احمدنور سرودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: غنچههای هلال در واقع ورودی اولیه سازمان جوانان هلال احمر هستند که مهم ترین شرط ورود به آن داشتن سن پنج تا هفت سال است که این آموزش ها در مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی ارایه میشود.
وی ادامه داد: ارتقای سطوح آگاهی و آموزش های امدادی در میان کودکان و نونهالان از اهداف مهم جمعیت هلال احمر در سراسر کشور است چرا که بهترین زمان برای آغاز آموزش و شکل دهی ذهن این خردسالان برای تبدیل شدن و رسیدن به یک امدادگر واقعی در دوران کودکی و در مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی است که زمینه را برای آشنایی این آنان با آموزه های بشردوستانه و امدادی فراهم را می آورد.
رییس جمعیت هلال احمر قشم درباره ارایه آموزشهای امدادی و بشردوستانه در کانونهای غنچههای هلال در این جزیره گفت: با برنامه ریزی های انجام شده در ارایه این آموزش ها موارد ابتدایی امدادی مانند پناه گیری هنگام زلزله، استفاده از چسب زخم، استفاده از کیسه یخ هنگام کوفتگی، آشنایی اولیه با برخی از اقلام امدادی و آموزش فعالیتهای بشردوستانه همچون کمک به دیگران، تکریم سالمندان و والدین، حفظ محیط زیست(روز هوای پاک، روز درختکاری) به کودکان آموزش داده میشود.
سرودی توضیح داد: هدف از ارایه این آموزش ها این بوده است که بتوانیم از کودکی، پسران و دختران حاضر در مهدهای کودک و مراکز پیشدبستانی شهرستان و جزیره قشم را با جمعیت هلال احمر، اهداف، اصول و فعالیتهای آن آشنا کنیم و بتوانیم بذر بسیاری از فعالیتهایی را که در سالهای آینده قرار است در جامعه و در بستر فعالیتهای داوطلبانه و نیکوکارانه انجام شود، در ذهن آنان بکاریم تا غنچههای هلال پشتوانهای برای انجام این فعالیتهای امدادی و بشردوستانه در آینده جمعیت هلال احمر باشند.
وی اضافه کرد: این آموزش ها به گونه ای است که شخصیت کودکان و نونهالان امدادی، نیکوکار و نوع دوست برای مقابله برای هر نوع از حوادث و بلایای طبیعی احتمالی شکل گرفته و پرورش می یابد.
به گزارش ایرنا، پایه ریزی «توسعه فرهنگ بشردوستی» در جامعه اسلامی ایران، ترویج فعالیت های بشردوستانه در میان کودکان، ایجاد آمادگی «خود امدادی» در کودکان، آشنا ساختن اولیه کودکان با مفاهیم و ابزارهای کمک های اولیه و امور امدادی، آشنا ساختن کودکان با نحوه مواجهه با حوادث و مخاطرات، و افزایش قدرت تاب آوری در بلایا، متناسب با شرایط جسمی، روحی و روانی آنها، افزایش مسوولیت پذیری و جامعه پذیر کردن کودکان از اهداف ارایه آموزشهای امدادی و فعالیت بشردوستانه به کودکان و نونهالان جزیره قشم است.
همچنین آشنا کردن کودکان با جمعیت هلال احمر به عنوان یک سازمان عام المنفعه مردم نهاد، همکاری با نهادهای متولی در ورود به مداخلات اولیه در حوزه آسیب های اجتماعی و روحی و روانی کودکان به ویژه در بلایای طبیعی و مخاطرات انسان ساخت و هم افزایی با سایر دستگاه های فعال در حوزه کودکان به منظور اعتلای فعالیت ها و وصول به اهداف مشترک را از دیگر اهداف این آموزش ها است.
اجرای سرود به صورت هفتگی در ابتدای برنامه های ملی، مناسبتی و نظایر آن، اجرای نمایش، نقاشی و قصه خوانی با سرفصل های تعریف شده در قالب بسته های آموزش امدادی و فعالیت های عام المنفعه و بشردوستانه و انجام بازی های مرتبط از قبل پیش بینی شده (مرتبط با اهداف هلال احمر) از دیگر فعالیت های کانون های غنچههای هلال است.
خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصفالنهار گرینویچ واقع شده است و جزیره زیبای قشم، همچون نگینی بر پهنه آب های نیلگون آن می درخشد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما