نماینده مجلس: کشاورزی قراردادی تحول‌آفرین است

مراغه- ایرنا- نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «سیدجواد ساداتی‌نژاد» قبل از حضورش در وزارت جهاد کشاورزی هم «کشاورزی قراردادی» را پیگیر بود، بیان کرد: این شیوه، تحولی در بخش کشاورزی کشور ایجاد می‌کند.

«علی علیزاده» روز چهارشنبه در جشنواره سیب مراغه افزود: متاسفانه چندی قبل و بر اساس یک اشتباه استراتژیک ( راهبردی )، کنترل بازار محصولات کشاورزی را به بار مسئولیت جهاد کشاورزی اضافه کردند و این امر موجب شد تا وزیر جهاد کشاورزی در اجرای برنامه‌هایش از جمله «کشاورزی قراردادی» عقب بماند.

وی با بیان اینکه «ساداتی‌نژاد» با برنامه مدون وارد این وزارتخانه شد، بیان کرد: در صورتی که کشاورزی قراردادی در مراغه و برای باغ‌های سیب این شهرستان اجرایی شود، باغداران به مانند شرایط فعلی از بابت کیفیت سم و کود نگران نخواهند بود و امیدواریم این شیوه به مرور زمان اجرایی شود.

وی با بیان اینکه مراغه با حجم تولید سالانه بیش از ۳۰۰ تن سیب می‌تواند آزمونه کشاورزی قراردادی در سطح کشور باشد، اظهار داشت: امرار معاش بیش از ۸۰ هزار نفر از جمیعت مراغه به محصول سیب گره خورده است و بر همین اساس باید برای بهبود زندگی این خانوارها برنامه‌ریزی شود.

وی با تاکید بر اینکه باغدار نباید دغدغه فروش داشته باشد، اضافه کرد: متاسفانه در گذشته گاهی با هدف تنظیم بازار، مرزها را به روی محصول سیب بسته‌ و صادرات را متوقف کرده‌اند تا این میوه کمی ارزان‌تر به مردم عرضه شود در حالی که معیشت عده‌ای با این تصمیم به خطر می‌افتاد.

وی ادامه داد: این در حالی است که سیب مراغه با توجه به کیفیت و قمیتی که دارد، طی بیشتر موارد در مناطق خوش‌نشین داخلی و خارجی عرضه می‌شود و یکی دو هزار تومان تفاوت قیمت برای این قشر تاثیری ندارد.

به گفته وی حجم تولید سیب شهرستان در سالهای آینده به ۴۰۰ هزار تن هم خواهد رسید و باید از اکنون برای آب مورد نیاز و بازاریابی آن برنامه ریزی شود.

وی با بیان اینکه در مراغه ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد، اضافه کرد: امکان مقابله با حفر چاه غیرمجاز وجود ندارد و تعداد آنها روز به روز افزایش و سطح آب‌های زیرزمینی روز به روز کاهش خواهد داشت.

تداوم مصرف بی‌رویه آب با معضلات اجتماعی همراه می‌شود

نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر با مصرف بی‌رویه آب مقابله نشود، در آینده نه چندان دور با معضلات اجتماعی مواجه می‌شویم و امرار معاش این ۸۰ هزار نفر هم به خطر خواهد می‌افتد.

علیزاده از وزارت نیرو و وزارت جهاد خواست تا در این زمینه پیشتاز باشند و برنامه ارایه دهند تا از درگیری‌های سالهای بعد کشاورزان بر سر آب جلوگیری شود.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کارشناسان می‌گویند با حذف چاه‌های غیرمجاز و توسعه کشاورزی مکانیزه می‌توان مصرف آب را مدیرت کرد اما تحقق آن به هماهنگی دو وزارتخانه نیاز دارد.

وی همچنین از روسای امور آب و جهاد کشاورزی شهرستان نیز خواست به این موضوع وارد شوند و طرح مدیریت مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی را اجرا کنند تا این طرح در صورت موفقیت به کل کشور تعمیم یابد.

بازاریابی پس از تامین آب دومین مساله سیب مراغه است

نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دومین مساله سیب مراغه بازاریابی است و باید برای آن برنامه‌ریزی شود. 

علیزاده افزود: اگر امروز یک باغدار مراغه‌ای ۱۱۵ تن در هر هکتار سیب برداشت کرده است، در آینده همین افزایش‌ها ادامه خواهد داشت و باید به دنبال بازارهای جدید برای این افزایش محصول باشیم.

وی با ابراز امیدواری نسبت به این موضوع که شهرک صنایع تبدیلی این شهرستان پس از حدود دو سال پیگیری تا پایان سال جاری کلنگ‌زنی شود، ادامه داد: سرمایه‌گذاران زیادی متقاضی ایجاد واحد تولیدی در مراغه هستند و ایجاد این شهرک محصول سیب مراغه را از خام‌فروشی نجات می‌دهد.

به گفته وی سیب مراغه طعم و بوی خاص دارد و قرار است سازمان اتکا برای فرآوری این محصول شهرک اختصاصی ایجاد و در زمینه صنایع تبدیلی سرمایه‌گذاری کند.

وی اضافه کرد: این سازمان در حوزه گوشت و مرغ هم فعال است و متقاضی مشارکت با مرغداران مراغه‌ای است تا هم از این قشر حمایت شود و هم گوشت سفیدموردنیاز این سازمان تامین گردد.

به گفته وی فرماندار مراغه هم سرمایه‌گذاری و اخذ مجوزهای لازم برای ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی را پیگیری می‌کند که بسیار راهگشا خواهد بود.

«علیزاده» ابراز امیدواری کرد که این جشنواره علاوه بر شکرگذاری فرصتی برای رفع مشکلات و ایجاد ارزش افزوده بخش کشاورزی شهرستان باشد تا مسئولان در سال آینده راجع به آثار این جشنواره سخن بگویند.

وی با بیان اینکه بییش از نیمی از سیب آذربایجان‌شرقی در مراغه تولید می‌شود، نسبت به برگزاری جشنواره استانی به مرکزیت مراغه ابراز امیدواری کرد و افزود: اگر قرار است برای سیب تصمیم گرفته شود، چه بهتر که نمایندگانی از کل استان در آن حضور داشته باشد.

به گزارش ایرنا این جشنواره یک روزه در محل مدیریت جهاد کشاورزی مراغه برگزار و در حاشیه آن نیز نمایشگاه توانمندی‌های روستایی برپا شد؛ نمایشگاهی که ۵۰ تولیدکننده، کیفیت سیب خود را به رقابت گذاشته‌اند تا تولیدکنندگان برتر شهرستان معرفی شوند.

در کنار تجلیل از باغداران و تولیدکنندگان نمونه سیب و سایر بخش‌های کشاورزی شهرستان، مسایل مختلف مربوط به سیب مراغه از جمله نبود صنایع تبدیلی، برداشت دستی توسط کارگران غیربومی، بالا بودن حجم سیب بادریز و غیره نیز در این جشنواره مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نماینده مجلس: کشاورزی قراردادی تحول‌آفرین است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha