به گزارش خبرنگار ایرنا، «مجتبی ذوالجودی» روز چهارشنبه در بازدید از تالاب هشیلان افزود: تلاش خواهیم کرد با استفاده از منابع مالی و از محل اعتبارات صندوق ملی محیط زیست بتوانیم منابع مالی را برای انجام و اتمام پروژه سایت پرنده نگری تالاب هشیلان و تخصیص اعتبار لازم را در این خصوص اختصاص دهیم.
وی در ادامه به همراه سایر همراهان از محل سراب تالاب هشیلان بازدید و از نزدیک در جریان آخرین وضیعت کم آبی و گونه های جانوری و نیز از روند چگونگی آبرسانی به تالاب هشیلان قرار گرفت.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه نیز گفت: بیش از ۸۰ درصد ساخت پروژه سایت پرنده نگری تالاب هشیلان انجام شده و باقیمانده کار نیازمند اعتبار است که در صورت تامین و تخصیص اعتبار می توان در زمان کوتاهی شاهد بهره برداری از این پروژه بود.
«احد جلیلیان» افزود: اگر مابقی ساخت پروژه تکمیل شود و این سایت به بهرهبرداری برسد، میتوان آن را به مردم و بخش خصوصی واگذار کرد که هم اشتغالزایی به همراه دارد و هم میتوان از این پروژه مهم استفاده بهینه کرد.
طی بازدید، علاوه بر تکمیل و تخصیص اعتبار برای اتمام پروژه سایت پرندهنگری، بحران خشکسالی و مقابله با اثرات آن، در تالاب هشیلان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا؛ سایت پرنده نگری هشیلان در زمینی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ مترمربع در دست ساخت بوده و تاکنون برای آن بیش از ۱۵ میلیار ریال هزینه شده است.
این سایت در ۲ طبقه شامل بخش اداری و بخش پرنده نگری دارای بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی است و برای تکمیل و راه اندازی آن نیازمند هشت میلیارد ریال اعتبار است.
تمام امکانات مورد نیاز پرنده نگری و نیروگاه خورشیدی برای این سایت پیش بینی شده و در صورت تکمیل می تواند پژوهشگاه بسیار خوبی برای پرنده نگاران باشد.
تالاب هشیلان کرمانشاه با ۱۱۰ جزیره و برکه کوچک و بزرگ، ۲ هزار و ۲۰ هکتار مساحت دارد یکی از منحصر به فردترین تالابهای غرب ایران است.
هشیلان واژه ای کُردی است که از ۲ کلمه (هشی) به معنی مار و (لان) به معنای لانه تشکیل شده و به معنی لانه مار است. این تالاب از گذشته محل تجمع مارهای فراوانی بوده و اکنون به عنوان تالاب هشیلان شناخته می شود.
تالاب هشیلان در فاصله ۳۱ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه و در مسیر جاده کرمانشاه - روانسر واقع شده است.
نظر شما