به گزارش ایرنا، آیتالله عبدالکریم عابدینی روز دوشنبه در دیدار با سعیده خضیر، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین اظهار داشت: آب، خاک و هوا، زیرساختهای اساسی و بنیادین زندگی و محیط زیست را تشکیل میدهند و سه رکن اساسی زندگی زیستی ما هستند.
وی با بیان اینکه کمبارشی یکی از موضوعات جدی است، تصریح کرد: در گذشته زمستانها از جهت بارش شدید برف، طاقتفرسا میشد و به همین خاطر اگر زمستانی برف کمی میبارید مردم خدا را شکر میکردند اما اکنون خبری از آن بارشها نیست و زمین از ذخایر گذشته خود مصرف میکند و ضروری است این مهم به نسل جدید منتقل شود.
امام جمعه قزوین اضافه کرد: قنات مانند حجامت عمل میکرد و خونهای زاید را از بدن بیرون میراند اما الان با حفر چاههای عمیق به قلب زمین خنجر میزنیم و آسیب جدی به دشت قزوین و ذخایر سفرههای آب زیرزمینی وارد میکنیم و این در حالی است که برخی از مسوولان به این امر توجه نمیکنند و بعضاً با خونسردی تمام گویا حامل خبر خوشی هستند، میگویند ما برای تأمین آب چند حلقه چاه در فلان شهر حفر کردهایم.
وی، مساله فرونشست در دشت قزوین را موضوعی بسیار جدی و مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: گاهی در شهرهایی مانند تهران پیش آمده که آسفالت خیابان نشست کرده، برخی از اینها ممکن است به دلیل محکم نبودن زیرساخت خیابانها باشد اما برخی نیز خبر از همان فرونشستهای زمین دارد که سازمان محیط زیست نگهبان آن است و این مسأله در استان قزوین بسیار جدی است و باید به آن توجه شود.
وی بر رصد ویژگیهای محیط زیستی استان قزوین تاکید و تصریح کرد: باید بررسی کنیم که فضای محیط زیستی قزوین چه ویژگیهایی دارد که استانهای دیگر این ویژگیها را ندارند، گونههای گیاهی و حیوانی در حال انقراض را دریابیم و با دلسوزی از انقراض آنها جلوگیری کنیم.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: برخی جادهها مانند جاده قزوین به سمت شمال که از سمت الموت میگذرد، پیوست محیط زیستی آن را باز کنیم و ببینیم چه بلایی بر سر منطقه میآورد و در چنین شرایطی با نگاهی جامع به مسایل زیست محیطی بسیاری از آسیب ها یا اتفاق نمی افتد یا کاهش پیدا می کند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بر ضرورت همافزایی حوزههای مشترک با محیط زیست تأکید و یادآور شد: برای مثال، اگر با جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و راه و شهرسازی جلسات مشترکی گذاشته شود بسیار می تواند در مسیر محیط زیست و اهداف حفظ منابع طبیعی کمک کند.
نظر شما