به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت پالایش نفت بندرعباس، هاشم نامور روز سهشنبه با اعلام این مطلب افزود: این تعمیرات بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و هماهنگی های صورت پذیرفته با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی پس از یک دوره فعالیت مستمر پنج ساله و با رعایت دقیق استانداردهای فنی و تخصصی و مطابق با اصول و الزامات و مقررات بهداشت، ایمنی و محیط زیست در مدت زمان ۳۸ شبانهروز انجام شد.
وی هدف اصلی از انجام این تعمیرات اساسی، آماده سازی واحدهای عملیاتی ذکر شده برای ادامه کارکرد مطمئن، مستمر و شبانه روزی جهت یک دوره فعالیت مستمر تولید و تامین فرآوردههای نفتی با کیفیت مورد نیاز کشور عنوان کرد و بیان داشت: در تعمیرات اساسی واحدهای آیزوماکس، هیدروژن و تصفیه گاز با آمین پالایشگاه بندرعباس، تمامی ظروف و برجها، مُبدلها، فن های هوایی، خطوط لوله، پمپها و کمپرسورها، سیستم های برقی و ابزار دقیق، ایستگاه های کنترل برق، راکتورها و کوره ها مورد بازرسی و ارزیابی قرار گرفتند و تعمیرات مورد نیاز بر روی آنها انجام شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس افزود: یکی از اقدامات انجام شده در این تعمیرات تعویض کاتالیستهای مورد استفاده در واحد آیزوماکس بود که با تلاش کارکنان بهصورت شبانه روزی ۳۶۰ تُن کاتالیست به همراه لایه های محافظ تخلیه و کاتالیستهای جدید بارگیری شد که این اقدام تاثیر مستقیمی بر کیفیت فرآورده های تولیدی در این واحد عملیاتی دارد.
نامور با اشاره به دقت و حساسیت در اجرای تعمیرات اساسی افزود: به منظور اجرای دقیق تعمیرات، جلسات متعدد و مستمری با حضور مدیران و مسئولان شرکت برگزار و نقشه های فرآیندی و اجرایی تهیه گردید و کالاها، اجناس، تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز تامین شد و در طول تعمیرات اساسی نیز جلسات هماهنگی و نظارت بر پیشرفت کار به صورت روزانه در محل واحد های تحت تعمیرات برگزار شد و روند پیشرفت کار به صورت مستمر مورد پایش قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اجرای تعمیرات مذکور در ۲ شیفت بهصورت شبانه روزی به منظور حداکثر بهره گیری بهینه و مطلوب از اوقات شبانه روز و بهره وری بیشتر انجام شد، گفت: در اجرای این تعمیرات اساسی علاوه بر کارکنان پالایشگاه از خدمات یکهزار و ۶۰۰ نفر نیروی انسانی بیرون از شرکت استفاده شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس استفاده از اهرمهای نظارت و کنترل و تجزیه و تحلیل مستمر فعالیتهای انجام شده در مقایسه با برنامهریزیهای انجام شده در هر روز، تکیه بر اطلاعات قابل اطمینان، رصد کردن کامل و دقیق فعالیتها، تعامل مناسب و همکاری مطلوب و همه جانبه کارکنان واحدهای درگیر در تعمیرات اساسی و بهرهگیری موثر از خرد جمعی، زمان سنجی و انجام کار بهصورت موازی و همزمان در ۲ شیفت به صورت شبانه روزی را از جمله دلایل پایان موفقیت آمیز تعمیرات اساسی در مدت زمان تعیین شده عنوان کرد.
به گفته نامور؛ در تعمیرات اساسی رعایت اصول، قوانین و الزامات HSE در دستور کار قرار دارد. در این رابطه به منظور توسعه فرهنگ ایمنی و پیشگیری از بروز حادثه جلسه های صبحگاهی ایمنی ( HSE meeting )در ابتدای شروع هر شیفت کاری و با حضور مدیران ستادی و عملیاتی، برای ارائه راهنماییهای انجام کار به روش ایمن و اصولی و تذکر برای پیشگیری از بروز مخاطرات و کاهش و حذف آنها در حین کار و ایجاد انگیزه از طریق تشویق نیروهای شاغل در تعمیرات اساسی که وظایف خود را با کیفیت مطلوب، رعایت مقررات HSE و نظم و انضباط انجام دادهاند، برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه این تعمیرات ماحصل مشارکت جمعی کارکنان و یک کار گروهی بوده تاکید کرد: در یک برنامه حجیم مانند انجام تعمیرات اساسی واحدهای پالایشی، ایجاد هماهنگی و ارتباط سازنده و لازم بین گروه ها از اهمیت بالایی برخوردار است که در این دوره از تعمیرات این ارتباط و همکاری به شکل بسیار مناسب و مطلوب برقرار شد و نتیجه آن پیشگیری از بروز هرگونه حادثه و اجرای تعمیرات اساسی مطابق استانداردهای مربوطه با سرعت مناسب و کیفیت مطلوب و بدون وقوع هرگونه حادثه بوده است.
"پالایشگاه نفت بندرعباس به عنوان نخستین پالایشگاه تصفیه نفت خام سنگین خاورمیانه یکی از ۱۰ شرکت پالایشی کشور است که در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار مطالعه و طراحی ساخت این پالایشگاه با کوشش متخصصان داخلی در سال ۱۳۷۱ ساخته و شروع کار نصب تجهیزات نیز در سال ۷۳ اجرایی شد و در نهایت با تلاش متخصصان ایرانی چهارم مرداد سال ۷۶ با ظرفیت پالایش ۲۳۲ هزار بشکه در روز مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این پالایشگاه با ظرفیت پالایش ۳۵۰ هزار بشکه در روز در حال حاضر حدود ۱۸ درصد پالایش نفت خام و میعانات گازی و به تبع آن محصولات مورد نیاز کشور را تولید و با این ظرفیت علاوه بر هرمزگان، فرآوردههای مورد نیاز ۶ استان از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، فارس، بوشهر و خراسان جنوبی در این پالایشگاه تولید میشود.
امروز گاز مایع، بنزین موتور، سوخت جت (ATK)، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره محصولات اصلی پالایشگاه نفت بندرعباس را تشکیل میدهند و در کنار آنها وکیوم باتوم، وکیوم سلابس، گوگرد، لوبکات سنگین، آیزوریسایکل و حلال ۴۰۲ نیز فرآوردههای ویژه تولیدی در این پالایشگاه را تشکیل میدهند.
پالایشگاه نفت بندرعباس در زمینی به وسعت تقریبی ۷۰۰ هکتار در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس در کرانه شمالی آبهای خلیج فارس قرار دارد.