نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

تهران - ایرنا - حضور رئیس‌جمهور در وزارت علوم در ادامه طرح‌ نظارت ستادی از دستگاه‌ها، برگزاری آیین نکوداشت سالروز تاسیس معاونت فناوری و نوآوری و تجلیل از برترین فناوران و اعلام برنامه‌های هفته پژوهش سال ۱۴۰۱ از جمله مهم‌ترین رویدادهای دومین هفته آذر در حوزه آموزش عالی بود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، رئیس جمهور در ادامه فرآیند نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی صبح روز دوشنبه (هفتم آبان) در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حضور یافت و در جمع وزیر و مسئولان این وزارتخانه ضمن استماع گزارش عملکرد یکساله، رهنمودهایی برای ارتقای کیفی و کمی عملکرد این وزارتخانه ارائه کرد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در نهمین مقصد بازدید و نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تلاش برای ارتقای علم و اثربخشی آن در حل مسائل و مشکلات کشور را از مهم‌ترین وظایف وزارت علوم بیان کرد و افزود: امروز کشور ما دارای نظام مسائلی از چالش‌ها و مشکلات مردم و جامعه است که بهترین مرجع برای حل آنها دانشگاه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشجویان و اساتید است.

وی در ادامه «دانشگاه تراز انقلاب اسلامی» را محل تربیت نیروی انسانی عالِم، دانشمند، امیدوار به آینده کشور و مسئولیت‌پذیر در حل مشکلات جامعه خواند و تصریح کرد: اگر نگاه به دانشگاه این‌چنین باشد و بر اساس نیازهای جامعه راهکار ارائه کند و دانشجو و استاد مجری این راهکار باشند، بسیاری از مسائل کشور به سهولت مرتفع خواهد شد.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

نکوداشت سالروز تاسیس معاونت فناوری و نوآوری

سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران یکشنبه (ششم آذر) و یکسال بعد از تاسیس معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم میزبان آیین نکوداشت سالروز تاسیس این معاونت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزیر علوم و شماری از استانداران و روسای پارک‌های علم و فناوری بود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این آیین با اشاره به بهبود شاخص نوآوری در ایران گفت: نرخ اشتغال واحدهای فناور از ۷۰ هزار نفر در سال گذشته به ۱۱۰ هزار نفر در سال جاری و فروش شرکت های فناور مستقر در پارک های علم و فناوری به ۲۶ هزار میلیارد تومان در سال افزایش یافته است.

علی خیرالدین با اشاره به راهبردهای این معاونت در اجرای ماموریت‌های این معاونت در وزارت علوم، گفت: ایجاد تعامل بین دانشگاه ها و پارک ها در گذشته مغفول مانده بود که با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم این امر با تاکید و تمرکز بر بحث فناوری و ارتباط دانشگاه با صنعت به عنوان مهم ترین راهبرد معاونت در دستور کار قرار گرفت. در این راستا، زبست بوم فناوری با تدوین و ابلاغ آیین نامه کارآفرینی و نوآوری تکمیل شد تا مراکز کارآفرینی و نوآوری شکل گیرد.

این مراسم همچنین با تقدیر از برترین فناوران، بهترین پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی و استانی، برترین استاندارهای حامی فناوری و پارک‌هایی که در پیشبرد برنامه‌های این معاونت نقش داشته‌اند، همراه بود که همزمان از سورنا ستاری، معاون پیشین علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز تجلیل شد.

همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف برترین پارک دانشگاهی و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان به عنوان برترین پارک استانی در پیشبرد برنامه‌های معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شناخته شدند.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

معاون پژوهشی وزارت علوم و رئیس ستاد ملی «هفته پژوهش و فناوری»، نیز دوشنبه (هفتم آذر) با اعلام برنامه‌های این هفته، از برگزاری همزمان نمایشگاه‌های «ایران ساخت»، «دستاوردهای پژوهش و فناوری» و «تستا» خبر داد و گفت: علاوه بر وزارت علوم و معاونت علمی رییس جمهور، وزارتخانه‌های دیگر هم در این نمایشگاه‌ها حضور خواهند داشت.

