نخستین خودروی متصل با بومی‌سازی بیش از ۶۰ درصد فناوری رونمایی می‌شود

تهران- ایرنا- معاون خودرویی ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: نخستین خودروی متصل با بومی سازی ۶۷ درصدی فناوری اواخر مهرماه جاری رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قصد دارد با همکاری مرکز تحقیقات و نوآوری خودروسازی سایپا رویدادی را با هدف بهره گیری از توان نخبگان و دانش بنیان های این بخش و صنایع توانمند حوزه خودروهای برقی و هیبرید، خودروهای متصل و همچنین زیرساخت ها و تجهیزات تست و آزمون به منظور ارتقای صنعت خودرو برگزار کند.

بر همین اساس این ستاد امروز چهارشنبه میزبان نشست خبری با حضور سیدشهریار زینی معاون خودرویی ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور تشریح جزئیات این رویداد ملی بود. 

زینی در این نشست با بیان اینکه، رویداد فناورانه خودروهای آی ام دی ۲ با محوریت گروه خودرویی ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری با همکاری مرکز تحقیقات شرکت سایپا و شرکت ایرانسل ۲۵ و ۲۶ سایپا باحضور شرکت های دانش بنیان برگزار می شود، افزود: اهدف اصلی این رویداد ارائه آخرین توانمندی ها شرکت های دانش بنیان و فناور در حوزه خودروهای برقی و متصل و همچنین زیرساخت های تست آزمون و البته ارائه نیازهای فناورانه صنایع خودروسازی کشور به منظور رفع آنها و رفع گلوگاه هایی موجود در حوزه فناوری پیشرفته است.

وی گفت: همچنین در این رویداد شاهد چند تفاهم‌نامه بین شرکت های دانش بنیان و مجموعه خودروسازی و دانشگاه های برتر کشور برای رفع نیازهای فناورانه صنعت خودرو خواهیم بود.

معاون خودرویی ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته همچنین از برگزاری نمایشگاهی در کنار این رویداد برای نمایش محصولات و توانمندی های شرکت های دانش بنیان خبر داد.

نخستین خودروی متصل با بومی‌سازی بیش از ۶۰ درصد فناوری رونمایی می‌شود

وی همچنین گفت: در روز افتتاحیه از نخستین خودروی متصل با بومی سازی بیش از ۶۰ درصد از فناوری، همچنین شاهد چند محصول دانش بنیان و دو کتاب در حوزه خودروهای متصل برقی و هیبریدی که با همکاری معاونت تدوین و تالیف شده خواهیم بود.

مدیر گروه خودرویی ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در ادامه از حضور ۳۰ شرکت دانش‌بنیان در رویداد فناورانه خودروهای آی ام دی ۲ خبر داد، گفت: تاکنون ۵ هزار شرکت برای حضور در این رویداد ثبت‌نام و همچنین ۳۰ شرکت‌ فعال مرتبط با این حوزه انتخاب و غرفه‌هایی برای عرضه توانمندی‌های آنها در نظر گرفته شده است.

وی همچنین تصریح کرد: در رویداد فناورانه خودروهای آی ام دی ۲ علاوه بر شرکت‌های خودروسازی و اپراتورها و شرکت‌های دانش‌بنیان، انجمن قطعه‌سازان و فعالان صنعتی نیز حضور خواهند داشت.

زینی با تاکید بر اینکه، خودروهای برقی و هیبریدی تا ۱۰ سال آینده در دنیا جایگزین سایر خودرها خواهند شد، کاهش آلودگی هوا، کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را از مزایای خودروهای برقی برشمرد.

زینی با بیان اینکه، چین به عنوان بزرگترین مهد اتوبوس‌های برقی، رشد شتابانی در زمینه تولید خودروهای برقی داشته است افزود: این مهم بیانگر آن است که کشورهای دارای فناوری خودروهای برقی به سوی استفاده از خودروهای برقی گام برداشته اند.

وی افزود: چینی ها بر همین اساس از شرکت‌های خودروساز خود خواسته اند برای اینکه شامل جریمه های سنگین نشوند، میزان تولید CO۲ را کاهش دهند.

به گفته وی، تا ۱۰ سال آینده در اتحادیه اروپا، خودروهای غالب، برقی و احتراقی خواهد بود و خودروهای احتراقی سهم کوچکی از صنایع خودروسازی در دنیا را تشکیل خواهند داد. همچنین این خودروی متصل علاوه بر ارتقای سطح فناوری خودروی داخلی، افزایش قیمتی نخواهد داشت تا مشتریان راغب به خرید این خودرو شوند.

خودروی متصل (connected vehicle)، خودرویی است که می‌تواند از طریق شبکه بی‌سیم به دیگر ابزارهای نزدیک خود متصل شود. خودروهای متصل عامل مهمی در پیشرفت اینترنت اشیاء (IoT) هستند. ضبط پخش صدا در داخل خودرو که به گوشی راننده متصل است و یا اتصال خودرو با خودروهای نزدیک به خود در جاده و خیابان نمونه‌هایی از خودروهای متصل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha