به گزارش خبرنگار ایرنا، آرتین حجازی نوجوان ۱۰ ساله ای که به گفته رئیس هیأت نجات غریق فارس، به شنا آشنایی کامل داشته است، دوشنبه ۱۶ آبانماه ۱۴۰۱ به استخر سرپوشیده کوثر شیراز رفته بود اما در هنگام حضور در این استخر به دلیل نبودن درپوش روی دریچه مکش آب که قدرت بالایی دارد، پای وی درون لوله تصفیه، گیر کرد و تلاشهای وی برای نجات خود بیثمر ماند.
"آرتین" به یک استخر بدون مجوز در یک باغ یا مزرعه کشاورزی نرفته بود که چنین رخداد تلخی قابل تصور باشد، آنچه امروز این واقعه را برای والدین تلختر کرده است، این است که این رخداد در استخر دارای مجوز که متولیان آن باید نظارت مستمر بر افراد حاضر در استخر داشته باشند، رخ داده است.
در این شرایط، کارشناسان بر این باور هستند که روی باشگاه ها و به ویژه استخرهای شنا باید نظارت بیشتری صورت گیرد تا دوباره شاهد این اتفاق تلخ نباشیم.
آنها میگویند: نقش ناجیان و دستاندرکاران استخر در این گونه موارد بسیار مهم است و باید آمادگی کامل برای به وجود آمدن اینگونه حوادث داشته باشند و به طور مستمر، وضعیت استخر را رصد کنند.
از سوی دیگر، به دلیل درجه حرارت آب استخر و وجود کلر در آب، دریچه های مکش و تخلیه آب همواره در معرض تخریب و آسیب هستند از این رو به طور مرتب باید بررسی و تعویض شوند تا اگر شناگری حتی پایش به دریچه برخورد کرد احتمال شکستن شدن نداشته باشد.
فیلم/ بررسی میدانی علت وقوع حادثه در استخر سرپوشیده کوثر شیراز
لوله تصفیه کف استخر درپوش نداشته است
رئیس هیات نجات غریق فارس در گزارش تحقیقاتی خود که نسخهای از آن را در اختیار ایرنا قرار داد، تصریح کرده است: این اتفاق در پارک آبی استخرکوثر واقع درخیابان فرهنگ شهرشیرازدرساعت ۱۵:۴۵ روز دوشنبه ۱۶ آبان ماه رخ داده است.
محمد ناظری افزود: به محض مشاهده وضعیت کودک، از سوی ناجیان اقدامات نجات انجام گرفته است اما تلاش آنها که ۶ نفربودند و با هم وارد آب می شوند بدلیل گیرافتادن پای آرتین حجازی در لوله تصفیه کف محل عمیق استخر که درپوش نداشته نتیجه نداده و ناگزیر شده بودند تاسیسات پمپ مکش را خاموش کنند.
وی اضافه کرد: پس ازاینکه تاسیسات دستگاه مکش خاموش می کنند، ناجیان موفق می شوند مصدوم را از آب خارج و عملیات احیای تنفسی قلبی نیز انجام گرفت و در نهایت هم آرتین توانست تنفس کند و ضربان داشته باشد و ضمن حرکت دادن بدن، عمل باز و بسته شدن چشم را انجام دهد که پدر وی نیز از نزدیک شاهد عملیات نجات بوده است.
ناظری که دارای سابقه حرفهای بینالمللی در عرصه نجات غریق است، ادامه داد: مصدوم سپس تحویل اورژانس و ادامه معالجه و رسیدگی بر عهده اورژانس و بیمارستان نمازی محول شد که در این مرحله نیز تعدادی از ناجیان در کنار خانواده مصدوم بودند و در نهایت اقدامات پزشکی نتیجه نداد و آرتین جان خود را از دست داد.
رئیس هیات نجات غریق فارس تاکید کرد: آرتین حجازی شنا را کامل آموزش دیده و می توانسته مساحت زیادی را شنا کند و حتی آمادگی حضور در تیم شنا هم داشته است.
