پرونده سرقت کتیبه تاریخی مسجد جامع بابل به مرجع قضایی تحویل شد

ساری - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با تایید خبر مفقود شدن کتیبه تاریخی مسجد جامع بابل گفت: برای این مسئله پرونده تشکیل شده و به مراجع قضایی تحویل شد.

سرهنگ محمدرضا کردان روز شنبه با تایید خبر مفقود شدن کتیبه تاریخی ورودی غربی مسجد جامع بابل به خبرنگار ایرنا گفت: این کتیبه مربوط به دوره قاجار بود که ارزش تاریخی و معنوی مهمی برای میراث فرهنگی و مردم شهر بابل داشته است. 

وی این اتفاق را یک سرقت میراتی و تاریخی عنوان کرد و گفت: براساس گزارشات تهیه شده این اتفاق حدود پنج روز پیش رخ داد که به سرعت عوامل یگان حفاظت و نیروی انتظامی برای بررسی جوانب اتفاق وارد عمل شدند. 

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران گفت: در حال حاضر پرونده این سرقت به مراجع قضایی تحویل شد تا از طریق ضابطین قضایی مورد پیگرد قرار گیرد. 

سرهنگ کردان همچنین گفت: موارد و اشخاص مشکوکی شناسایی شدند که در حال حاضر مورد تجسس قرار دارند، اما تا روشن شدن مسئله باید منتظر ماند.

مسجد جامع بابل از اماکن تاریخی، مذهبی و میراثی شهر بابل محسوب می شود که در یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شهر قرار دارد و از آثار ملی ایران به‌ شمار می‌رود. طبق تاریخ طبرستان، قدمت این مسجد به سال ۱۶۰ هجری قمری بازمی‌گردد و در دوره‌های مختلف، به‌ویژه عصر صفوی، بازسازی شده است.

دوران فتحعلی شاه قاجار، این بنا براثر زلزله تخریب و مجدداً بنا شد. مسجد دو سردر در شرق و غرب دارد که هرکدام به یک هشتی متصل می‌شوند و بالای آن‌ها آیات و عباراتی بر خشت‌های کاشی(کتیبه) به تاریخ ۱۲۳۰ هجری قمری نوشته شده است. 

استان مازندران دارای ۱۷ موزه تاریخی است که از این تعداد ۹ موزه فرهنگی - تاریخی دولتی ، ۶ موزه خصوصی و ۲ پایگاه فرهنگی و تاریخی هستند.

در حال حاضر ۲۰ هزار قلم اثر منقول در خزانه میراث فرهنگی مازندران موجود است که ۱۶ هزار قلم از آنها در استان ثبت و برایشان پرونده تشکیل شده است که از این تعداد قرار است یکهزار شی در موزه کلبادی نمایش داده شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha