رضوان باقلاچی روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان اردبیل و بخصوص مرکز استان، مهاجرپذیر و جمعیت استان رو به افزایش است و با وجود اینکه خدماتی در راستای توسعه امکانات و رفاه مردم انجام میگیرد اما باید در حوزه جوانان، برنامههایی اتخاذ و به مرحله اجرا گذاشته شود که زمینه اشتغال، امیدواری و ماندگاری قشر جوان دراستان فراهمتر شود.
وی افزود: متاسفانه کل کشور و به تبع آن استان اردبیل به سمت پیری حرکت میکند و اردبیل شهری گردشگری است و شهری با رویکرد تجاری و اقتصادی نیست.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل یادآورشد: هرچند بسیاری از افرادی که از اردبیل مهاجرت کرده اند، به استان بازمیگردند اما به افراد جوان نیاز داریم تا روی این افراد در حوزههای مختلف، برنامهریزی و سرمایهگذاری کرده و بسترهای لازم برای سرمایهگذاری اقتصادی را ایجاد کنیم.
باقلاچی تصریح کرد: در این راستا به همت و همراهی مردم نیز نیاز است تا فرهنگ صحیح اشتغال، به درستی در جامعه نهادینه شود زیرا برخی مواقع اغلب فارغ التحصیلان دانشگاهها انتظار دارند بعد از فراغت از تحصیل، به فوریت وارد بدنه دولت شده و کار اداری داشته باشند اما بیشک تحقق این امر، به تمامی برای دولت مقدور نخواهد شد و مسئولان همچنان به فکر کوچکسازی دولت هستند.
او گفت: استان اردبیل نیازمند نیروی جوان است و راه چاره این است که باید با جدیت برای ایجاد زمینههای ایجاد فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری برای اشتغال وارد شویم تا مهاجرت از استان انجام نگیرد و دستگاههای مختلف دخیل در این حوزه نیز برنامهریزیهای لازم را برای جذب سرمایه گذاری در استان انجام دهند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل به مردم اطمینان داد که شخص استاندار به خاطر دغدغهای که برای اشتغال جوانان دارد، اغلب اوقات خود را برای بسترسازی جهت فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در این مسیر صرف می کند.
باقلاچی ادامه داد: کارهای خوبی در حوزههای زیرساختی مناطق روستایی نظیر احداث سالنهای ورزشی و امکانات تفریحی در برخی روستاها صورت گرفته و خدماتی از سوی دولت در سکونتگاههای حاد و بحرانی ارائه شده است. ضمن اینکه خیران نیز وارد میدان خدمت شده اند و در بخشهای مختلف نظیر کتابخانهسازی و مسجدسازی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته اقدام کرده اند تا بسترهای لازم برای تحقق عدالت اجتماعی در استان شکل بگیرد.
کمبود آب روند مهاجرت از استان اردبیل را تشدید میکند
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل گفت: برخی مجموعهها نظیر گروههای جهادی، شب و روز نمیشناسند و فعالیت میکنند تا زمینههای زندگی مناسب و آسایش مردم فراهم شود، اما خطری که ما را تهدید میکند و به مهاجرت نیز دامن میزند، موضوع کمبود آب است.
باقلاچی ادامه داد: ۹۲ درصد از مصرف آب در استان در بخش کشاورزی، ۶ درصد در حوزه شرب و ۲ درصد در بخش صنعتی است و ما باید برای مدیریت ۹۲ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی برنامهریزی ویژه ای داشته باشیم و کشاورزان و روستائیان پای کار باشند تا با پیاده کردن سامانههای نوین آبیاری، شاهد صرفه جوییها در مصرف آب باشیم و اگر این امر محقق شود در آینده از خطرات بحران کم آبی مصون خواهیم شد
وی با بیان اینکه اغلب اختلافاتی که در روستاها شاهد هستیم بر سر مسئله آب و آبیاری اراضی زراعی است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت، تسهیلات لازم برای پیاده کردن سامانههای آبیاری نوین را ارائه میکند و باید مردم وارد میدان عمل شوند.
این مقام مسئول تصریح کرد: به عنوان مثال، کشت هندوانه به لحاظ آببر بودن، مقرون به صرفه نیست و در بسیاری از کشورها نیز در اولویت برنامه کشت قرار نمیدهند و باید در برنامه کشت و زرع در حوزه کشاورزان اقدامات لازم صورت پذیرد و آموزشهای لازم داده شود.
باقلاچی با اعلام اینکه خوشبختانه خاک زراعی استان، حاصلخیز است، گفت: محصولاتی وجود دارد که از نظر نیاز به آب، کم مصرف و پربازده هستند و لازم است برای توسعه کشت و زرع این قبیل محصولات اقدام شود و از سوی دیگر صنایع تبدیلی مرتبط با این محصولات در استان ایجاد شود.
وی ابراز امیدواری کرد: اگر این امر محقق شود، هم از خامفروشی تولیدات جلوگیری خواهد شد و هم زمینههای اشتغال و درآمدزایی ایجاد خواهد شد و کشاورزان و باغداران از بخشهای حمل و نقل و عرضه تولیدات متضرر نخواهند شد و سرمایهگذاران نیز به فعالیت اقتصادی در این بخش راغب خواهند شد.
دولت به توسعه مناطق مرزی توجه خاص دارد
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل اظهار کرد: از مهاجرت در برخی مناطق روستایی بیشتر نگران هستیم تا شهرهای استان؛ مناطق روستایی مرزی برای ما اهمیت زیادی دارند و دولت نیز به این امر اهتمام دارد و باید سرمایهگذاری ویژه ای در این مناطق صورت گیرد و تسهیلاتی که دولت سبزدهم برای این مناطق ارایه میکند با دولتهای قبلی بسیار متفاوت است و بیشتر شده است.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما