۲۷ آبان ۱۴۰۱، ۷:۵۳
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84945838
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سهم کردستان از نهضت تولید نهال چهار میلیون اصله است

سنندج- ایرنا- سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: سهم این استان از نهضت جهادی یک میلیارد اصله نهالی در کشور، سالانه چهار میلیون نهال است.

حمید غیاث الدین روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مقدمات کار از جمله تامین بذر و نهاده‌های لازم در نهالستانهای تحت پوشش انجام شده و تولید نهال در سال جاری با اولویت تولید نهال های زارعت چوب است.

وی سهم استان‌های مختلف کشور با توجه به نیاز و حجم آلایندگی محیطی و میزان مصرف برای صنایع مشخص شده را متفاوت اعلام کرد و گفت: استان‌های شمالی کشور در رده‌های اول و استان کردستان با چهار میلیون نهال تولیدی در رده چهارم استانهای کشور قرار دارد.

سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: اعتبار لازم برای تولید نهال تامین و در سطح ۴۱ هکتار نهالستان ریخلان مریوان و ۱۳ هکتار نهالستان گریزه سنندج از پاییز امسال آغاز شده است.

وی درباره گونه‌هایی که در  نهضت جهادی تولید نهال تولید می‌شود اظهار داشت: مهمترین گونه ها شامل صنوبر و گونه‌هایی است که در قالب قانون هوای پاک و از تعهدات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مورد نیاز دستگاههای خدمات‌رسان از جمله شهرداری ها است.

سرو نقره ای، زبان گنجشک، افرا و گونه های بومی کردستان شامل بنه، بلوط و زالزالک از دیگر گونه‌هایی است که به گفته غیاث‌الدین در قالب این طرح در استان تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: این طرح با اولویت مشارکت مردم و کشاورزان در حال اجراست و بخش بزرگی از آن به تولید نهال هایی با محوریت زارعت چوب اختصاص دارد.

سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ادامه داد:  این طرح برای جوامع محلی درآمدزایی در پی دارد و موجب توسعه فضای سبز استان نیز خواهد شد.

غیاث‌الدین افزود: تا سال ۱۴۰۵ انواع مختلف درختان جنگلی بسته به نوع آب و خاک در داخل و اطراف شهرها و مناطق مستعد جنگلی کاشت خواهد شد.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد.

جنگل های استان کردستان که جز جنگل های زاگرس شمالی هستند در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت نابی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha