به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ساینس بیزینس»، بزرگترین آزمایشگاههای تحقیقاتی اروپا از افزایش مبلغ قبضهای خدمات انرژی بسیار نگران بوده و در حال تهیه پیشنهادهایی برای دریافت اعتبارات بیشتر همزمان با مذاکره بر سر بودجه هستند.
جنگ در اوکراین نیز به حوزه علوم اروپا شوک وارد کرده است؛ از منع همکاری با روسیه و بلاروس گرفته تا حمایت از دانشمندانی که از کشورهای خود فرار کردهاند تا در اتحادیه اروپا شغلی پیدا کنند. اکنون آزمایشگاههای تحقیقاتی بزرگ اروپا فشارهای زیادی را برای تامین انرژی تحمل می کنند.
تاسیسات تحقیقاتی از جمله شتاب دهندگان ذرات، لیزرهای قدرت بالا، اشعههای گاما و تاسیسات اَبَر محاسباتی و مراکز داده در ماههای آینده با هزینههای بالاتر برق رو به رو خواهند شد.
«کاترینا بیسکاری» مدیر «سینکروترون» آلبا (ALBA synchrotron) در اسپانیا گفت که هزینه برق این تاسیسات علمی در سال جاری میلادی ۶۰ درصد افزایش یافته است. برآوردهای اولیه حاکی است که هزینه انرژی تاسیسات علمی در سال جاری نسبت به سال گذشته تا ۷۰ درصد هم بالا خواهد رفت.
این در حالی است که سازمانهای علمی پیش از این و پیش از بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین نیز در فکر سبزتر کردن عملیات خود (سازگار شدن با محیط زیست) بودند و اکنون دولتها نیز باید ارزش ارائه دسترسی به کشفیات علمی و ادامه کار آزمایشگاهها در بحبوحه تردیدها را درک کنند.
بسیاری از زیرساخت های تحقیقاتی در جریان همهگیری کرونا متوقف شدند اما کار خود را ازسرگرفتند و روی کارهای مرتبط با تولید واکسن فعال شدند. اکنون نیز به گفته کارشناسان توقف یا رکود کار زیرساخت های علمی خطرناک است.
نظر شما