تامین سوخت زمستانی دغدغه روستاهای فاقد گاز در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد-ایرنا- عشایر در زمان کوچ پاییزی و نزدیک شدن به روزهای سرد سال نیازمند تامین سوخت از جمله گاز مایع هستند، به طوری که در این ماه‌ها تامین سوخت برای برخی از عشایر و مردمان ساکن در روستاهای فاقد گاز همواره یکی از دغدغه‌های آنها و مسوولان مربوطه بوده است.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۵۳۷ روستا از ۹۴۶ روستای چهارمحال و بختیاری از نعمت گاز برخوردار شده‌اند که از نظر جمعیت روستایی پوشش ۹۱.۵ درصدی برخورداری از این موهبت را در روستاهای استان نشان می‌دهد.

بیشتر روستاهایی که تاکنون از نعمت گاز برخوردار نشده‌اند جمعیتی کمتر از ۲۰ خانوار دارند و در برخی از آن‌ها شرایط گازرسانی به علت قرار گرفتن در مسیر رانش زمین وجود ندارد ولی با این وجود از ابتدای دولت سیزدهم برای ۱۵ روستای دورافتاده چهارمحال و بختیاری گازرسانی انجام شد و برنامه‌ریزی‌ها برای گازرسانی به ۱۰ روستای دیگر در سال جاری انجام شده است.

از سوی دیگر هفت هزار و ۸۰۶ خانوار روستایی چهارمحال و بختیاری از نعمت گاز برخوردار نیستند و تامین سوخت زمستانی به ویژه گازمایع در فصل‌های سرد سال دغدغه این خانوارها در نیمه دوم سال است و برخی روستاییان معتقدند سهمیه تخصیصی با توجه به هوای سرد اُستان برای روستاییان که دامپروی دارند، ناکافی است.

جدول زیر، روستاهای فاقد گاز چهارمحال و بختیاری به تفکیک شهرستان نشان می‌دهد که این آمار شامل همه روستاهای فاقد گاز دارای شرایط گازرسانی و روستاهای فاقد شرایط گازرسانی است.

تعداد روستاهای فاقد گاز چهارمحال و بختیاری به تفکیک شهرستان
ردیف شهرستان روستاهای فاقد گاز
تعداد خانوار
۱ شهرکرد  ۲ ۷
۲  بروجن ۷ ۲۰
۳  فارسان ۴ ۶
۴  لردگان ۱۳۳ ۲۷۱۷
۵  اردل ۳۷ ۳۰۵
۶  کوهرنگ ۱۹۰ ۴۳۱۰
۷  کیار ۲۵ ۳۶۸
۸  بن ۳ ۷
۹  سامان ۰ ۰
۱۰ خانمیرزا ۵ ۶۶
جمع ۴۰۶ ۷۸۰۶
* این تعداد شامل روستاهای در حال اجرا، روستاهای فاقد گاز دارای شرایط گازرسانی و روستاهای فاقد شرایط گازرسانی می باشد.

سهمیه گاز مایع کم است

یک از اهل روستاهای فاقد گاز شهرستان اَردل در این پیوند به ایرنا گفت: سهمیه گاز مایع کم است و یک کپسول در هفته جوابگوی سرما نیست و اگر نفت سفید و سهمیه نفت و گاز بستگانی که زمستان‌ها در روستا ساکن نیستند وجود نداشت گذراندن زمستان سخت بود.

صادق حیدری افزود: زمستان سرد منطقه ما اجازه کشت پاییزه نمی‌دهد و برخی در پاییز و زمستان به دلیل نبود کشاورزی برای کارگری، راهی شهرهای دیگر می‌شوند و نزد اقوام زندگی می‌کنند و سهمیه کپسول گاز و نفت خودشان را به بقیه می‌فروشند.

وی گفت:امکانات شهر بیشتر از روستاست ولی راه روستای ما آسفالت شده و هوای بهار و تابستان آن خنک و خوب است و هفت خانوار کل سال در این روستا زندگی می‌کنند.