مقصران این حادثه تلخ باید مشخص شوند
استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه باید مقصران این حادثه تلخ باید مشخص شوند در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: اینکه گفته شده پمپ مکش فاقد دریچه بوده است مسئولان استخر باید پاسخگو باشند واز نظر حقوقی هیات نجات غریق مسئولیتی نداشته است.
دکتر اسکندر رحیمی ادامه داد: بر اساس قوانین تعداد ناجیان دریک استخربه طور مرتب باید ۶ نفر باشند و این پرسش مطرح می شود که آیا مسایل ایمنی رعایت شده است؟
وی اضافه کرد: باید استخرها مرتب مورد بازرسی کارشناسان امرقرار گیرد و اگر اشکالی وجود داشته باشد آن را بر طرف کنند و سپس اجازه دهند علاقه مندان به شنا وارد آب شوند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: به نظر می رسد آرتین حجازی بیشتر از ۲ دقیقه زیر آب بوده است البته میزان استقامت فرد در زیر آب بستگی به درجه حرارت آب هم دارد چرا که هر چقدر آب سردتر باشد امکان زنده ماندن و امید به نجات شخصی که غرق می شود افزایش مییابد.
رحیمی افزود: در اینگونه موارد ابتدا باید به سرعت دستگاه مکش خاموش شود و سپس اقدام به نجات فرد گرفتار شده در دریچه می کردند و اگر سهل انگاری شده است مدیر استخر باید پاسخگو باشد.
وی گفت: برای جلوگیری از تکرار این حادثه تلخ، باید نظارت بیشتری روی استخرها انجام شود زیرا اگر مواردی که قانون آن را وضع کرده رعایت نشود میشود استخر را تعطیل کرد.
رعایت دستورالعمل ها می تواند از اینگونه حوادث جلوگیری کرد
سرمربی سابق تیم ملی شنا هم با اظهاراینکه رعایت دستور العمل ها می تواند از این گونه حوادث تلخ جلوگیری نماید در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای چرایی این اتفاق نیاز به تحقیق و تفحص زیاد دارد.
عباسعلی کشتکار ادامه داد: یک تجربه لذت بخش و سالم از مراجعه به استخر و شنا کردن مستلزم رعایت نکاتی است که می توان با توجه به آن ها ضمن لذت بردن از شنا، اوقات خوبی را برای علاقه مندان به این رشته مفرح فراهم کنیم.
پارک آبی استخر کوثر شیراز بسته شد
همچنین رئیس اداره ورزش و جوانان شیراز اعلام کرد: پارک آبی استخر کوثر شیراز که ۱۶ آبان ماه در آن کودک ۱۰ ساله ای به نام آرتین حجازی جان خود را از دست داد، تا اطلاع بعدی بسته شد.
رحیم خدا جو در حاشیه بازدید از استخر کوثر شیراز در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: در مرحله تحقیقات و بازرسی از این اتفاق تلخ هستیم از این رو تا حصول نتیجه کامل از چگونگی این حادثه، پارک آبی استخر کوثر بسته شد و اجازه فعالیت ندارد.
وی اضافه کرد: از محل تاسیسات این استخر هم بازدید کردیم و دریچه ای که پس از شکسته شدن از کف استخر در لوله های مربوطه گیر کرده بود را برای تحقیقات بیشتر صورت جلسه کردیم.
خداجو ضمن اظهار تاسف و عرض تسلیت به خانواده زنده یاد آرتین حجازی اضافه کرد: برای جلوگیری از اینکه دیگر شاهد قربانی شدن آرتینهای دیگر نباشیم پس از تحقیقات بیشتر به مردم اعلام خواهیم کرد که چه کسانی مقصر این حادثه تلخ بوده اند.
خبرنگار ایرنا که قصد داشت با احسان اشکبوس مدیر عامل مجموعه استخر کوثر شیراز مصاحبه کند اما او اعلام کرد: در این رابطه بیانیهای صادر کرده ایم اما رئیس اداره ورزش و جوانان شیراز گفته است تا زمانی که نتیجه تحقیقات مشخص نشده از انتشار بیانیه خودداری کنید.
نظر شما