پیمان صالحی در نشست خبری هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۱ با اشاره به برنامه های استانی و ملی این هفته اظهار داشت: هفته استانی پژوهش و فناوری از ۱۲ تا ۱۷ و هفته ملی از ۱۹ تا ۲۵ آذر ماه برگزار می شود. برخی دانشگاه‌ها فعالیت‌های خود را از ابتدای آذر آغاز کرده‌اند. شیوه‌نامه برنامه هفته پژوهش و فناوری به استانداران ابلاغ شده و آنها محور برنامه‌های این هفته هستند. همچنین جلسه‌ای با وزیر کشور ۱۵ آبان برای استفاده بهتر از ظرفیت استانداری ها برگزار شد.

دبیرکل شورای عالی عتف با اشاره به دستورالعمل هفته پژوهش و فناوری تاکید کرد: رئیس ستاد، «استاندار» و دبیر ستاد «رئیس دانشگاه معین» هر استان است. جشنواره برگزیدگان پژوهش و فناوری در استان ها از دیگر برنامه‌های این هفته است، سعی کردیم حضور دانش آموزان امسال در جشنواره های پژوهش و فناوری پررنگ‌تر باشد. نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در استان ها توسط پارک علم و فناوری استان برگزار می شود و رئیس پارک دبیر نمایشگاه است.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

اعلام شرایط اختصاص وام ازدواج دانشجویی

صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: وام ازدواج فقط یک نوبت در تمام مقاطع تحصیلی، حداکثر تا ۱۸ ماه پس از تاریخ عقد و تنها در دوران تحصیل پرداخت می شود. وام ازدواج زیرمجموعه وام ضروری دانشجویی است و صندوق رفاه دانشجویان اعلام کرده است که به منظور ترویج و تسهیل امر ازدواج در دوران تحصیل به دانشجویان دانشگاه‌های دولتی حداکثر تا ۱۸ ماه پس از تاریخ عقد آنها، وام ازدواج تعلق می‌گیرد و تنها یک نوبت در تمام مقاطع تحصیلی امکان پذیر است.

بر اساس تقویم زمانبندی ثبت نام وام‌های دانشجویی در نیمسال اول ۱۴۰۲-۱۴۰۱ از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، سامانه دانشجویی (پورتال صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم) از روز شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ تا روز چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ برای ثبت تقاضای وام ضروری فعال شده است.

سبد خدمات دانشگاهی کشور طراحی می‌شود

دبیر کمیته توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی وزارت علوم نیز گفت: برای بهره‌برداری از پنجره واحد خدمات دانشگاهی و یکپارچه‌سازی ارائه خدمات به ذینفعان آموزش عالی کشور، «سبد خدمات دانشگاهی» طراحی می‌شود.

محمدهادی زاهدی افزود: با توجه به تعدد و تفاوت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور و تنوع شیوه ارائه خدمات به ذینفعان از جمله دانشجویان، دانش آموختگان و اعضای هیات‌علمی، در نشست اخیر کمیته توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی وزارت عتف مصوب شد برای یکپارچگی و تسهیل در ارائه خدمات به ذینفعان «پنجره واحد خدمات دانشگاهی» کشور ایجاد و در اولین گام از اجرای این پروژه سبد خدمات دانشگاهی طراحی شود. پس از تصویب این طرح در کمیته مذکور، موضوع به تمام دانشگاه‌ها، پژوهشگاه ‌ها، پارک‌های علم و فناوری و موسسات آموزش عالی تابعه این وزارتخانه ابلاغ خواهد شد.

برگزاری اولین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی به میزبانی دانشگاه علامه

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان گفت: اولین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی با هدف شناسایی، تجلیل و اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌های کشور به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود.

سید فردین تقی‌زاده در آیین امضای تفاهم‌نامه برگزاری اولین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی و رونمایی از پوستر این جشنواره افزود: مراسم تجلیل از دانشجویان شاهد و ایثارگر «برگزیدگان کنکور سراسری که بدون اعمال سهمیه توانستند رتبه های برتر را کسب کنند» در دی ماه و در روزهای نزدیک به سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی برگزار می‌شود.

اخبار دانشگاه‌ها

معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز از برگزاری کلاس‌های جبرانی خبر داد و گفت: به منظور تضمین کیفیت آموزشی در دانشگاه، لازم است اعضای هیأت علمی با استفاده از مفاد دستورالعمل آموزش ترکیبی بر اساس صلاحدید خود و پس از تأیید معاون آموزشی- علمی واحد مربوطه نسبت به برگزاری کلاس‌های جبرانی اقدام کنند.

محمود کمره‌ای افزود: از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۲ بخشنامه در نیم سال جاری برای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی ارسال شده است. در بخشنامه اول بر رعایت دقیق مقررات آموزشی در راستای حفظ و ارتقای کیفیت علمی تاکید شده است. ارتقای کیفیت آموزش، رعایت سقف مجاز غیبت و سنوات تحصیلی دانشجویان، برگزاری حضوری کلاس‌ها، برپایی حضوری امتحانات و رعایت تقویم آموزشی از جمله مواردی است که لازم است رعایت شود.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با بیان اینکه این دانشگاه کمترین تعداد بازداشتی‌ها در میان دانشگاه‌های سطح تهران را داشته است، گفت: تاکنون هیچ کسی را از خوابگاه محروم نکرده‌ایم و فقط به ۱۳ دانشجو پیامک عدم حضور در خوابگاه ارسال کرده‌ایم که البته ممکن است این تعداد افزایش یابد.

رسول جلیلی در دومین جلسه از سلسله جلسات خان هشتم با موضوع «حال این روزهای دانشگاه صنعتی شریف» اظهار کرد: هدف ما از حضور در دانشگاه آموزش و یادگیری است و همه در تلاشیم محیطی امن و آرام برای دانشجویان فراهم کنیم.

بخشی از اتفاقات درون دانشگاه نشأت گرفته از فضای کلی جامعه و تاثیرات رسانه‌ها و شبکه‌های فارسی زبان است که باید به نحو شایسته‌ای آن‌ها را مدیریت و کنترل کرد؛ چرا که فضای مجازی به مثابه یک جهان سوم در حال رقم زدن اتفاقات در جامعه ما است.

دروغ پراکنی و شایعه‌سازی دشمنان با هدف تسخیر فکر و اراده جوانان است

رییس دانشگاه تربیت مدرس گفت: دشمنان سعی در دروغ و شایعه پراکنی دارند تا درموارد مختلف حتی مسایل غیرسیاسی مانند حضور ایران در جام جهانی فوتبال و خوشحالی تیم و ملت ایران پس از پیروزی تیم ملی فوتبال سوء‌استفاده و ذهن جوانان را با دروغ‌ها و شایعات پُر کنند.

فرهاد دانشجو در نشست شورای دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: آرامش نسبی در کشور و دانشگاه ها حاکم است. دشمنان پس از آنکه دیدند با اغتشاشات نمی توانند به اهداف شوم خود دست یابند، سعی کردند با سوق دادن اغتشاشات به سمت فاز مسلحانه در برخی شهرها بر علیه جمهوری اسلامی فعالیت کنند که با هوشیاری و آمادگی نیروهای نظامی و مسلح در مدت زمان کوتاهی نظم و آرامش به شهرها بازگشت.

یکی از مشکلاتی که دشمنان ایران همیشه با آن مواجه بوده اند، حس وطن پرستی و یکپارچگی مردم ایران است و این موضوع برای همه اقوام و شهرها همیشه حائز اهمیت بوده است، به همین دلیل دشمنان موضوع تجزیه طلبی را در دستور کار خود قرار داده اند تا تجزیه طلبی را عادی سازی کنند و آن را موضوعی عادی برای ایرانیان جلوه دهند.

