به گزار ایرنا، الکسی پولیشچوک یکشنبه در مصاحبه با خبرگزاری تاس افزود: مسکو از سال ۲۰۱۴ به مدت هشت سال چنین نقشی (میانجی) را برعهده داشته و مذاکرات بین کی یف و دونباس را برای اجرای توافقات مینسک تسهیل کرده است.
وی ادامه داد : اکنون مشخص شده است که کی یف در تمام این سال ها برای حل و فصل درگیری در دونباس نقش بازی کرد.
پولیشچوک گفت: هیچ مشکلی در پیشنهاد کشورها در میانجیگری وجود ندارد و ما آنها را رد نمی کنیم.
به گفته این دیپلمات، کشورهایی که علاقه مند به میانجیگری در مذاکرات روسیه و اوکراین هستند، باید کی یف را متقاعد کنند که خصومت ها را متوقف کند، جنگی را که در سال ۲۰۱۴ به راه انداخته بود، متوقف کند و به مذاکرات بازگردد.
وی تاکید کرد: "ما برای این کار آماده هستیم، اما همانطور که قبلاً ذکر شد، در مورد انتخاب ساکنان مناطق جدید روسیه بحث نخواهیم کرد. مقامات کی یف باید به خواست و اراده آنها احترام بگذارند، در غیر این صورت مذاکرات نتیجه نخواهد داد. "
پولیشچوک خاطرنشان کرد که روسیه هرگز مذاکره با اوکراین را رد نکرده است و در پایان فوریه مسکو به درخواست کی یف برای آغاز روند مذاکرات پاسخ داد. اوکراین آماده بود تا بیطرفی دائمی، وضعیت غیرهستهای و غیر بلوکی، غیرنظامیسازی و غیرنظامیسازی را در ازای تضمینهای امنیتی تثبیت کند.
وی ادامه داد: وقتی پیشنویس معاهده شکل قابل قبولی به خود گرفت، کی یف روند مذاکرات را قطع کرد و بدیهی است این امر به دستور متصدیان غربی که نیازی به صلح ندارند، صورت گرفت.
پولیشچوک موضع ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را که پیش از این مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را ممنوع کرده بود، «کاملاً غیرسازنده» خواند و تاکید کرد: این عاری از عقل سلیم است و منافع خود اوکراین را برآورده نمی کند.
او در پایان گفت : هر چه مذاکرات بیشتر به تعویق بیفتد، نقطه شروع آنها بیشتر تغییر می کند و به نفع کی یف نیست.
نظر شما