به گزارش خبرنگار ایرنا، احمدرضا رجبی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد در مشهد افزود: تبادل استاندارد بین ایران و کشورهای همسایه یکی از مباحث مطرح شده در مذاکرات با کشورهای همسایه بوده است، در صورتی که استانداردهای ایران به کشورهای همسایه داده شود، فضای بیشتری برای توسعه تجارت خارجی فراهم می شود.
وی با بیان اینکه حوزه صنعت، معدن و تجارت ارتباط مستقیمی با سازمان ملی استاندارد دارد، گفت: استاندارد مجموعه مدونی از تجربه و دانش است که می تواند به واحدهای تولیدی جدید کمک کند یا واحدهای موجود را برای توسعه محصول یاری دهد، افزون بر این وضع استاندارد اجباری از سوی حاکمیت باعث می شود تا حقوق مصرف کننده و تولیدکننده همزمان رعایت شود، مجموعه واحدهای تولیدی برای رشد و توسعه خود نیازمند استاندارد هستند.
وی بیان کرد: برندینگ کالاهای صادراتی در بحث توسعه تجارت خارجی اهمیت بسزایی دارد، توسعه برندینگ به شدت به استاندارد نیازمند است زیرا معرفی برندها با استاندارد ملی می تواند آن کالا را با ابزار مطمئنی به بازارهای جهانی معرفی کند و اعتمادسازی نماید.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: یکی از وظایف وزارت متبوع حمایت از تولیدکننده و مصرف کنند و ایجاد یک ادبیات مشترک بین این دو است، اما این ادبیات نیاز به بروز رسانی دارد، به عبارت دیگر استاندارد نباید از محصولات و فرآیندهای جدید جا بماند، در این راستا تجارت الکترونیک و استفاده از فضاهای جدید نیاز به استاندارد دارد.رجبی همچنین راه اندازی سامانه جامع تجارت از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت را استانداری جهت گفتگوی فعالین اقتصادی با مجموعه حاکمیت ذکر و بیان کرد: راه اندازی این سامانه باعث ایجاد یک
ادبیات مشترک بین ما و فعالین اقتصادی شده و همه فرآیندها شفاف شده است تا فعالان اقتصادی در یک بستر اقتصاد سالم فعالیت کنند.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی مشهد نیز در این مراسم به عنوان یکی از اعضای کمیسیون ماده ۴۲ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد گفت: واحد تولیدی که به این کمیسیون می آید به این معنا نیست که به کلی استاندارد را رعایت نکرده است، بلکه عدم رعایت استاندارد توسط یک یا دو تولیدکننده اعتبار کل تولیدکنندگان را زیر سوال می برد لذا تلاش می شود که بازار تولیدات داخل حفظ شود و اعتمادبخشی به جامعه مخاطب افزایش یابد.
سید هادی شریعت یار افزود: کمیسیون ماده ۴۲ خراسان رضوی کاملا نگاه اصلاح گرایانه و حمایت گرایانه دارد و تمام تلاش خود را می کند که واحد تولیدی تعطیل نشود، بلکه در موضع اصلاح و تذکر در برابر خاطی قرار دارد، این کمیسیون بسیار خوشنام بوده و تاکنون حتی یک مورد از آرای این کمیسیون در محاکم نقض نشده است.
وی اظهار داشت: عدم رعایت استاندارد می تواند از جنبه های مختلف تخلف و عدم رعایت حقوق عامه باشد، مدیران کنترل کیفی با عنوان امین جامعه و افرادی که نگاه امانتداری به جامعه را باید داشته باشند، در نظر گرفته می شوند لذا امیدوارم مدیران کنترل کیفی دقت بیشتری داشته باشند.
سرپرست اداره کل استاندارد خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: این مجموعه در کل استان سه هزار نیروی انسانی در اختیار دارد که شامل ۸۸ کارمند در مرکز و نمایندگی شهرستان، ۳۳ شرکت بازرسی، همکاران در ۱۸۶ آزمایشگاه همکار، ۲ هزار و ۳۰۰ مدیر کنترل کیفی و ۵۰۰ کارشناس رسمی استاندارد می شود.
سید محمد سجادی افزود: برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد فرصتی است که مروری بر وظایف و مسوولیتهای سنگین خود در مجموعه استاندارد داشته باشیم و به نمایندگی از این خانواده بزرگ متعهد شویم که اصول را سرلوحه کار خود قرار دهیم که در این راستا عمل به ۱۵ اصل مانند آداب اسلامی و رفتار و کردار اخلاق گرایانه، تلاش مخلصانه و جهادی در گره گشایی از مشکلات مردم، نقدپذیری، حضور موثر و کارآمد، قانون گرایی و نهادینه سازی وجدان کاری، حفظ بیت المال و پرهیز از اشرافیت گری از اهمیت بسزایی برخوردار است.
در پایان این مراسم از واحدهای تولیدی نمونه در زمینه داشتن کیفیت برتر و رعایت استاندارد در خراسان رضوی با ارایه لوح تقدیری، قدردانی شد.
نظر شما