رییس دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: هدف دشمن درخصوص تجزیه ایران به حداقل چهار کشور و برنامه ریزی برای آن باید در دانشگاه ها با جهاد تبیین خنثی شود و این موضوع به درستی تبیین و بررسی و بحث یکپارچگی ایران مورد توجه قرار گیرد.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

هدف دانشگاه ممانعت از برگزاری تجمعات دانشجویی نیست

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز تاکید کرد: هدف دانشگاه ممانعت از برگزاری تجمعات دانشجویی نیست؛ اما با توجه به اینکه در مواقعی اعتراض‌ها به شعارهای تند و خشونت منجر شده با تصمیم هیات رییسه مقرر شد برای مدتی تجمعات با مدیریت دانشکده‌ها و با هماهنگی روسای آنها برگزار شود.

سیدحسن قدسی‌پور در نشست اساتید با هیات رییسه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: مصصم هستیم در کنار توجه به دغدغه‌های اجتماعی و سیاسی در حفظ استانداردهای آموزشی و پژوهشی و برقراری نظم در دانشگاه نیز گام‌های اساسی برداریم.

وی به حوادث اخیر در دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: در ۲ هفته اخیر اعتراضات رخ داده در این دانشگاه برای چندمین بار به بروز تنش منجر شد. دانشکده‌ها و اساتید می‌توانند در مدیریت این گونه اتفاقات و ایجاد زمینه برای گفتگو و اعتراض بدون حاشیه و تنش ، نقش کلیدی ایفا کنند؛ از این‌رو ازروسای دانشکده‌ها درخواست شد که ضمن حفظ و تقویت تعامل مستقیم با دانشجویان بستر گفتگو، انتقاد و اعتراض با آرامش را برای دانشجویان فراهم کنند.

جنس شعارهای برخی معترضان، بیان مشکلات و ضعف‌ها نبود

رییس دانشگاه تهران با بیان این که جنس شعارهای برخی معترضان، بیان مشکلات و ضعف‌ها نبود، گفت: بسیج در جریان غائله اخیر، هوشمندانه عمل کرد و شعور بالایی نشان داد. از دانشگاهیان بسیجی رفتارهایی دیدیم که مهمترین آنها حسن خلق و مدارا بود.

سید محمد مقیمی روز دوشنبه در جریان بازدید از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، ضمن تبریک هفته بسیج، افزود: به رغم برخی کشمکش‌ها در شرایط عمومی، دوستان بسیجی متناسب با فرمایشات مقام معظم رهبری عمل کردند.

رییس دانشگاه تهران با انتقاد از برخی رفتارها و سخنان ناصواب افرادی که در هیبت معترض ظاهر شدند، گفت: به رغم دعوت از آنان، به فضای گفت‌وگو وارد نشدند. این رویدادی نادر در دانشگاه بود که جنس مطالبات این گونه باشد که برخی دنبال هرج و مرج و به تعطیلی کشاندن دانشگاه باشند.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

مقیمی همچنین در جمع اساتید، دانشجویان و کارکنان بسیجی دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه با تاکید بر این که باید دشمن شناسی درستی داشته باشیم، گفت: با تبعیت از رهبر معظم انقلاب که همواره ما را به مدارا با دانشجویان معترض دعوت کرده اند، این شیوه را ادامه می دهیم و با ارزیابی و بررسی اتفاقات گذشته در دانشگاه، مسببین هنجارشکنی را از مسیر قانونی پاسخگو می‌کنیم.

اتفاقاتی که اخیرا در کشور افتاد و در محیط دانشگاه نیز انعکاس و بازتاب وسیع‌تری داشت، رفته رفته به پایان می‌رسد اما درس‌آموخته‌هایی برای همه ما دارد که باید به آن بپردازیم، واکاوی کنیم و به عنوان تجربه از آن استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: باید دشمن‌شناسی درستی داشته باشیم و دوست را از دشمن تشخیص دهیم. در نبردی که به سر می‌بریم با یک جنگ تمام عیار و نبرد فرهنگی و رسانه‌ای گسترده مواجه هستیم که تبعیت از رهبر معظم انقلاب و بهره‌گیری از رهنمودهای ایشان که همواره همه ما را به مدارا با دانشجویان معترض که فرزندان ما هستند، دعوت می‌کنند و ما نیز همین سبک و شیوه را قطعاً ادامه می دهیم و در عین حال با ارزیابی و بررسی اتفاقات گذشته در دانشگاه، مسببین هنجارشکنی را از مسیر قانونی پاسخگو می کنیم.

رییس دانشگاه تهران همچنین با گلایه از نوع مواجهه معدود اعضای هیأت علمی در زمینه مدیریت شرایط آموزشی دانشگاه در ۲ ماه گذشته، گفت: برخی اساتید که تعداد آنها انگشت‌شمار بود به بهانه اینکه «جامعه را دوقطبی نکنیم»، در مقابل افرادی که مبناها و چهارچوب‌ها را زیر پا گذاشتند، حاکمیت نظام اسلامی و اجرای احکام الهی را زیر سوال بردند و حتی با تهدید مانع از حضور برخی دانشجویان و اساتید در کلاس درس شدند، با مماشات رفتار و عافیت‌طلبی را پیشه خود کردند.

وی همچنین یکشنبه (ششم آذر) در آیین افتتاح پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه تهران در اشتهارد گفت: همواره از ارتباط بین صنعت و دانشگاه صحبت می‌کنیم و با وجود اینکه از گذشته تاکنون برای گسترش این ارتباط تلاش شده است اما در این زمینه توفیق چندانی نداشته‌ایم.

سید محمد مقیمی روز یکشنبه در آیین افتتاح پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه تهران در اشتهارد افزود:افتتاح مجموعه پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه تهران در اشتهارد نهضت جدیدی را در روابط صنعت و دانشگاه ایجاد می کند که سبک جدیدی در شراکت استراتژیک بین دولت، دانشگاه و بخش خصوصی را رقم می زند. امیدواریم این شراکت راهبردی، نقطه عطفی در تاریخ ارتباط صنعت و دانشگاه شکل دهد.

همیشه از ارتباط بین صنعت و دانشگاه صحبت می‌کنیم و با وجود اینکه از گذشته تاکنون برای گسترش این ارتباط تلاش شده است اما توفیق چندانی در این زمینه نداشته‌ایم،‌ با بررسی اولیه قراردادهای پژوهشی دانشگاه مشخص می‌شود که اکثر این قراردادها با نهادهای واسط منعقد شده است و با بخش اصلی صنعت نبوده است.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

تلاش کردیم بین دانشجویان فضای دوقطبی ایجاد نشود

رییس دانشگاه علامه طباطبائی نیز در نشست شورای مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی با حضور سید سعید عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، روسای دانشکده ها و اعضای هیات علمی این دانشگاه با تاکید بر این که بیش از ۹۵ درصد کلاس‌های دانشگاه با همراهی اعضای هیات علمی تشکیل شد، گفت: در شرایط کنونی تلاش کردیم بین دانشجویانی که رویکردهای اعتراضی دارند و دیگر دانشجویان فضای دوقطبی ایجاد نشود و با وجود تفکر مختلف همدیگر را در کنار هم تحمل کنند.

عبدالله معتمدی با اشاره به حوادث و وقایع اخیر در دانشگاه‌ها، اظهار داشت: این دانشگاه هم متاثر از شرایط بیرون دانشگاه، محلی بود که برخی دانشجویان در دانشکده های مختلف یا پردیس مرکزی به شکل های مختلف تجمع اعتراضی برگزار کردند. شاید این تجمعات از نظر کمی قابل توجه نبود ولی به لحاظ اهمیت موضوع برای ما مهم است.

