به گزارش خبرنگار ایرنا ، مازندران حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که البته با توجه به پرتردد بودن این استان و حضور پرشمار و میلیونی مسافران در ایام مختلف سال جزو شلوغ ترین استان های کشور به شمار می رود.
حضور این حجم از مسافران می طلبد که زیرساخت های بیشتری برای ارائه خدمات به افراد فراهم شود تا در مواقع حساس وضروری ارائه خدمات به مردم لنگ تجهیزات و امکانات نماند.
در این سالها مازندران از کمبود یا نبود امکانات امدادی رنج می برد، استانی که علاوه بر اینکه جزو استان های پرحادثه کشور محسوب می شود باید به میلیون ها مسافر و گردشگری نیز خدمات دهی کند به طوریکه همواره مسوولان استان عنوان می کنند که زیرساخت های خدماتی در این استان در حد و اندازه ارائه خدمات به جمعیت بومی آن است اما بخاطر شرایط میزبانی که دارد از این زیر ساخت ها برای ارائه خدمات به میلیون ها نفر استفاده می شود.
با توجه به ضرورت و حساسیتی که استقرار این امکانات مورد نیاز در مازندران وجود داشت سید محمود حسینی پور ، استاندار مازندران در روزهای نخست حضورش در این سمت پیگیری هایی برای رفع این کمبودها انجام داد که البته بخشی از این پیگیری ها اواخر سال گذشته منتج به نتیجه شد و یک فروند بالگرد اورژانس در پایگاه آمل مستقر شد و انتظار چندین ماهه در این زمینه به پایان رسید.
در ادامه پیگیری ها برای تخصیص امکانات و تجهیزات مورد نیاز ۶ دستگاه موتور آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به این مازندران تحویل داده شد و در شهرستان های قائمشهر ، ساری ، آمل و چالوس مستقر شده است.
مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران (اورژانس) ۹۸ پایگاه جاده ای ، شهری و هوایی دارد که حدود ۱۵۰ دستگاه آمبولانس در این پایگاه ها مشغول به خدمات هستند و این نهاد ماهانه ۱۱تا ۱۲هزار ماموریت انجام می دهد.
افزایش توان عملیاتی اورژانس مازندران با ورود تجهیزات جدید
رئیس اورژانس مازندران از تامین و اختصاص ۶ دستگاه موتور آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به ناوگان تجهیزات خودرویی این نهاد خبر داد.
رضا حبیبی ساروی افزود: این تجهیزات از سوی سازمان اورژانس کشور تامین شد و در اختیار اورژانس مازندران قرار گرفته است.
وی ادامه داد: موتورآمبولانس ها برای ارائه خدمات به مصدومان در شهرستان های قائمشهر ، ساری و آمل مستقر هستند که در زمان ترافیک و شلوغی جاده ها و خیابان های این شهرها بتوانند به سرعت در محل حادثه حضور یابند.
رئیس اورژانس مازندران گفت: همچنین این شهرستان ها جزو مناطق پرماموریت مازندران هستند که با استقرار موتورآمبولانس ها خدماتدهی سرعت بیشتری می گیرد.
حبیبی ساروی با اشاره به معضل ترافیک در شهرهای مازندران افزود: با توجه به ضرورت تسریع حضور ماموران اورژانس در زمان بروز حادثه بر سر مصدومان چهار دستگاه موتور آمبولانس دیگر به ناوگان خودرویی این نهاد در استان اضافه می شود.
وی ادامه داد: قرار است این موتورآمبولانس ها در شهرستان های مرکزی و غرب مازندران مستقر شوند.
رئیس اورژانس مازندران گفت: سازمان اورژانس کشور یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به مازندران تحویل داده است که این خودرو در شهرستان چالوس مستقر شده است تا به مصدومان در جاده کندوان خدماتدهی کند.
وی افزود : پیش از این نیز ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس در آمل و ساری مستقر شدند و خدماتدهی به افراد را ارائه می کنند.
به گفته حبیبی قرار است تا پایان امسال یک دستگاه اتوبوس آمبولانس دیگر نیز به اورژانس مازندران اختصاص می یابد که انشاءالله در شهرستان سوادکوه و محور سوادکوه مستقر خواهد شد.
وی استاندارد پایگاه اورژانس به ازای هر ۲۰ هزار نفر را یک پایگاه عنوان کرد و افزود: اکنون به نسبت جمعیت تحت پوشش اورژانس استان و تعداد پایگاه های موجود ، با استاندارد مورد نظر فاصله زیادی داریم.
رئیس اورژانس مازندران وضعیت فعلی اورژانس در ساری را قرمز اعلام کرد و ادامه داد: این وضعیت کمبود پایگاه های اورژانس در این شهرستان باعث شده تا حجم و کار فعالیت زیادی بر دوش تکنسین های این منطقه وارد شود در حالی که شهرستان بیش از ۵۰۰ هزار نفری ساری ، مرکز استان می بایست ۱۶ پایگاه اورژانس داشته باشد، اکنون تنها پنج پایگاه دارد.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی مازندران یکی دیگر از مشکلات اورژانس مازندران را فرسودگی ناوگان خودرویی دانست و گفت: عمر این ماشین ها بالا رفته است و باید نوسازی شود.
نظر شما