به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیاکبر محرابیان» روز دوشنبه در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه تخصصی محصولات نوآورانه و فناورانه صنعت برق در محل پژوهشگاه نیرو، اظهار کرد: سیاست حاکم بر برق کشور در جهت رفع ناترازی برق در دو بخش تقسیمبندی شده است.
وی بخش اول را اجرای طرحهای توسعه صنعت برق برشمرد و افزود: ارتقا نیروگاههای موجود برای استفاده حداکثری از ظرفیت تولید و طرحهای توسعهای در نیروگاههای حرارتی و برقآبی و تجدیدپذیر از سیاستهایی است که دنبال میشود.
وزیر نیرو گفت: در کنار طرحهای توسعه نیروگاهی موضوع مدیریت مصرف برای افزایش راندمان و افزایش بهرهوری صنعت برق دنبال میشود.
محرابیان ادامه داد: برای تحقق مدیریت مصرف میبایست از آخرین فناوریها و افزارهای روزآمد بهره بگیریم.
وی هوشمندسازی صنعت برق را ابزار مهم در این باره برشمرد و گفت: باتوجهبه تجربهای که در سال گذشته حاصل شد و توانستیم از ظرفیتهای مدیریت مصرف استفاده کنیم بر آن شدیم تا آخرین فناوریهای موجود را در یک نمایشگاه گرد هم جمعآوری کرده و این فناوریها به مدیران و کارشناسان معرفی شود.
وزیر نیرو ادامه داد: همچنین سیاستهای و الگوهای مدیریت مصرف در وزارت نیرو را به فناوران و کارشناسان این بخش معرفی شود.
محرابیان تاکید کرد: این نمایشگاه نمایشگاهی کوچک است، اما بسیار پربار و پرمحتوا است که نزدیک به ۶۵ فناوری روز جهان و کشور در آن به نمایش گذاشته شده است.
وی اضافه کرد: همه مدیران، فعالان و کارشناسان صنعت برق در این نمایشگاه حضور دارند که نمایشگاه را تبدیل به نمایشگاهی تخصصی کرده است؛ اما با استفاده از این فناوریهای عرضه شده تلاش میشود مدیریت مصرف هوشمند بر صنعت برق کشور حاکم شود.
مقام عالی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: هوشمندسازی صنعت برق هم در بخش توزیع، انتقال و تولید و هم در بخش مشترکان و مصرفکنندگان تعریف میشود و فناوریهای معرفی شده در این نمایشگاه هریک کارکردی خاص در این بخشها دارد.
تدوین یک برنامه برای تابستان ۱۴۰۲ توسط صنعت برق
وی از تدوین یک برنامه برای تابستان ۱۴۰۲ توسط همکاران صنعت برق خبر داد و گفت: این برنامه ۱۴۰ برنامه سیاستگذارانه و اقدامی دارد که بخشی از این اقدامها در مدیریت مصرف است که طرحهایی برای آن تعریف شده است.
وزیر نیرو افزود: بخشی از این طرحها از قبل شروع شده و بخش قابل توجهی هم باید طی روزها و ماههای آینده شروع شود تا بتوان در اوج مصرف تابستان ۱۴۰۲ برسند هرچند که این طرحها و سیاستها سیاستهای دائمی هستند و بهرهمندی صنعت برق در سالهای آینده از این طرحها مستدام هست.
محرابیان ادامه داد: سیاستگذاری شده سال آینده ۱۰ هزار مگاوات مدیریت مصرف در صنعت برق حاکم شود و این در حالی است که امسال در اوج مصرف حدود ۷۰ هزار مگاوات قدری کمتر مصرف شد که باید برای سال آینده پیشبینی رشد صورت گیرد. بخشی از این پیشبینی در چهارچوب مدیریت مصرف تا سقف ۱۰ هزار مگاوات و بخشی هم با هوشمندسازی محقق خواهد شد.
وزیر نیرو ادامه داد: در بخش بالادست صنعت برق نقطه ضعفی که در سیستمهای انتقال و شبکه قدرت وجود دارد این است که بخشی از پستها و شبکهها در زمان پرباری به حداکثر ممکن در زمان پرباری میرسد که ممکن است در این زمان نتواند برق تبدیل و جریان منتقل شود بخشی از هوشمند سازیها برای حل این موضع آمده تا امکان توزیع بالاترین بهرهوری را پیشنهاد میدهد.
