آغاز نوسازی نیمی از باغات فرسوده و پیر کشت و صنعت مغان

اردبیل- ایرنا- مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان از آغاز نوسازی نیمی از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ موجود در اراضی این مجتمع بزرگ تولیدی کشاورزی خبر داد.

قاسم محمدی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز روند نوسازی باغات این مجتمع تولیدی کشاورزی پس از ابطال واگذاری به بخش خصوصی، علت پیر و فرسوده شدن باغات این بنگاه بزرگ اقتصادی را نبود سرمایه‌گذاری در طول سالیان متمادی ذکر کرد.

وی گفت: برای اقتصادی‌تر کردن باغات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، نوسازی و اصلاح درختان لازم و ضروری بوده و این کار آغاز شده است به طوری که سال گذشته ۱۲۰ هکتار از باغات این واحد تولیدی نوسازی و بهسازی شد.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: برنامه‌های میان مدت دیگری از جمله ایجاد نهالستان گونه‌های گواهی شده لیبل آبی، آزمایشگاه کشت بافت، باغ مادر در سطح ۵۰ هکتار، باغ الگویی غیرمتراکم در سطح هشت هکتار، باغ الگویی متراکم به میزان ۲ هکتار و نیز کشت ارقام خالص و سالم (لیبل آبی) در ناحیه چهار مجتمع باغات میوه به وسعت ۱۰ هکتار در دست اجراست که با عملیاتی شدن آنها شاهد تحولی در بزرگترین مجموعه باغی یکپارچه ایران در مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان خواهیم بود.

وی اضافه کرد: فاز اول برنامه بلندمدت توسعه باغات کشت و صنعت مغان نیز شامل آماده سازی زمین جهت اجرای ۳۰ هکتار باغ زیتون، ۴۰ هکتار باغ گیلاس و ۲۸ هکتار باغ بادام در حال اجراست که با تسریع در تهیه نهال‌های این باغات، مراحل بعدی توسعه باغات این مجتمع ادامه خواهد یافت.

محمدی همچنین با اشاره به ایجاد باغ ۱۵ هکتاری گیلاس تک دانه پایه رویشی گزیلا ۶ در سال گذشته و بلافاصله بعد از ابطال واگذاری این بنگاه اقتصادی به بخش خصوصی و نیز باغ فشرده الگویی با تراکم ۲ هزار و ۲۰۰ اصله نهال در هکتار اظهار کرد: در روش قدیم در هر هکتار ۴۱۶ اصله نهال کشت می شد که با اجرای باغ فشرده الگویی، تعداد کشت نهال در هر هکتار به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در اجرای این باغ فشرده الگویی، از نهال‌های جدید تهیه شده از کشور صربستان استفاده شده و بر این اساس، تاکنون تعداد ۱۰ هزار اصله نهال از این کشور به صورت رایگان در مجتمع باغات مغان کشت شده و واردات ۱۵ هزار اصله نهال دیگر نیز در دست پیگیری است.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، مشکل تامین آب مورد نیاز مجتمع باغات این شرکت را حیاتی خواند و گفت: نیاز آبی باغات این شرکت با جداسازی دریچه‌های آبیاری از مزارع خصوصی در سطح یک هزار هکتار حل شده است.

آغاز نوسازی نیمی از باغات فرسوده و پیر کشت و صنعت مغان

به گزارش ایرنا، شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکش‌های زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی دو سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.

مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هم‌اکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب می‌شود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت می‌کند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.

این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه‌های قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکت‌های منحصر بفرد کشور محسوب می‌شود.

بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن می‌رسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha