به گزارش خبرنگار ایرنا؛ جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان پس از ۲ سال وقفه خود را به ایستگاه دوازدهم رساند تا بار دیگر زمینه ساز نشاط و شادابی باشد و مسافران زیادی را به خطّه جهانی درّه جوزان بکشاند.
از طبق خوشههای طلایی انگور، شیره، باسلق و کلوچه مانیزان روی دستان دخترکان روستایی با لباسهای سنتی تا صدای ساز و دُهل محلی در کوچه پس کوچههای روستا، بوی کاهگِل و آبپاشی حیاط منازل و کوچههای محل، همه کافی بود تا مسیر ۳۰ کیلومتری ملایر را تا روستای مانیزان با جان و دل بپیمایی و برای دوازدهمین سال روایتگر آئینها و سنتهای دیرین روستایی باشی که از گذشتگان تا امروز دست به دست شده و همچنان زنده و پویا است.
بودند مسافران و گردشگرانی که از راههای دور از شمال و جنوب، شرق و غرب و مرکز کشور برای دیدن جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان به این شهرستان سفر کردند و به جرات میتوان گفت با تلاشها و برنامهریزی که دستاندرکاران این جشنواره طراحی کرده بودند، خاطرهای خوش برای همیشه در ذهن آنها نقش بست.
امسال اما دوازدهمین جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان متفاوت بود و با حضور "علیرضا قاسمیفرزاد" استاندار همدان، فرماندار ویژه ملایر، معاونان استاندار، نماینده مردم ملایر در مجلس، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی و گردشگران در کارگاه شیرهپزی یکی از باتجربهترین اهالی روستای مانیزان در پخت شیره افتتاح شد تا از روز /جمعه/ تا سه روز این جشنواره میزبان هموطنان باشد.
از ورودی درّه جوزان تا روستای مانیزان و دیگر روستاهای منطقه، موزارهای انگور و فرشیهای مخملین و رنگارنگ از انگور پوشیده بود و هر چه به روستای هدف گردشگری مانیزان محل برگزاری جشنواره نزدیکتر میشدی، غرفههای فروش سوغات، صنایع دستی، آشهای محلی، شیره انگور و مشتقات آن، چای ذغالی و گلدانهای گل زیبا و رنگارنگی که در سرتاسر کوچههای روستا چیده شده بود، چشم هر بینندهای را خیره میکرد.
اینها گوشهای از جذابیتهای دوازدهمین جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان بود که مسیر گردشگری شهر جهانی انگور را هموارتر میکند و بدون شک پازل گردشگری شهرستان ملایر به ویژه در بخش کشاورزی را تکمیلتر کرد.
به گفته معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر، هر صحنه و گوشهای از این شهرستان را که مورد توجه قرار میدهیم، خداوند نعمت را در بخشهای مختلف همچون گردشگری، کشاورزی، صنعت، معدن و صنایع دستی بر مردم این شهرستان تمام کرده است.
"سلمان اسماعیلی" در این جشنواره اظهار داشت: ملایر جزء معدود شهرهای کشور است که دارای ۲ برند جهانی انگور و مبلمان منبت است و این نشانهای جهانی بر آسمان ایران میدرخشد.
وی این ۲ برند را ظرفیتهای مهم فرهنگی و اقتصادی این شهرستان دانست و گفت: سیاست دولت سیزدهم بر این است که علاوه بر توسعه ابعاد مختلف اقتصادی، ظرفیتهای مناطق و شهرهای مختلف، بر ماموریت مهم نشاط و شادابی و انسجام اجتماعی اهتمام دارد.
فرماندار ویژه ملایر جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان را نمادی بر توجه دولت و مردم به نشاط اجتماعی و ابعاد فرهنگی دانست و ابراز امیدواری کرد: با سیاست گذاریهای دولت شاهد رشد و ارتقای روزافزون معیشت و اقتصاد مردم و مسائل فرهنگی و اجتماعی خواهیم بود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز جهان شهر ملایر را در حوزههای مختلف بینظیر دانست و افزود: نظام تولید انگور درّه جوزان ملایر ثبت جهانی شد که باید این ظرفیت جهانی حفظ شود.
حجت الاسلام "احد آزادیخواه" ضمن تاکید بر تقویت جیاس انگور ملایر، اظهار داشت: تعداد روزهای برگزاری جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان باید از یک روز به یک هفته افزایش یابد.
به تاکید وی جشنواره شیرهپزی باید در سطح روستاهای درّه جوزان از ازناوله تا گماسا پذیرای گردشگران و مسافران باشد و از چیدن انگور تا پخت شیره، خشک کردن کشمش و تهیه مشتقات انگور و فرآیند تولید شیره بازدید کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین جهان شهر مبلمان منبت را نیز در دنیا بینظیر دانست و گفت: منبت ملایر ویژه و نمونه است که در توسعه اقتصادی شهر بسیار اثرگذار است.
حجت الاسلام آزادیخواه، ملایر را به عنوان شهر ملی مروار کشور، دارای ظرفیتهای بالا و مستعد ثبت جهانی عنوان و بیان کرد: اگر امروز تبلیغات تلویزیونی و محیطی مبلمان منبت انجام میشود، شاه بیت آن جهان شهر ملایر است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر نیز با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار تعداد روزهای برگزاری جشنواره از یک روز به سه روز افزایش یافت، گفت: جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان از هشتم تا دهم مهرماه میزبان گردشگران و مسافران بیشماری است.
"ابراهیم جلیلی" افزود: طبق پیشبینیهای انجام شده امسال با استقبال پرشور مردم از جشنواره مواجه بودیم.
وی ادامه داد: به منظور آشنایی هرچه بیشتر مردم با محصولات و سوغات منطقه، ایجاد تنوع در برگزاری جشنواره و منتفع شدن جامعه محلی از فروش محصولات و شیره انگور، بیش از ۳۳ غرفه برپا شد که بسیار مورد توجه گردشگران و مسافران قرار گرفت.
دهیار روستای مانیزان نیز ضمن ابراز خرسندی از استقبال خوب مردم از جشنواره، اظهار داشت: روستای مانیزان جذابیتهای گردشگری زیادی دارد و پخت شیره سنتی آن زبانزد است.
"وحید همراهی" افزود: حدود ۹۰ درصد از ساکنان و بومیان این روستا کارگاه شیرهپزی سنتی دارند و سالانه با توجه به تولید محصول انگور، بین ۵۰ تا ۱۰۰ تُن شیره انگور در این روستا تولید میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر شیره و باسلق، اهالی دیگر روستاهای درّه جوزان محصولات تولیدی خود را در غرفههای این جشنواره عرضه کردند.
همراهی در عین حال کمآبی، بهسازی روستا و مهاجرت جوانان روستا را از جمله مشکلات روستای مانیزان برشمرد و خواستار حمایت بیشتر مدیران برای رفع این مشکلات شد.
به گزارش ایرنا؛ روستای هدف گردشگری مانیزان در ۲۵ کیلومتری ملایر در محور ملایر به اراک و در دره جهانی جوزان واقع شده و با ۳۳ هکتار وسعت، دارای ۳۸۶ نفر جمعیت است.
جشنواره شیرهپزی سنتی مانیزان از دیروز /جمعه/ آغاز شده و تا دهم مهر ادامه دارد.
نظر شما