تکمیل سایت پرنده‌نگری «هشیلان» کرمانشاه پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

کرمانشاه - ایرنا - معاون محیط‌ طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه گفت: برای تکمیل نهایی سایت پرنده‌نگری تالاب «هشیلان» این استان به پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

«فرشاد فتاحی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان قابلیت‌های زیستی و منظر زیست بومی، این تالاب افزود: سایت پرنده‌نگری این تالاب هم اکنون از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار بوده و بهره‌برداری از آن می‌تواند مکان بسیار مناسبی برای بازدید دوست‌داران طبیعت، پژوهشگران و محققان علوم محیطی و جانوری به ویژه در شاخه پرنده‌شناسی باشد.

وی اضافه کرد: در بازدید اخیر «مجتبی ذوالجودی»، معاون سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور از این تالاب وی قول مساعد داد تا با استفاده از منابع مالی و از محل اعتبارات صندوق ملی محیط زیست بتوان منابع مالی را برای انجام و اتمام پروژه سایت پرنده نگری تالاب هشیلان و تخصیص اعتبار لازم برای بهره برداری از آن فراهم شود.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه از زمان آغاز این طرح ۱۰ سال می گذرد، اظهار کرد: در صورت تامین و تخصیص اعتبار این سایت پرنده نگری تا پیش از پایان امسال مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

فتاحی یادآور شد: پس از تکمیل ساختمان این سایت که در ۲ طبقه احداث شده قرار است امکانات و تجهیزات موردنیاز از جمله چند دستگاه تلسکوپ در آن مستقر شود ضمن آنکه سیستم گرمایشی، موتورخانه، سالن مطالعه و استراحتگاه نیز در سایت راه‌اندازی خواهد شد.

تکمیل سایت پرنده‌نگری «هشیلان» کرمانشاه پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

وی سایت پرنده‌نگاری تالاب هشیلان را مکان مناسبی برای کارهای مطالعاتی، پژوهشی و همچنین گردشگری دانست و افزود: هرکسی به تناسب نیاز خود می‌تواند از این سایت استفاده کند.

فتاحی با اشاره به خشک شدن این تالاب به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها افزود: علاوه بر خشکسالی یکی از مهمترین دلایل خشک شدن این تالاب عدم مدیریت مناسب منابع آبی به ویژه در بحث چاه‌های غیرمجاز است به طوری که هم اکنون ۲۲ حلقه چاه غیرمجاز در اطراف این تالاب وجود دارد.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه با انتقاد از کشت‌های پرمصرفی که در حاشیه تالاب صورت می‌گیرد خصوصا کشت دوم محصولاتی مانند ذرت و چغندر، گفت: مناسب ترین راه برای احیای این تالاب مدیریت منابع آب زیرزمینی و چاه‌های اطراف آنها است که اگر انجام شود آب سریعتر به تالاب برخواهد گشت.

وی ابراز امیدواری کرد با رفع این مشکلات و بهبود وضعیت تنش آبی هشیلان، شاهد پیوستن این تالاب به کنوانسیون بین‌المللی رامسر باشیم.

به گزارش ایرنا، با وجود پیگیری های چندین ساله برای ثبت این تالاب در فهرست کنوانسیون رامسر ولی به دلیل تنش‌های آبی که این تالاب طی چند سال اخیر با آن مواجه بوده که برخی سال‌ها مانند امسال شاهد خشک شدن کامل تالاب شده است و همچنین تصرفاتی که در حاشیه تالاب صورت گرفته است این تالاب هنوز در ان کنوانسیون به ثبت نرسیده است.

تالاب هشیلان با ۴۵۰ هکتار مساحت و داشتن ۱۱۰ جزیره و برکه کوچک و بزرگ به عنوان تالابی منحصر به فرد در غرب کشور به شمار می رود که در سال های پر آبی میزبان بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرنده مهاجر و بومی و همچنین انواع گونه‌های گیاهی و جانوری است.

تالاب هشیلان در فاصله ۳۱ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه و در مسیر جاده کرمانشاه - روانسر واقع شده است و همه ساله پذیرای بیش از ۱۰ تا ۱۵ هزار بال انواع پرندگان مهاجر است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده «بیستون» که ۵۴ هزار هکتار است، «بوزین و مرخیل» در پاوه با ۲۳ هزار هکتار و «قلاجه» با حدود ۴۳ هزار هکتار و چهار منطقه شکار ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha