بیش‌از ۱۲۷ میلیارد تومان برای جبران خسارت سیل بین دستگاه‌های سیستان و بلوچستان توزیع شد

زاهدان- ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۱۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار جبران خسارت سیل به زیرساخت‌های عمرانی و تاسیسات شهری و روستایی بین دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان توزیع شد.

مجید محبی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: میزان خسارت وارده در حوادث طبیعی سیستان و بلوچستان نظیر سیل، طوفان گرد و خاک، خشکسالی و کم آبی در نیمه نخست امسال بیش‌از هشت هزار میلیارد تومان برآورد شده که برای جبران ساخت‌های زیربنایی سیلاب در استان بیش‌از ۱۲۷ میلیارد تومان بعد از تصویب در هیات دولت به استان ابلاغ و در شورای برنامه ریزی استان بین دستگاه‌های آسیب دیده توزیع شد.

وی ادامه داد: بیشترین خسارت مونسون در سیستان و بلوچستان به اداراتی نظیر راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شمال و جنوب سیستان و بلوچستان، جهاد کشاورزی و شهرداری‌ها اختصاص دارد که پیگیر هستیم بقیه اعتبارات این بخش هر چه سریعتر اختصاص پیدا کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: مسیرهای طولانی و فاصله زیاد مراکز جمعیتی از یک سو و برخی مشکلات در حوزه ابنیه فنی راهها سبب شده همواره در بارندگی شدید منسون بخش قابل توجهی از شبکه راه‌های ارتباطی استان دچار خسارت شدید شود.

وی افزود: همچنین با توجه به اینکه در بارندگی مونسون امسال تعداد قابل توجهی از منازل مسکونی شهروندان استان دچار خسارت شد با پیگیری‌های صورت گرفته بر اساس پرونده‌های تشکیل شده کار بازسازی آنهابزودی آغاز می‌شود.

محبی گفت: همچنین در فعالیت سامانه بارشی مونسون خسارت قابل توجهی به بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان وارد شد که به منظور جبران این خسارت‌ها علاوه‌بر بخشش جرائم دیر کرد پرداخت تسهیلات، به کشاورزان خسارت دیده تسهیلات ارزان قیمت با سود کم در دستور کار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: در مجموع سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی و موقعیت خاص جغرافیایی همواره با بحران‌های طبیعی روبروست که سیل، خشکسالی و طوفان‌های سهمگین ۱۲۰ کیلومتری بطور همزمان از بحران‌های این استان است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به معضل خشکسالی در این استان اظهارداشت: بر اساس شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده هم‌اینک ۹۵ درصد مساحت این استان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد.

وی بیان کرد: تاثیرات خشکسالی در هر منطقه خاص و متفاوت شرایط اقلیمی آن منطقه بوده و مدت آشکار شدن آسیب‌های آن نیز ممکن است در مناطق مختلف، تفاوت داشته باشد، اما آنچه مشهود هست آسیب‌های جدی آن بر روند طبیعی فعالیت‌های انسانی، حیات گیاهی و زندگی جانوری و همچنین تاثیر آن بر حوزه کشاورزی، صنعت، اقتصادی، اجتماعی و میزان آب‌های سطحی و زیرزمینی است.

محبی افزود: سیستان و بلوچستان بیش‌از ۲۰ سال هست که درگیر تبعات تغییرات اقلیمی و بدنبال آن گرفتار خشکسالی مزمن و کمبود شدید منابع آبی بوده و برخاستن ریزگردها و وزش بادهای شدید از پیامدهای تغییرات اقلیمی در این منطقه است.

به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران از چنان تنوع جغرافیایی و آب و هوایی برخوردار است که در نقشه های هوایی بلندی های کوه‌ها، پستی دشت‌ها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ به آن بخشیده است.
موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهره‌ای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.

شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت و وجود تالاب بین المللی هامون در آن به انبار غله ایران معروف بوده اما هم‌اینک پس از گذر سال‌ها این دریاچه به بستری برای بروز پدیده وحشتناک طوفان شن تبدیل شده است.
مخاطره اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلاب‌های ویران کننده‌ای است که بیشتر در فصول سرد چهره خود را نمایان می‌کند و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو می‌کند.
از عمده فجایع این سیلاب‌ها، آسیب به مسیرهای عبور مرور و ویران کردن روستاهای در حاشیه آبراه‌هاست.

در جنوب سیستان و بلوچستان در منطقه چابهار و مکران دروازه ورود ایران به اقیانوس‌های جهان یعنی دریای عمان قرار گرفته که در شرایط طوفانی، این دریا سیمایی خشن از خود نشان می‌دهد و لنج‌های بزرگ را همچون پر کاهی به تکان وا می‌دارد.

طوفان‌های بزرگ یکی دیگر از مخاطرات دریایی محسوب می‌شود و از نمونه‌های آن می‌توان به طوفان آشوبا اشاره کرد که چندی قبل نزدیک بود ساحل چابهار را در نوردید و تنها امداد الهی بود که مسیر آن کج شد.
زلزله از دیگر بلایای طبیعی استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل واقع شدن آن در نزدیکی گسل‌ها همواره شاهد وقوع زلزله های مختلف هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha