به گزارش خبرنگار ایرنا ، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان روز شنبه در آیین بهرهبرداری از دو طرح تکمیلی کارخانه قند مغان گفت: این میزان تولید از طریق کشت پاییزه چغندر قند و نیز کشت بهاره و همچنین تصفیه چغندر قند انتقالی از استان آذربایجان غربی استحصال میشود.
قاسم محمدی افزود: کارخانه قند مغان روزانه ظرفیت فرآوری و تبدیل پنج هزار تن چغندر قند را دارد که مرحله نخست فعالیت خود در تابستان امسال را به پایان رسانده و هماکنون در مرحله تولید پاییزه قرار دارد.
وی ادامه داد: در کشت پاییزه چغندر قند که سال گذشته در سطح استان اردبیل انجام شده بود یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان و یک هزار و ۳۰۰ هکتار دیگر نیز توسط کشاورزان شهرستانهای مغان ، مشگینشهر و اردبیل به کشت چغندر قند اختصاص یافته بود که در مرحله نخست فعالیت کارخانه قند ۱۱ هزار تن شکر استحصال شد.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان اضافه کرد: در کشت بهاره امسال نیز یک هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان به همراه ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی اردبیل و مشگینشهر به کشت چغندر قند اختصاص یافته بود که مرحله برداشت چغندر قند از این اراضی آغاز شده است.
محمدی همچنین پیشبینی کرد ۸۰ هزار تن محصول چغندر قند از این اراضی برداشت شده و به ۱۰ هزار تن شکر خالص و سفید در کارخانه قند کشت و صنعت مغان تبدیل شود.
وی بیان کرد: علاوه بر این قراردادی منعقد شده که در قالب آن ۴۰ هزار تن از محصولات چغندر قند تولیدی در آذربایجان غربی به کارخانه قند کشت و صنعت مغان منتقل شده و به پنج هزار تن شکر سفید تبدیل شود.
دکتر علیرضا مهاجر ، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جریان سفر به استان اردبیل پس از افتتاح دو طرح تکمیلی کارخانه قند مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان بر استفاده از تمام ظرفیت این واحد صنعتی تاکید کرد.
وی گفت: تولید شکر در کارخانه قند مغان پیش از این در بستهبندیهای ۵۰ کیلویی انجام میشد که از امروز در بستهبندیهای کوچک و مصرفی با برند "مغانه" تولید شده و روانه بازار مصرف میشود.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با داشتن اراضی وسیع زراعی، ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
نظر شما