادن دو موتور به صورت دوقلو و گردش معکوس در کنار همدیگر، در این اختراع رفع شده است همچنین در مواقع مورد نیاز موتورهای سوختی و موتورهای الکتریکی می‌توانند به کمک هم توان فوق العاده‌ای ایجاد کنند.

جشنواره اختراعات سوئیس ماه آگوست در شهر ژنو برگزار شد.

این مخترع از سال ١٣٨۵ تاکنون بیش از ۴٠ اختراع داخلی و بین المللی را ثبت کرده یا در سمت مشاور ایده‌ها را به اختراع تبدیل کرده است.

وی متولد شاهرود و دانش آموخته رشته مهندسی عمران از دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود و مهندسی سخت افزار کامپیوتر از دانشگاه پیام نور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha