۲۸ آبان ۱۴۰۱، ۱۰:۴۱
کد خبر: 84946980
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نگاه اتحادیه اروپا به منابع انرژی آسیای مرکزی

۲۸ آبان ۱۴۰۱، ۱۰:۴۱
کد خبر: 84946980
نگاه اتحادیه اروپا به منابع انرژی آسیای مرکزی

تهران - ایرنا - اتحادیه اروپا پروژه جدیدی با عنوان «پیوندهای انرژی پایدار در آسیای مرکزی» (SECCA) راه اندازی کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، پروژه پیوندهای انرژی پایدار در آسیای مرکزی(SECCA) که با بودجه کلی ۶.۸ میلیون یورویی و با هدف ارتقای تعادل انرژی پایدار در منطقه آسیای مرکزی و مطابق با بهترین شیوه های اتحادیه اروپا اجرایی می شود، در کنفرانس اتصال اتحادیه اروپا به آسیای مرکزی با عنوان «دروازه جهانی توسعه پایدار» ارائه شد.

به گزارش آسیا پلاس این پروژه برای اجرای تعادل انرژی پایدار در منطقه با در نظر گرفتن تجربه اتحادیه اروپا طراحی و برنامه ریزی شده است.

به طور خاص، این پروژه با هدف تقویت سیاست های ملی برای گذار به سیستم انرژی پایدار و افزایش سرمایه گذاری، ظرفیت و آگاهی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی در منطقه ارائه شده  است.

در این مراسم نمایندگانی از سازمان های دولتی و کارشناسان حوزه انرژی از کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا حضور داشتند.

«مارتا جاگر معاون مدیر کل اداره کل مشارکت های بین المللی اتحادیه اروپا در این نشست خاطرنشان کرد: این پروژه بر اساس قرارداد سبز اروپا و استراتژی جدید اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی هدایت می شود. سند اخیر به طور خاص متعهد به توسعه پتانسیل منطقه در انرژی خورشیدی، بادی و آبی برای کمک به انعطاف پذیری انرژی منطقه، کمک به دستیابی به اهداف آب و هوایی و همچنین ایجاد فرصت های شغلی و تجاری است.

وی گفت: در حال حاضر، پتانسیل قابل توجه انرژی پایدار منطقه به دلیل موانع نهادی، مالی، فنی و اجتماعی زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد.

وی تصریح کرد: این پروژه به عنوان یک واسطه در رفع این موانع و افزایش تولید انرژی تجدیدپذیر و بهره وری انرژی در منطقه عمل خواهد کرد.

این پروژه همچنین با حمایت از سیاست‌ها و قوانین سازگار با جنسیت در زمینه بهره‌وری انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر، مسائل جنسیتی را در نظر می‌گیرد. علاوه بر این، به اجرای تعهدات بین المللی حقوق بشر در کشورهای ذینفع، به ویژه حقوق اقتصادی و اجتماعی کمک خواهد کرد.
(SECCA ) ۱۵ ابتکار منطقه ای اتحادیه اروپا در زمینه های محیط زیست، تنوع زیستی، تغییرات آب و هوایی، کاهش خطر بلایا، منابع آب و انرژی پایدار و همچنین ۲۰ پروژه همکاری دوجانبه اتحادیه اروپا با کشورهای آسیای مرکزی را تکمیل خواهد کرد.

در طول نشست، کارشناسان پروژه اهداف سیکا، فعالیت های برنامه ریزی شده و نتایج مورد انتظار را ارائه کردند. شرکت کنندگان در مورد وضعیت فعلی و چالش ها در زمینه انرژی پایدار و همکاری بین اتحادیه اروپا و کالیفرنیا بحث کردند.

نمایندگان اتحادیه اروپا اردیبهشت ماه امسال نیز  به همراه بیش از ۵۰ کارشناس از آسیای میانه و موسسات مالی بین المللی در کارگاه ۲ روزه ای که در آلماتی قزاقستان برگزار شد، به بحث و گفتگو درباره اجرایی کردن پروژه انرژی های تجدیدپذیر و سرمایه گذاری سبز پرداختند.

این کنفرانس بخشی از اجلاس همبستگی اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: دروازه جهانی» با حضور وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و امنیت  برگزار شد.

آسیا پلاس نوشت: رویدادهای اخیر نشانه های مثبتی از روابط احتمالی انرژی پایدار در آسیای مرکزی را نشان می دهد. با توجه به رشد اقتصادی و جمعیت، انتظار می رود تقاضای برق منطقه ای افزایش یابد. پاسخگویی به این تقاضا نیازمند سرمایه گذاری قابل توجه، اصلاحات بازار و توسعه ظرفیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha