رجب حاجیلی دوجی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: مراوهتپه با ۴۴ هزار هکتار اراضی زراعی که بخش زیادی از آن زیرکشت محصول استراتژیک گندم میرود، سالانه بین ۶۰ تا ۱۲۰ هزار تن از این محصول تولید میکند که بخش زیادی از آن بدون ایجاد ارزش افزوده در شهرستان روانه سایر نقاط استان گلستان و کشور میشود.
وی از فعال بودن تنها یک کارخانه آرد و ۲ سیلوی گندم در مراوهتپه خبر داد و افزود: در صورتی که حداقل یک کارخانه آرد در بخش "گلیداغ" این شهرستان احداث شود و گندم تولیدی در مراوهتپه، تبدیل به آرد و سپس به سایر نقاط ارسال شود، علاوه بر ارزش افزوده سبب ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار این منطقه میشود.
حاجیلی دوجی اضافه کرد: در بخش دام هم شهرستان عشایری مراوهتپه بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) دارد که هر ساله در فصل بهار، پس از پشم چینی، این محصول بدون ایجاد ارزش افزوده به صورت خام به سایر استانها جهت ریسندگی انتقال داده میشود.
سرپرست اداره صمت مراوهتپه ادامه داد: شرایط اقلیمی و اراضی فراوان کم بازده این شهرستان، ظرفیت بالایی برای ایجاد حداقل ۱۰۰ واحد پرورش مرغ گوشتی فراهم کرده اما فقط ۲ واحد تولیدی داریم و متولیان گلستان تنها به سبب اشباع بودن این بخش، مجوز جدید صادر نمیکنند.
وی گفت: درصورت ایجاد صنایع تبدیل مرتبط با بخش کشاورزی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و درآمد برای سرمایهگذاران، فرصتهای شغلی قابل توجهی نیز برای جوانان این شهرستان مرزی و کمترتوسعه یافته که بسیاری از آنها برای کار به سایر استانها میروند، ایجاد میشود.
حاجیلی دوجی به وسعت ۲۴۰ هکتاری شهرک صنعتی مراوهتپه اشاره کرد و افزود: در این شهرک که زیرساختهای آن فراهم و قابلیت توسعه نیز دارد، فقط پنج واحد تولیدی فعال وجود دارد ضمن اینکه یک واحد نیمه فعال و یک واحد آماده بهرهبرداری هم در این شهرک مستقر هستند.
وی از درحال ساخت بودن ۲ واحد تولید خوراک دام و کارتن سازی در شهرک صنعتی مراوهتپه خبر داد و اضافه کرد: در خارج از این شهرک هم سه کارگاه سنگ شکن و یک واحد تولید آجر فعال میباشند.
حاجیلی دوجی، عدم اجرای کامل مصوبه دولت مبنی بر پرداخت ۷۰ درصد هزینه راهاندازی واحد تولیدی در قالب تسهیلات بانکی ارزان قیمت را از مهمترین موانع برای سرمایهگذاری در شهرستان محروم مراوهتپه ذکر کرد و ادامه داد: بسیاری از سرمایهگذاران که ۳۰ درصد سهم آورده خود را تامین کردند اما به سبب پرداخت نشدن سهم ۷۰ درصدی دولت از سرمایهگذاری انصراف میدهند.
سرپرست اداره صمت مراوهتپه همچنین گفت که از محل تسهیلات رونق تولید و اشتغال ویژه سفر سال قبل رییس جمهور به گلستان ۹۷۰ میلیارد ریال به این شهرستان اختصاص یافته که اطلاع رسانی لازم به علاقمندان به استفاده از این تسهیلات انجام شده است.
وی، پیش بینی معافیت مالیاتی ۱۳ ساله برای ایجاد واحدهای تولیدی در مراوهتپه را مثبت دانست اما افزود: دریافت ارزش افزوده همسان با سایر نقاط کشور از تولید کنندگان در این شهرستان محروم از دیگر دلائل کم رغبتی برای سرمایهگذاری در مراوهتپه است.
حاجیلی دوجی اضافه کرد: حذف مالیات بر ارزش افزوده در مناطق محروم یا پایین آورده درصد آن و نیز پرداخت تسهیلات ارزان قیمت میتواند مشوق خوبی برای سرمایهگذاری در مناطق محروم کشور از جمله مراوهتپه باشد.
شهرستان مراوه تپه حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۰۸ روستا و در گستره سه هزار و ۶۰ کیلومتر مربع سکونت دارند.
نظر شما