حیدری اظهار داشت: خانوارهایی که دام دارند در روستا می‌مانند و آنهایی که فقط کشاورزی دارند پنج ماه از سال خارج روستا هستند و تعدادی از بچه‌ها نیز برای مدرسه به خوابگاه می‌روند و تعداد کمی زمستان‌ها در روستا هستند.

وی یادآوری کرد:زمستان‌ها مثل گذشته برف و باران زیادی ندارد ولی سرمای هوا همیشه وجود دارد و روستاییان نه تنها برای گرمای منزل خود، بلکه برای گرم کردن اتاقی بیرونی نیز به سوخت به ویژه نفت سفید احتیاج دارند.

وی خاطرنشان کرد: اگر روستای ما به شبکه گاز متصل شود، خیلی از مشکلات حل خواهد شد و می‌توانیم با سوخت گاز، مشکل سرما را حل کنیم و در کنار زمین‌هایمان گلخانه هم بزنیم و در زمستان هم تولید داشته باشیم، چون با هوای سرد منطقه ما گرم کردن گلخانه با گاز مایع و یا نفت سفید به صرفه نیست.

وی یاد آور شد: برخی دلال کپسول‌های گاز را از کسانی که زمستان در روستا نیستند خریداری می کنند و در شهر به مغازه‌ها و خودروهای با سوخت LPG می‌فروشند که این موجب کمبود کپسول پُر در روستا شده است.

تامین سوخت زمستانی دغدغه روستاهای فاقد گاز چهارمحال و بختیاری

تامین سوخت زمستانی عشایر و روستاهای چهارمحال و بختیاری با اولویت پیگیری می‌شود

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری در این پیوند به ایرنا گفت: تمهیدات لازم برای تأمین سوخت عشایر و روستاهای استان اندیشیده شده و سوخت‌رسانی زمستانی به نقاط سخت‌گذر استان با روندی مطلوب ادامه دارد.

ساسان تیموری در گفت و گو با ایرنا شهرکرد گفت: از ماه‌های ابتدایی امسال با در نظر گرفتن تدابیر لازم سوخت مورد نیاز روستاهای واقع شده در محل‌های فاقد شبکه انتقال گاز طبیعی، تأمین شده و با اعلام سهمیه الکترونیک خانوارهای نفت سوز، از نیمه مردادماه، مجاری عرضه سوخت ملزم شدند قبل از شروع فصل سرما، نسبت به خرید سوخت سهمیه خانوارهای روستاها از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اقدام و نسبت به توزیع آن اقدام کنند.

وی افزود: بخش مناسبی از سوخت در نظر گرفته شده برای تامین گرمایش خانوارهای روستاهای فاقد گاز طبیعی به وسیله نفت‌کش‌های ناوگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی طرف قرارداد شرکت، ارسال و  توسط فروشندگی‌های نفت سفید اُستان توزیع شده است.

تیموری ادامه داد: سهمیه نفت سفید مورد نیاز خانوارهای ساکن در روستاها و بخش‌های فاقد گاز طبیعی با توجه به تعداد خانوارهای ثبت‌نام شده در سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی  به نشانی newtejaratasan.niopdc.ir برآورد و هر ساله تأمین می‌شود.

تامین سوخت زمستانی دغدغه روستاهای فاقد گاز چهارمحال و بختیاری

سهیمه ماهیانه گاز مایع خانوارهای واجد شرایط ۴۶ کیلو است

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری گفت:چهار سیلندر 11 کیلویی به علاوه یک سیلندر ۲ کیلویی سهیمه ماهیانه گاز مایع خانوارهای واجد شرایط و ثبت‌نام شده در سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی است.

وی یادآور شد: از سال‌های قبل نسبت به اطلاع‌رسانی و ترغیب مصرف‌‍کنندگان جهت ثبت‌نام در سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی اقدام شده است و تاکنون سوخت‌رسانی به خانوارهای واجد شرایط بدون مشکل انجام شده است.

