«علیرضا کیشانی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گیاه کاملینا از پنج سال گذشته در طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور وارد شده و برای کشت در دوره تناوب در این اراضی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: گیاه کاملینا از خانواده کلزا است و نسبت به گندم به سرما مقاوم تر است و با توجه به مقاومت این گیاه در برابر گرما و تنش آبی در اراضی دیم کشت می شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یاد آور شد: گیاه کاملینا سال گذشته در ۲۰ هکتار از دیمزارهای این استان کشت شد و ۳۰۰ تا ۴۵۰ تن محصول در هر هکتار از اراضی کشاورزی برداشت شد.
کیشانی افزود: افزایش درآمدزایی کشاورزان در کشت کاملینا نسبت به گندم، خرید تضمینی این محصول توسط کارخانجات روغن کشی، برداشت این گیاه توسط کمباین برداشت غلات و مقاومت گیاه کاملینا در برابر ریزش از جمله عوامل افزایش رغبت کشاورزان برای کشت این محصول است.
وی اظهار داشت: بذر مورد نیاز کشت این محصول توسط مراکز تحقیقات کشاورزی، مزارع استان و سایر استانها تامین شده و برای کشت این محصول در اراضی دیم در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
نظر شما