به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نبیه بری رئیس پارلمان و ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه دروزی لبنان منطقه "عین التینه" با یکدیگر دیدار و درخصوص اوضاع کلی لبنان و آخرین تحولات سیاسی رایزنی کردند.
ولید جنبلاط درپی این دیدار گفت: این دیدار در راستای ارتباط مداوم با دوست و هم پیمان بود. اکنون می توانیم به نبیه بری به خاطر تلاش هایش در خصوص روند ترسیم مرزهای دریایی تبریک بگوییم زیرا این مساله ۹ سال از وقت او را گرفت و اکنون نتیجه داد، چه بسا الان شرایط کمک کرد اما این روند را او (نبیه بری) آغاز کرد.
وی درخصوص اظهاراتش درمورد موضوع کاندیداتوری سلیمان فرنجیه برای پست ریاست جمهوری و نیز رای دادن به "میشل معوض" نماینده پارلمان برای تصدی این پست تاکید کرد: اولا مهم ترین مساله این است که به مرحله انتخاب رئیس جمهور برسیم و نام ها را مرور کنیم، بسیار خوب، نامزد ما میشل معوض است اما ما در کشور یک تیم نیستیم بنابراین اکنون باید نام ها مطرح شود و بعد از آن ببینیم چه باید بکنیم و میشل معوض می تواند یکی از آن ها باشد.
به نوشته رسانه های لبنانی، جنبلاط افزود: با نبیه بری درخصوص مسائل ریاست جمهوری و امور دیگر رایزنی کردیم و به این توافق رسیدیم که نامزد چالش برانگیزی وجود نداشته باشد.
وی درخصوص انصراف نبیه بری از ایده گفت وگو بین طرف های سیاسی لبنان گفت: نبیه بری از مساله گفت وگو عقب نشینی نکرده است، متاسفانه برخی طرف ها خودشان انصراف دادند و این یک اشتباه است.
گروه ۸ مارس (حزب الله و هم پیمانانش) خواهان روی کار آمدن یک رئیس جمهور چالشی در لبنان نیستند بلکه تاکید می کند که رئیس جمهور آینده باید یک رئیس جمهور توافقی با توجه به ساختار و بافت جمعیتی و سیاسی و اجتماعی باشد، گروه مقابل (بقایای گروه ۱۴ مارس) زیر سایه دخالت های خارجی بویژه از جانب سعودیها و آمریکایی ها، خواهان آمدن یک رئیس جمهور چالشی هستند. در همین راستا نیز چندی پیش سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی به اطلاع بشاره الراعی رهبر مسیحیان مارونی لبنان رساند که ژوزف عون فرمانده ارتش نامزد واقعی آنها برای تصدی پست یاد شده به شمار می رود زیرا به گفته جعجع، او تنها کسی است که می تواند با حزب الله رو در رو شود و او در این خصوص تجربه امیدوارکننده ای دارد.
از سوی دیگر، نبیه بری در گفت وگو با خبرنگاران تاکید کرد: سعی داشتم که قبل انجام دعوت رسمی برای گفت وگو، رویکرد تمام فراکسیون ها را بررسی کنم و بعد از اینکه دو فراکسیون اصلی یعنی حزب «نیروهای لبنانی» و حزب «جریان ملی آزاد» با ایده گفت وگو مخالفت کردند، از این موضوع منصرف شدم.
وی گفت: حزب نیروهای لبنانی شرط بسیار سختی گذاشت و آن دعوت ۱۲۸ نماینده به جلسه گفت وگو است. این درحالی است که جریان ملی آزاد نیز درقبال این ایده ملاحظاتی دارد.
نبیه بری خاطرنشان کرد: انصراف از مساله گفت وگو به معنای از بین رفتن توافق سیاسی نیست و من اعلام کردم که هر هفته جلسه انتخاب رئیس جمهور در پارلمان برگزار خواهد شد و طرف ها باید در این فاصله باهم مشورت کنند تا به توافق برسند.
نظر شما