تیموری تصریح کرد: پیگیری لازم جهت  تامین گاز مایع مورد نیاز خانوارهای فاقد گاز طبیعی از طریق شرکت‌های توزیع گاز مایع جهت عرضه توسط عاملان توزیع مربوطه به خانواده‌های واجد شرایط نیز، در دست اقدام است.

وی اظهار داشت: به منظور پیشگیری از هر گونه تخلف در عرضه سوخت اعم از سهمیه نفت سفید و گاز مایع به خانوارها، نگهداری هر گونه کارت بانکی دارای سهمیه فرآورده‌های نفتی نزد فروشنده یا عوامل فروشندگی نفت سفید و گاز مایع ممنوع است.

تیموری تاکید کرد: سرپرستان خانوار باید با همان کارت بانکی که در سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی ثبت نام کرده‌اند در زمان دریافت سهمیه با استفاده از کارتخوان فروشنده سوخت، مبلغ سهمیه سیلندر گاز مایع و نفت سفید خریداری شده را پرداخت کنند.

تامین سوخت زمستانی دغدغه روستاهای فاقد گاز چهارمحال و بختیاری

گازرسانی به روستاهای اُستان ادامه دارد

معاون مهندسی شرکت گاز چهارمحال و بختیاری نیز در این پیوند به ایرنا گفت: بیشتر روستاهای فاقد گاز استان در مناطق محروم شهرستان‌های لردگان،کوهرنگ و اردل قرار دارند که بیشتر آن‌ها جمعیتی کمتر از ۲۰ خانوار دارند و در برخی از آن‌ها شرایط گازرسانی به علت قرار گرفتن در مسیر رانش زمین وجود ندارد.

محمد سبزیان افزود: تاکنون ۵۳۷ روستای استان از نعمت گاز برخوردار شده‌اند که پوشش ۹۱.۵ درصدی روستاهای استان از نعمت گاز را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در شهرستان اردل عملیات اجرایی پروژه گازرسانی به روستای بهشت‌آباد  اجرایی شده است و پیش‌بینی می‌شود عملیات گاز رسانی تا ۶ ماه آینده به پایان برسد و همچنین گازرسانی به ۱۰ روستای شهرستان کوهرنگ در دستور کار است.

سبزیان تصریح کرد: مجوزهای لازم جهت اجرای طرح‌های گازرسانی برای ۴۷ روستای استان اخذ شده است و علاوه بر روستای بهشت‌آباد روستاهای پشتکوه میلاس، پشتکوه فلارد، دودرا، سردشت، ده باغ، ده‌علی، رضی آباد، نظر آباد، دادا، ده کهنه و نازک از جمله روستاهایی هستند که در فهرست گازرسانی قرار گرفته‌اند.

سبزیان تاکید کرد: در صورت تامین اعتبار مناسب تا چهار سال آینده، کار گازرسانی در این روستاها نیز به پایان می‌رسد ولی گازرسانی به برخی روستاهایی که در مسیر رانش زمین قرار دارند، مقدور نیست و ۳۰۵ روستای استان شرایط گازرسانی ندارند.

تامین سوخت زمستانی دغدغه روستاهای فاقد گاز چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایرنا، تاکنون ۵۳۷ روستای چهارمحال و بختیاری از نعمت گاز برخوردار شده‌اند که پوشش ۹۱.۵ درصدی برخورداری از این موهبت را در روستاهای استان نشان می‌دهد و  گازرسانی به ۱۵ روستای دورافتاده چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم انجام شد.

شرکت گاز چهارمحال وبختیاری به بیش از ۳۵۱ هزار مشترک شهری و روستایی،مشترکین صنعتی و کشاورزی و ۳۶ جایگاه سی ان جی در استان خدمات ارائه می کند.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان و جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha