به گزارش خبرنگار ایرنا امرالله حسنی روز چهارشنبه در یازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان افزود: امروز اقتصاد فرهنگ حرف اول را در دنیا می زند و این بخش تاثیر قابل توجهی در شاخص تولید ناخالص داخلی دارد ولی در اسناد بالادستی ما، مانند تدوین برنامه هفتم توسعه آن چنان که باید حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه قرار نگرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت صنعت چاپ اشاره کرد و اظهار داشت: نگاه به چاپخانه ها کاملا باید فرهنگی باشد نه اینکه صرفا به عنوان صنعت تلقی شوند.
حسنی افزود: متاسفانه حوزه فرهنگ در برنامه ریزی ها در اولویت های چندم قرار گرفته است و برخی اصلا نگاهی به آن ندارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم ارتباط بین بخشی بین رشته ها و زمینه های مختلف فعالیت های فرهنگی و هنری تاکید کرد و افزود: در زنجان این ظرفیت وجود دارد که چاپ روزنامه ها و نشریات استان به جای استان های همجوار در خود استان چاپ شود و باید برای تحقق این موضوع ارتباط بین بخش ها تقویت شود.
آموزش رکن مهم توسعه و رشد صنعت چاپ
رئیس واحد آموزش دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آموزش را رکن مهم توسعه و رشد صنعت چاپ عنوان کرد و گفت: صنعت چاپ، یکی از مهمترین صنایع کشور محسوب میشود؛ به طوری که این صنعت به عنوان محور اصلی در اقتصاد و فرهنگ محسوب شده و مادر صنایع است.
سعید بهروان به دلایل عدم رشد مناسب صنعت چاپ در کشور اشاره کرد و ادامه داد: شاید بالا رفتن قیمت مواد اولیه یکی از عوامل موثر بر فعالیت این بخش باشد ولی پیش از این در مقاطعی که مواد اولیه قیمت بالایی هم نداشت، صنعت چاپ ما آنچنان پویا نبود.
وی خاطرنشان کرد: پویایی صنعتی مثل صنعت چاپ در گرو داشتن علم کافی نسبت به موضوع است که این مساله اهمیت آموزش را بیش از پیش مشخص می کند.
فعالیت ۲۵۰ واحد فعال در صنعت چاپ استان زنجان
حسین ندرلو، رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان نیز با بیان اینکه در زمان حاضر این اتحادیه ۲۵۰ عضو فعال دارد، گفت: عمده مشکلات این وحدها موضوع مالیات و مالیات بر ارزش افزوده است که با وجود ابلاغی که مبنی بر معافیت مالیاتی چاپخانه ها از ارزش افزوده صورت گرفته، اداره کل مالیاتی زیر بار آن نمی رود و کارشناسان آن تفسیری به نفع مالیات از این ابلاغیه ارائه می دهند.
نظر شما