علی نصرتی روز یکشنبه در بازدید و دیدار با کارکنان و رییس ایرنای گلستان افزود: برای رفع چالشهای زیرساختی کشاورزی در حوزه آب و خاک در استان از جمله سامانه آبیاری نوین، زهکشی اراضی اعم از شورهزار و ماندابی، لایروبی آب بندان ها و قنات ها، مرمت جاده بین مزارع و تسطیح اراضی مورد توجه جدی قرار گرفته است.
وی گفت: گلستان چند اقلیم متفاوت را در خود جای داده ولی مدیریت نادرست منابع آب کشاورزی یک هشدار جدی محسوب میشود و باید از منابع موجود برای توسعه پایدار استان استفاده شود.
مدیر آب و خاک جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: برای حمایت از بهینهسازی مصرف آب و خاک کشاورزی استان در سفر استانی دولت ۱۶ هزار ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد وکه تاکنون پنج درصد آن تخصیص یافت.
نصرتی با اشاره به این که تخصیص اعتبارات حوزه آب و خاک کشاورزی گلستان از محل سفر دولت سه ساله است، گفت: ضرورت دارد این اعتبارات در تخصیص آن به استان ویژه دیده شود تا طرحها با شتاب بیشتری عملیاتی و بهرهبرداری شود.
لزوم تامین اعتبار اجرای زهکشی اراضی
مدیر آب و خاک جهادکشاورزی گلستان گفت: کار زهکشی اراضی اولویتدار استان در سطح ۵۰ هزار هکتار در دست اجرا است و تاکنون از محل اعتبارات سفر دولت در نخستین سال، ۳۱۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.
به گفته وی برای اجرای طرح زهکشی اراضی استان از محل سفر دولت سیزدهم ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که طی سه سال به استان اختصاص مییابد.
نصرتی ادامه داد : از ۲۸۰ هزار هکتار ظرفیت اجرای طرح زهکشی اراضی اولویت دار گلستان، اجرای ۱۶۰ هزار هکتار سهم جهادکشاورزی بوده و تاکنون در سطح ۱۰۸ هزار هکتار آن انجام شده است.
وی افزود: پیشرفت فیزیکی اجرای طرح زهشکی ۵۰ هزار هکتاری هم بیش از اعتبار تخصیصی بوده و برای پرداخت بدهی به پیمانکاران و تداوم اجرای آن نیازمبرم به تخصیص اعتبار است.
به گفته وی حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بدهی به پیمانکاران اجرای طرح زهکشی استان وجود دارد.
گلستان پیشرو در اجرای آبیاری نوین
مدیر آب و خاک جهادکشاورزی گلستان با اشاره به این که این استان پیشرو اجرای طرح آبیاری نوین کشاورزی است، گفت: با این وجود، جای کار برای توسعه اجرای طرح آبیاری نوین در این استان بیشتر وجود دارد چراکه اجرای آن به نفع بهرهبرداران منطقه است.
به گفته وی در سال زراعی ۱۴۰۰ با اجرای طرح آبیاری نوین و تجهیز هزار و ۸۹۲ هکتار از اراضی کشاورزی استان، در مصرف ۸ میلیون متر مکعب آب صرفهجویی شد که برای سال ۱۴۰۱ هم اجرای آن در دستور کار قرار دارد.
وی تاکید کرد: توسعه آبیاری نوین کشاورزی موضوع مهم حوزه آب و خاک کشاورزی گلستان است تا تجهیز اراضی استفاده بهینه از سامانه، راندمان آبیاری افزایش یافته و از چالش کم آبی خارج شویم.
براساس گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان حدود ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی گلستان ظرفیت اجرای سامانه آبیاری نوین را دارد و تاکنون در ۷۸ هزار هکتار آن، این طرح اجرا و مورد بهرهبرداری کشاورزان قرار گرفته است.
غلامرضا رجایی سرپرست خبرگزاری جمهوری اسلامی گلستان هم بر همکاری این رسانه در خصوص اطلاعرسانی در اجرای طرح های آب و خاک کشاورزی استان و اهمیت آن در مدیریت مصرف آب و امنیت غذایی تاکید کرد.
۲۱۴ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گلستان در سال زراعی گذشته چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی معادل پنج درصد تولیدات کشاورزی کشور را تولید و روانه بازار مصرف کردند.
گلستان در تولید ۱۵ محصول کشاورزی راهبردی رتبه اول تا پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.
مطابق گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان برای پنج سال آینده تولید هفت میلیون تن محصولات کشاورزی با بهره گیری از آبیاری نوین و مدیریت صحیح آبیاری، هدفگذاری شده است.
اقتصاد اصلی ساکنان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری در گلستان برپایه کشاورزی است.
نظر شما