وی افزود: این پیشنهاد بهتر سبب خواهد شد امکان رساندن برق به مصرفکننده از روشهای مناسب فراهم شود. در بخش مصرف مهمترین فناوری که باید استفاده شود کنتورهای هوشمند است که امکان مدیریت مصرف را به مشترکان میدهد و این کنتورهای واجد ویژگیهای زیادی هستند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: کنتورسازیهای داخلی در حال ارتقا دادن کنتورهای تولیدی خود هستند و فناوریهای روز را استفاده میکنند تا امکان بهترین مدیریت مصرف فراهم شود. سیاست حاکم بر صنعت برق کشور رفع ناترازیهای این صنعت است و اقدامهای تابستان ۱۴۰۱ در این زمینه بود؛ اما با رشد مصرف نیاز است این سیاستها ارتقا داده شود.
محرابیان گفت: بر اساس سیاست حاکم صنعت برق در ابتدا طرحهای توسعه صنعت تولید برق هم در نیروگاههای برق حرارتی هم تجدیدپذیر و هم برقآبیها تداوم خواهد یافت و برنامهریزی شده تا برای سال آینده طرحهای متعدد توسعه نیروگاهی به مرحله بهرهبرداری برسد.
وی بیان کرد: مدیریت مصرف و ارتقا راندمان و بهرهوری صنعت برق نیز از سیاستهای مهم است و این نمایشگاه به دنبال هوشمندسازی صنعت برق است که ابزاری در جهت مدیریت مصرف به شمار میرود.
وزیر نیرو ادامه داد: در چارچوب نمایشگاه نزدیک به ۳۰ شرکت ۶۵ فناوری روز جهان و کشورمان را عرضه کردهاند که باعث افتخار برای کشورمان هستند. برخی از محصولات این نمایشگاه مشابه خارجی ندارند و یا از نظر فناوری سطح بسیار مطلوبی دارند .
محرابیان خاطرنشان کرد: با استفاده از هوشمندسازی قادر خواهیم بود تا بهرهوری صنعت برق افزایش داده شود و امکان مدیریت مصرف در بخش تولید، توزیع و به خصوص مصرفکنندگان داده شود.
وی با بیان اینکه تعرفهها لحظهای، ساعتی و انواع و اقسام روشهای دیگر به کار گرفته خواهد شد تا بهرهوری صنعت برق افزایش یابد بیان کرد: البته پژوهشگاه نیرو محلی است برای حضور ایدههای نو استفاده از فناوریهای روز در این جهت است. با اعتباراتی که در بودجه پیشبینی شده شاهد رشد بیش از پیش فعالان صنعت برق در این پژوهشگاه باشیم.
وزیر نیرو گفت: در بخش هوشمندسازی در برخی شرکتهای سطح کشور طرحهای خوبی اجرا شده است که با اجرای آنها میتوان با توزیع برق کمتر تامین برق بیشتری را انجام داد که باید این طرح ملی شده و در سطح کلان به مرحله اجرا در ایند.
محرابیان یکی از موضوعهای مهم صنعت برق را مدیریت پیک برشمرد و خاطرنشان ساخت: مدیریت پیک در صنعت برق برای ما در واقع اصلی بسیار مهم است؛ زیرا نیروگاهها اگر بخواهند برای لحظات پیک طراحی شوند میبایست سرمایهگذاریهایی صورت گیرد.
وی ادامه داد: این امر برای نیروگاهها اقتصادی نیست؛ زیرا برای بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ ساعت در سال اینها باید تولید داشته باشند درصورتیکه پیک مصرف ممکن است در ۱۰۰ ساعت سال اتفاق افتد.
اجرای طرح رؤیتپذیری و کنترلپذیری در بخش صنایع
وزیر نیرو ادامه داد: احداث یک نیروگاه برای تولید در ۱۰۰ ساعت سال اقتصادی نیست و امروز در جهان این پیکها از روشهای مختلف مدیریت میشوند و مصارف به ساعتهای کممصرف موکول میشود. در چارچوب مدیریت مصرف میتوان با ظرفیتهای کمتر نیازهای بیشتری پاسخ داده شود.
مخرابیان از اجرای طرح رؤیتپذیری و کنترلپذیری به طور کامل در بخش صنایع خبر داد و خاطرنشان ساخت: امسال در بخش کنترلپذیری تکمیل خواهد شد تا این مشترکان بار آنها قابل کنترل شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه این سیاست در بخش کشاورزی، عمومی و اداری دنبال خواهد شد گفت: در بخش خانگی عملیات نصب کنتورهای هوشمند شروع خواهد شد.
عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه اشکالات قانونی در این بخش بهزودی برطرف و کنتورهای بخش خانگی هوشمندسازی خواهند شد.
نظر شما