حسین برزگر روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:با پایان برداشت و خرید تضمینی گندم چهارمحال و بختیاری، امسال بیش از بر ۲۵ هزار و ۸۰۰ تن گندم از گندمکاران استان با قیمت تضمینی خریداری شد که این میزان گندم خریداری شده از نظر وزنی حدود ۵۰ درصد نسبت به خرید تضمینی گندم سال گذشته رشد داشته است.
وی افزود: قیمت خرید تضمینی گندم سال قبل پنج هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم بود و با توجه به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در سالجاری که به کیلویی ۱۱ هزار و 500 تومان رسید، امسال بابت خرید تضمینی گندم بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان به گندمکاران اُستان پرداخت شده است.
برزگر خاطرنشان کرد:خوشبختانه امسال در گندمزارهای چهارمحال و بختیاری آفت سِنزدگی زیادی نداشتیم و کل سِنزدگی گندمهای تولیدی استان بسیار کم و کمتر از یک درصد گزارش شد.
این مسوول استان ادامه داد: سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری امسال برای افزایش سطح زیر کشت گندم در استان چند برنامه را دنبال کرد که نخستین برنامه طرح "کشت قراردادی گندم " است که در این طرح مقرر شد ۲۰ هزار هکتار از اراضی گندم آبی با مشارکت کارخانههای آرد و سیلوهای استان به زیر کشت گندم برود.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در طرح کشت قراردادی گندم پرداخت هزینه نهادهها، کود و سَم کشاورزان طرف قرارداد بر عهده کارخانههای آرد و سیلوهای استان است و این هزینه هنگام برداشت محصول از مبلغ پرداختی به کشاورزان کسر خواهد شد و با اجرای این طرح کشاورز در روند تولید گندم، دغدغه تامین هزینه های نهاده، کود و سُموم را نخواهد داشت.
برزگر تصریح کرد: اجرای کامل این طرح به دلیل توان مالی کم اداره غله، شرکتهای تولید آرد و سیلوهای استان در چهارمحال و بختیاری مشکل است و پیشبینی میشود تنها حدود چهار تا پنج هزار هکتار از اراضی استان با این شیوه گندمکاری شود، زیرا در این طرح حمایت دولت وجود ندارد و بودجه و منابع دولتی برای پرداخت به کشاورزان در نظر گرفته نشده است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: طرح دیگری که به منظور افزایش سطح زیر کشت گندم در استان دنبال میشود، طرح جهش تولید گندم در دیمزارها است که در ۱۶ هزار هکتار اراضی گندمرازهای دیمی استان با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اجرا خواهد شد.
برزگر افزود: در این طرح ۲۰ درصد اراضی دیمی که به علت آیش هر سال بدون کشت رها میشد به زیر کشت خواهد رفت که این موجب افزایش سطح زیر کشت گندم استان خواهد شد.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۲۰ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت آبی گندم و نزدیک به ۳۸ هزار هکتار به کشت دیم گندم در چهارمحال و بختیاری اختصاص دارد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان یادآور شد: کُلزاکاری نمیتواند تولید گندم استان را کاهش دهد و هرچند امسال بر اساس سیاستهای ابلاغی وزارت جهادکشاورزی هدفگذاری شده تا یک هزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی استان به کشت کلزا تخصیص داده شود ولی تمایل کشاورزان استان برای کشت گندم بیشتر از کلزا است و سطح زیر کشت این محصول امسال به حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ هکتار خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، ۱۷ مرکز خرید تضمینی گندم و کُلزا در استان چهارمحال و بختیاری فعال هستند که از این تعداد ۱۶ مرکز مختص خرید تضمینی گندم است.
چهارمحال و بختیاری حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد، سرانه مصرف آرد در استان به ازای هر فرد هشت کیلوگرم در ماه است.
نظر شما