سید «مهدی مصطفوی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون این تالاب میزبان پنج هزار گونه پرنده مهاجر از جمله انواع مرغابی، انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی، آنغوت ، خوتکا، تنجه و غازهای وحشی است است.
وی بیان کرد: هر سال در آستانه فصل پاییز و سرد شدن هوا مهاجرت پرندگان از عرضهای شمالی به سمت نواحی جنوب و گرمسیر کشور آغاز شده و در مسیر مهاجرت، تعدادی از این پرندگان زمستان خود را در تالاب میقان اراک میگذرانند و تعدادی به مناطق گرمتر سفر میکنند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تالاب میقان اراک در فاصله هشت کیلومتری شمال اراک و در مناطق مرکزی کشور واقع شده و تنها تالاب دارای آب در فصل پاییز است که دارای قابلیت میزبانی پرندگان مهاجر را دارد.
مصطفوی اظهار داشت: بیشترین فراوانی حضور پرندگان مهاجر در تالاب میقان اراک در نیمه دوم آبان ماه است و سرشماری آنها نیز تا اوایل آذرماه ادامه دارد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: این اداره آمادگی لازم برای مقابله با وقوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل مهاجرت پرندگان را دارد.
مصطفوی با بیان اینکه این زیستگاه مهم پرندگان مهاجران در فصلهای پاییز و زمستان از ۵۳ گونه پرنده مهاجر میزبانی میکند عنوان کرد: تالاب میقان اراک در زمستان سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان روبرو بوده است و هر ساله سعی می شود پیش از وقوع بیماری و با در نظر گرفتن احتمالات آمادگی لازم را برای مواجهه با بیماری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تمامی تجهیزات انفرادی و سایر تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تهیه شده و از شهریورماه که احتمال ورود پرندگان مهاجر به تالاب وجود دارد، پایشها از منطقه بیشتر شده است و با توجه به احتمال وقوع بیماری، این پایشها در فاصله زمانی کوتاهتری انجام میشود.
تالاب میقان اراک زیستگاه ۱۴۰ گونه پرنده است و سالانه ۵۳ گونه پرنده مهاجر وارد این تالاب میشود که مهمترین آنها دُرنای خاکستری، چنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل و اردک سرسبز است.
نظر شما