به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان دماوند، حسین غیبی روز سه شنبه با اعلام این خبر ظهار داشت: برداشت سیب پاییزه شهرستان دماوند از ابتدای مهرماه آغاز و تا پایان مهر ادامه خواهد داشت؛ سیبی که اکنون برداشت میشود سیب قرمز و زرد معروف به سیب لبنانی است که با توجه به اقلیم خوب شهرستان دماوند از کیفیت بسیار بالایی در سطح کشور و جهان برخوردار است.
وی ادامه داد: در سال جاری که سال ناآور باغات سیب شهرستان دماوند است، شاهد کاهش حدود ۳۰ درصدی محصولات باغی بودیم و علت این امر عدم گلدهی در ابتدای فصل ناشی از بارانهای پی در پی و بی موقع و رطوبت بالای هوا بود.
غیبی بیان داشت: تگرگ زدگی از دیگر علل کاهش محصولات باغی است که حدود دوهزار هکتار از بهترین باغات سیب در بهترین نقاط شهرستان از جمله بخشهایی از جابان و سربندان دچارخسارت شدند.
وی افزود: طبق بازدید و برآوردهای مسئولان، بیمه و جهاد کشاورزی حدود یکهزار و ۷۰۰ تا دوهزار هکتار از باغات شامل خسارت شدند و در مجموع بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افت محصولات باغی را شاهد هستیم.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند ادامه داد: محصولاتی که دچار تگرگ زدگی شدند بازار پسند نیستند و بین ۷۰ تا ۹۰ درصد به بخش صنایع تبدیلی منتقل میشوند؛ شاید ۱۰ درصد از محصولات که درصد خسارت کمتری دارند در زمان برداشت به بازار میروند چرا که به علت خسارت شدید به میوهها قابلیت ماندگاری در سردخانه را نیز ندارند.
غیبی تصریح کرد: در سال های گذشته به طور میانگین بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن سیب در شهرستان دماوند برداشت میشد که با توجه به کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی محصولات در سال جاری این رقم به ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تن کاهش یافت البته این رقم به طور دقیق قابل پیش بینی نیست زیرا هنوز در حال برداشت سیب هستیم.
وی در خصوص کارخانه کنستانتره بیان داشت: تعدادی سرمایهگذار برای این مهم مراجعه کردند و قول مساعد داده شده که در شهرک صنعتی جدید آیینهورزان زمینی برای این موضوع تخصیص داده شود، سرمایه گذار نیز آماده سرمایه گذاری است تا برای سال آینده در این صنعت فعالیت آغاز شود.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند گفت: از زمان برداشت بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تن میوه به بخش صنعتی منتقل میشده است که اگر این کارخانههای صنایع تبدیلی در نزدیکی باغات احداث شوند مسلما منافع باغدار حفظ میشود.
غیبی عنوان داشت: در حال حاضر کرایه حمل و نقل میوهها به کارخانههای سیب صنعتی در استانهای همجوار باعث کاهش سود باغدار میشود از این رو اگر کارخانه ها در سطح شهرستان ایجاد شوند باغدار و کارخانهدار متضرر نخواهند شد.
وی افزود: پرداخت خسارتهای تگرگزدگی از سوی بیمه کشاورزی هنوز انجام نشده است اما طی بازدیدها از باغات قول مساعد داده شد که امسال بین یک تا ۴۰ روز پرداختها زودتر انجام شود زیرا درسالهای قبل پرداخت خسارت در دیماه انجام میشد.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند در خصوص برداشت گردو در باغات دماوند نیز گفت: خوشبختانه در سال جاری به علت شرایط آب و هوایی مناسب برداشت گردو در مناطق کوهستانی و دشت از لحاظ کیفی و کمی عالی بوده است و فقط در برخی از مناطق پایین دست که سرماگیرتر بودهاند خساراتی را شاهد بودیم اما در کل محصولات گردو امسال خوب بوده است.
غیبی تصریح کرد: در سطح شهرستان دماوند حدود یکهزار هکتار از باغات گردو در دشتهای آبسرد تا سیدآباد زیر سطح کشت بودند اما در پایین دستها مانند حوضه تاررود و کنار رودخانهها و درهها خساراتی ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: در دشتها کیفیت و کمیت گردوها به علت بارندگی در مرداد ماه خوب بود و گردوها مانند سالهای قبل دچار آفتاب سوختگی نشدند.
نظر شما