علی جعفری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان برداشت انار در خراسان رضوی در شرایط عادی و مناسب آب و هوایی و باغداری، افزون بر ۱۵ تن در هر هکتار است که تولید سالانه آن بیش از ۱۰۰ هزار تن میشود و امسال دچار کاهش شده است.
وی ادامه داد: از جمله عوامل موثر در کاهش تولید در این محصول میتوان به سرمازدگی در اواخر زمستان سال گذشته و اوایل سال جاری، کاهش نزولات، تشدید و استمرار خشکسالی، بروز تنشهای آبی و افزایش دور آبیاری به دنبال خاموشی چاه های کشاورزی و گرمای شدید در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ اشاره کرد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ایران با تولید سالانه ۱.۳ میلیون تن انار بعد از هند و چین سومین تولیدکننده این محصول در جهان است و تولید این محصول در جهان در حال حاضر نزدیک به ۶ میلیون تن در سال است.
جعفری مساحت باغهای انار خراسان رضوی را هشت هزار و ۱۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: از این سطح، هشت هزار هکتار بارور است که در شرایط عادی سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن میوه از این سطح برداشت میشود.
وی اضافه کرد: هماینک استان فارس با ۲۵ درصد، استان مرکزی با ۱۱ درصد، خراسان رضوی و اصفهان هریک با ۱۰ درصد، یزد با هفت درصد و سمنان با ۶ درصد از حجم کل تولید انار در ایران، استانهای برتر تولیدکننده این محصول در کشور هستند.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: هم اکنون برداشت این محصول از باغات استان در مراحل پایانی قراردارد و با توجه به تغییرات جوی در فصل برداشت انار به باغداران توصیه میشود هرچه زودتر کار برداشت این محصول را به پایان برسانند تا متحمل زیان ناشی از سرمازدگی احتمالی انار نشوند.
۳۷۳ هزار هکتار از مساحت استان خراسان رضوی زیر کشت ۳۶ گونه محصول باغبانی است و از این حیث خراسان رضوی رتبه دوم کشور را در سطح زیر کشت و رتبه ششم تولید را در اختیار دارد.
نظر شما