اجرای ۶۵۰ طرح تامین برق در فارس و جنوب کشور نیازمند ۸۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار

شیراز - ایرنا- مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس و بوشهر گفت: بالغ بر ۶۵۰ پروژه تامین و انتقال برق در این دو استان تعریف شده که اجرای آن نیازمند ۸۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است، تامین و اختصاص این اعتبارات نوید بخش توسعه دوچندان و ایجاد زیر ساخت های صنعتی فارس و جنوب کشور است.

مهندس یدالله حقیقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با یادآوری اینکه شرکت برق منطقه‌ای فارس و بوشهر با حدود ۱۵ هزار کیلومتر خط انتقال و فوق توزیع به لحاظ گستردگی، بزرگترین شرکت صنعت برق کشور است افزود: در سالهای گذشته صنعت برق با مشکلات و تصمیماتی نا به حق، از جمله  تعرفه‌های تکمیلی مواجه شده ، دراین سالها برق متاسفانه به یک صنعت زیان‌ده بدل شده است، از این رو هزینه تولید انرژی در مقایسه با فروش آن  نامتناسبت ارزیابی می شود.

وی اضافه کرد : هزینه تولید هر یک کیلووات انرژی برق به طور میانگین بیش از ۸۰۰ تومان و قیمت فروش آن به طور میانگین ۱۰۰ تومان است از این رو فاصله بسیار زیاد قیمت تمام شده انرژی با قیمت عرضه آن  منجر به انباشت زیان در صنعت برق و تاثیرگذاری بر روند توسعه این صنعت شده است.

اجرای ۶۵۰ طرح تامین برق در فارس و جنوب کشور نیازمند ۸۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
مهندس یدالله حقیقی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس و بوشهر

این مسوول با بیان اینکه با وجود همه مشکلات اعتباری طرح های تامین و انتقال برق در فارس و جنوب کشور شتاب قابل توجه دارد در مقایسه آماری ابتدای انقلاب اسلامی و اکنون، گفت: سال ۱۳۵۷ کل ظرفیت منصوبه برق در فارس و بوشهر، ۲۱۰ مگاوات بود و امروز ۱۰ هزارمگاوات است و تعداد مشترکان از ۲۳ هزار مشترک به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک افزایش داشته و تعداد روستاهای برق دار از ۱۸۹ روستا به ۴۰۰ روستا رسیده است.

حقیقی با اشاره به قرارداشتن تنها نیروگاه اتمی کشور در محدوده تحت مدیریت این شرکت، بوشهر و فارس را شاهراه ارتباطی انرژی ایران دانست و گفت: تولید، انتقال و توزیع انرژی برق در این گستره وسیع و استراتژیک از کشور، با استفاده از ۱۵ هزار نفر نیروی انسانی متخصص، در حال انجام است.

او با بیان اینکه تابستان سال ۱۴۰۰ در سراسر کشور و استان‌های فارس و بوشهر به ویژه در بخش خانگی شاهد خاموشی روزانه و بعضا چند باره در هر روز مواجه بودیم، علت اساسی را در ناترازی بین حجم تولید انرژی برق و میزان مورد نیاز در زمان پیک مصرف دانست و گفت: آن زمان براساس آمارها بین ۱۵ تا ۱۹ هزارمگاوات کمبود انرژی برق در کشور وجود داشت.

حقیقی با یادآوری اینکه دولت سیزدهم از ابتدای استقرار، عزم را برای تامین انرژی برق مورد نیاز مشترکان به ویژه در تابستان جزم کرد، گفت: برای تحقق این هدف همه ارکان نظام و کل ظرفیت کشور از علمی و دانشگاهی تا قانونگذاری و اجرایی به کار گرفته شد و  ۱۰۰ برنامه در ۴ محور آماده اجرا گردید.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس و بوشهر با بیان اینکه بعد از مشکلات تامین انرژی برق در تابستان سال ۱۴۰۰ و خاموشی‌های گسترده در کشور، علیرغم همه موانع و محدودیت‌ها، عزم برای تامین برق مورد نیاز در تابستان امسال، جزم شد، گفت: فراهم شدن زمینه تامین انرژی برق مورد نیاز مشترکان بخش‌های مختلف در تابستان و ایام پیک بار، مرهون همت و تلاش کارکنان  این صنعت و همدلی و همکاری و حمایت ایجاد شده در سطوح مختلف بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha