فرمانداران آذربایجان‌شرقی برای توسعه بخش معدن وارد میدان شوند

مراغه-ایرنا-رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه این استان از نظر ذخیره معدنی در رتبه اول، از لحاظ اشتغال در رتبه دوم و از نظر تعداد معادن در رتبه سوم کشور قرار دارد، از فرمانداران به عنوان روسای کمیته معادن شهرستان‌ها خواست تا همگام با متولیان استانی برای توسعه این بخش وارد میدان شوند.

«صابر پرنیان» روز دوشنبه در بدو ورود به مراغه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تکمیل زنجیره ارزش معدن، در کنار انتقال حساب بانکی معادن بزرگی چون مس سونگون و فولاد میانه به استان ضروری است تا مردم محلی نیز از ارزش افزوده این معادن بهره‌مند شوند.

وی اخذ حقوق دولتی معادن را بر اساس رویکردهای جدید شورای معادن استان مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: علاوه بر اخذ این حقوق باید ۱۵ درصد از آن برای بهسازی راه‌ها، توسعه محیط زیست و رفاه مردم محلی هزینه شود.

وی با بیان اینکه استان تاکنون از عوارض خسارت‌های معادن بهره چندانی نبرده است، بیان کرد: حتی یک درصد از فروش هر معدن در قالب خسارت باید با مصوبه شورای معادن استان برای بهبود زندگی مردم هزینه شود.

بیش از ۲۰۰ محدوده معدنی به مزایده گذاشته می‌شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی بیان کرد: بیش از ۲۰۰ محدوده معدنی در مناطق مختلف استان به مزایده گذاشته می‌شود و فراخوان آن طی ۲ تا سه هفته آینده منتشر خواهد شد.

«پرنیان» با بیان اینکه صنایع مرتبط با معدن نیز باید گسترش یافته و حساب بانکی آنها به داخل استان انتقال یابد، اضافه کرد: با وجود اینکه آذربایجان‌شرقی ظرفیت معدنی چشمگیری دارد، سهم معدن در تولید ناخالص و در حقیقت تولید ثروت استان قابل قبول نیست.

وی توسعه معدنی را از رویکردهای دولت سیزدهم در آذربایجان‌شرقی عنوان کرد و افزود: در دستورالعمل ابلاغی به روسای ادارات صمت شهرستان‌ها، اولویت نخست آنها توسعه بخش معدن معرفی شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه رویکردهای جدید شورای معادن استان از جمله انتقال حساب‌ها و اخذ عوارض خسارت در همه شهرستان‌ها باید اجرایی شود، صاحبان معادن باید به مسئولیت اجتماعی خودشان هم عمل کند.

مس سونگون ۲ هزار میلیارد تومان در زمینه مسئولیت اجتماعی هزینه می کند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی گفت: مس سونگون ۲ هزار میلیارد تومان در قالب مسئولیت اجتماعی برای ساخت ورزشگاه بین‌المللی در ورزقان، اجرای شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه شهرهای ورزقان و خاروانا و ایجاد سایت اطفای حریق در جنگل‌های ارسباران هزینه می کند.

«پرنیان» با اشاره به اینکه و کار اجرایی این طرح ها به تازگی آغاز شده است، افزود: بقیه معادن استان که از درآمد چشمگیر برخوردار هستند نیز باید در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی خود، برای توسعه جوامع محلی هزینه کنند.

وی ابراز امیدواری کرد که طی ماه‌های آینده سیاست‌های جدید شورای معادن استان به نتایج مطلوب و مورد هدف برسد و افزود: توسعه بخش معادن به دلیل قوانین خاص و فرآیند های پیچیده کمی زمانبر است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی به معدنکاران غیرفعال هم هشدار داد و افزود: اگر فردی محدوده معدنی را ثبت کرده و کاری نکند، خلع ید می شود تا در سریع‌ترین زمان ممکن از ظرفیت‌های بخش معدن استان به نحو مطلوب بهره‌برداری شود.  

«پرنیان» در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه که تشکیل شرکت مس آذربایجان در چه مرحله‌ای قرار دارد، اضافه کرد: تشکیل این شرکت بر اساس دستوری که رئیس‌جمهور محترم در سفر استانی به آذربایجان‌شرقی صادر کرد، از سوی استاندار، سازمان صمت استان و شرکت ملی مس ایران در حال پیگیری است و مراحل قانونی و اداری را طی می‌کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی: شرکت مس آذربایجان تا پایان سال جاری تشکیل می‌شود وی با بیان اینکه یک شرکت مشاور روند ثبتی و انتقال مالکیت، حساب‌ها و اموال را انجام می‌دهد، بیان کرد: طبق اعلام مدیرعامل شرکت مس ایران پیش‌بینی می‌شود تشکیل این شرکت تا پایان سال جاری نهایی شود.

به گزارش ایرنا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی همراه با معاونانش با هدف آشنایی با ظرفیت‌ها و بررسی مشکلات شهرستان مراغه ظهر روز جاری وارد مراغه شد و پس از دیدار با نماینده عالی دولت در این شهرستان با بازاریان، صنعت‌گران و معدن‌کاران دیدار می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha