به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ بیانیه کرملین حاکیست که در این تماس تلفنی، اقدام های بیشتر برای اجرای تمامی توافقنامه های سه جانبه میان سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان با تاکید بر مسائل عملی برای از سرگیری روابط ترابری و اقتصادی منطقه جنوب قفقاز بررسی شده است.
پوتین و علی اُف در تماس تلفنی روز ۲۲ نوامبر (اول آذر ماه) در باره اجرای توافقنامه های سه جانبه با ارمنستان برای تضمین امنیت مرزهای این کشور با جمهوری آذربایجان و ازسرگیری ارتباطات ترابری در جنوب قفقار گفتگو کردند.
پوتین روز ۲۳ نوامبر (۲ آذر ماه) با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در ایروان دیدار کرد.
پوتین ماه گذشته (اکتبر) در پی دیدار با علی اُف و پاشینیان، با مفید خواندن این دیدار گفت که چارچوب اقدامات بیشتر برای حل و فصل کلی اختلافات، فراهم شده و سه طرف در باره صدور بیانیه مشترکی، توافق کرده اند.
رهبر روسیه در سخن جداگانه ای، آمادگی کشورش را برای هر اقدامی به منظور تضمین دستیابی به حل و فصل نهایی و فراگیر، اعلام کرده بود.
به گزارش چهارم آذر ماه ایرنا به نقل از خبرگزاری دولتی آذرتاج جمهوری آذربایجان، وزارت دفاع این کشور مدعی درگیری با نیروهای ارمنستان و تبادل آتش بین دو طرف در منطقه مورد مناقشه قرهباغ شد.
باکو در بیانیه ای مدعی هدف قرار گرفتن محل استقرار نیروهای آذری در مناطق آغدام و خوجاوند توسط نیروهای ارتش ارمنستان و پاسخ نیروهای ارتش این کشور به حمله نیروهای ارمنی خبر داد.
جمهوری آذربایجان هم زمان با ادعای هدف قرار گرفتن مرزبانان خود توسط نیروهای ارمنی، اعلام کرد که مذاکرات صلح بروکسل با ارمنستان، لغو شده است.
الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان در نشستی خبری در باکو، اعلام کرد که ارمنستان تنها به شرط حضور امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه حاضر به شرکت در نشست صلح بروکسل شده و این به معنای برگزار نشدن این نشست است.
از چند ماه پیش قرار بود در تاریخ ۷ دسامبر (۱۶ آذر) مذاکرات صلح بروکسل میان نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهوری آذربایجان برگزار شود.
باکو، پاریس را به رعایت نکردن بیطرفی و جانبداری از ارمنستان متهم میکند.
بر پایه این گزارش، مسکو که به میانجیگری اروپا در تنش منطقه قفقاز خوشبین نیست، امروز اعلام کرد که آماده میزبانی مذاکرات صلح است.
دیروز پاشینیان از متحدانش در سازمان پیمان امنیت جمعی که ائتلافی نظامی با رهبری مسکو است به دلیل شکست آنها در دفاع از ایروان در برابر جمهوری آذربایجان، انتقاد کرد. وی همچنین در نهایت پیش نویس بیانیه سازمان پیمان امنیت جمعی را به خاطر مسائل امنیتی با جمهوری آذربایجان امضا نکرد.
هفته گذشته رئیسجمهوری فرانسه و نخستوزیر ارمنستان در مورد تدابیری که میتوان برای برقراری امنیت در قفقاز جنوبی به کار برد، دیدار و گفتوگو کردند.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای کنترل منطقه قره باغ در دو جنگ با یکدیگر رو در رو شده اند که آخرین آن در سال ۲۰۲۰ بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ کشته برجای گذاشت. درگیریها از آن زمان به طور منظم ادامه داشته که طی آن در ماه سپتامبر، ۲۸۶ نفر کشته شدند.
ارمنستان در ماه سپتامبر از سازمان پیمان امنیت جمعی و مسکو درخواست کمک نظامی کرد اما این ائتلاف تنها با اعزام دبیرکل خود به منطقه درگیری و پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای تحلیل وضعیت، واکنش نشان داد.
نظر شما