وی ادامه داد: با همدلی و همراهی اعضای هیات علمی دانشگاه، بیش از ۹۵ درصد کلاس‌های دانشگاه علامه طباطبائی تشکیل شد. همچنین در این مدت تلاش کردیم بین دانشجویانی که رویکردهای اعتراضی داشتند و دیگر دانشجویان فضای دو قطبی ایجاد نشود و با وجود تفکر مختلف، بتوانند همدیگر را در کنار هم تحمل کنند و تنفری نسبت به هم در ذهن آنها شکل نگیرد.

به همت همه استادان، کارکنان و دانشجویان موردی از درگیری فیزیکی در این دانشگاه اتفاق نیفتاد و تلاش شد دانشجویان بتوانند با عقلانیت و توجه بیشتر به تحلیل مسایل بپردازند و ما هم بتوانیم از ظرفیت دانشجویان استفاده کنیم.

نظارت ستادی رئیس‌جمهوری از وزارت علوم/تقدیر از برترین فناوران و تجلیل از سورنا ستاری

مرجعیت علمی دانشگاه‌ها با استخراج شاخص اچ/H

رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری با اعلام استخراج شاخص "اچ/ H" دانشگاه‌های کشور بر اساس پایگاه وب‌آو ساینس/ Web of Science گفت: دانشگاه تهران با شاخص ۱۸۹ و صنعتی شریف با شاخص ۱۷۹ در رتبه‌ برترین دانشگاه‌های ایران قرار دارند.

احمد فاضل‌زاده افزود: موضوع مرجعیت علمی برای اولین بار در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۴ مطرح شد، بر اساس فرمایشات ایشان هدف پژوهش «رسیدن به مرجعیّت علمی و حضور در جمع سرآمدان علم و فنّاوری» و همچنین «حل مسایل کنونی و آینده‌ کشور» است.

وی اظهار داشت: یکی از اصلی ترین راهکارها برای رسیدن به مرجعیت علمی در جامعه دانشگاهیان پیشتازی در عرصه علم و نوآوری است به گونه ای که دنیا از دستاوردهای کشور استفاده کند. استفاده از تولیدات علمی دانشگاهی، با شاخص‌های استنادی سنجیده می شود. این شاخص‌ها نشان می‌دهد یک اثر علمی تولید شده تا چه اندازه مبنای تولید آثار علمی جدیدتر بوده و در علم جدید تاثیر گذاشته است. بر این اساس هم کیفیت و هم کمیت تولیدات علمی باید بررسی و سنجیده شوند تا هدف پیشتازی در علم میسر شود.

شاخص اچ به عنوان شاخصی نشان دهنده کیفیت خروجی های علمی و بهره‌وری پژوهشی در سطح دانشگاه و مؤسسات پژوهشی و فناوری کشور، در شاخص های رتبه بندی موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری مدنظر قرار می گیرد و در امتیاز نهایی و رتبه دانشگاه محاسبه می شود.

تحصیل ۵۶ هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که بیش از ۵۶ هزار دانشجوی غیرایرانی از ۲۹ کشور در این دانشگاه تحصیل می کنند، گفت: این دانشگاه در کشورهای افغانستان، امارات، لبنان، انگلیس واحدهای برون‌مرزی دارد و اخیرا نیز در عراق در حال تاسیس شعبه دانشگاهی است.

طهرانچی در آیین امضای تفاهم‌نامه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بین‌الملل، اظهار داشت: این دانشگاه به عنوان تنها مؤسسه آموزش عالی کشور که حضوری جدی در عرصه بین‌المللی دارد، دارای واحدهای برون مرزی در کشورهای افغانستان، امارات، لبنان، انگلیس بوده و اخیراً نیز در عراق در حال تأسیس شعبه دانشگاهی است. همچنین در واحدهای داخل کشور، میزبان بیش از ۵۶ هزار دانشجوی غیرایرانی از ۲۹ کشور جهان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha