به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدکاظم منزوی روز چهارشنبه در دیدار با مدیرکل دفتر تعاونیهای خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در حالیکه برای تعاونیها سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد کشور در نظر گرفته شده است اما این مهم سالهاست که محقق نشده است از همین رو میطلبد تا برای رونق و توسعه بخش تعاون مصوبات و قوانین بیشتری وضع کرد.
وی ادامه داد: حتی در قانون بودجه هم مشوق شاخصی برای بخش تعاون دیده نشده و امید میرود در بودجه ۱۴۰۱ که در حال تدوین است این موضوع به طور جدی در نظر گرفته شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تکثر و افزایش کمی تعاونیها مشکلی از این بخش حل نمیکند، تصریح کرد: باید بیش از توجه به کمیت تعاونیها به مباحث کیفی این بخش توجه شود و مجوز فعالیت تعاونیهایی صادر شود که پیشران باشند.
منزوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر عمر متوسط بسیاری از تعاونیهایی که راهاندازی میشود به بیشتر از ۲ سال نمیرسد که این موضوع نگرانیهایی ایجاد کرده است و ناامیدی مردم را به همراه دارد.
وی تعاونیهای حوزه فرش و صنایعدستی را از مزیتهای این بخش در استان عنوان کرد و گفت: این در حالیست که تاکنون حمایتهای خاصی از این تعاونیها انجام نشده و برنامهای برای صادرات محصولات این تعاونیها نداشتهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: سیاست راهبری تعاونیها میتواند ظرفیتهای بالقوه این بخش را بالفعل کند که این مهم مورد توجه دولت سیزدهم قرار دارد.
تشکیل تعاونیهای دهیاران از اولویتهای بخش تعاون
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت تعاونی دهیاران، اظهار داشت: در قالب این طرح هفت دهیار میتوانند یک شرکت تعاونی تشکیل دهند و تمام اقدامات عمرانی این روستاها را به این تعاونی واگذار کنند و از این طریق مردم روستا نیز میتوانند در منافع این تعاونیها سهیم شوند.
محسن مولوی افزود: در حال حاضر ۵۱۷ دهیاری در استان فعال است اما تاکنون ۱۳ تعاونی در این بخش فعال شده است و میطلبد از ظرفیتهای این بخش بیش از پیش بهرهگیری کرد.
وی راهاندازی تعاونی عمران شهرستان را از دیگر اقدامات اولویتدار استان در بخش تعاون عنوان کرد و گفت: نخستین تعاونی عمران شهرستان در استان در شهرستان خانمیرزا تشکیل شده و در شهرستانهای بروجن و شهرکرد نیز تا حدی مقدمات این کار انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تعاونشهر از دیگر برنامههای وزارت تعاون برای رونق بخش تعاون کشور است که در این طرح یک شهر الگو در بخش تعاون انتخاب و در این خصوص فرهنگسازی صورت میگیرد و قراردادهای آن شهر به این تعاونی واگذار میشود.
مولوی با بیان اینکه از مجموع تعاونیهای فعال در استان ۲۳ درصد در بخش خدمات فعال است، اظهار داشت: از سوی دیگر تعاونیهای خدماتی ۳۶ درصد مجموع تعاونیهای غیرفعال استان را به خود اختصاص دادهاند.
وی بیشترین تعاونیهای خدماتی استان را در بخش بهداشت و درمان و حملونقل اعلام کرد و گفت: تاکنون ۷۹ تعاونی در حوزه سلامت در استان فعال شده است که راهاندازی ۲ درمانگاه از مهمترین فعالیتهای این حوزه به شمار میرود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نخستین تعاونی مسکن کارگران کشور در شهرستان بروجن این استان فعال شده است، خاطرنشان کرد: در قالب این تعاونی ۴۰ واحد مسکونی برای کارگران در حال احداث است.
آسیب جدی صادرات بخش تعاون استان
رییس اتاق تعاون چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به تاکید بر توجه به بخش صادرات این استان گفت: انتظار است که مشکل صادرات تعاونیهای استان برطرف شود.
فرامرز کریمی افزود: کمبود نیرو در ساختار تعاون استان نیز از دیگر چالشهای موجود است که امید میرود با تامین نیروی انسانی این چالش برطرف شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست مصوب شد که تا پایان سال نمایشگاه توانمندیهای بخش تعاون استان در محل نمایشگاههای بینالمللی چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
نظر شما