واگذاری اماکن ورزشی خراسان جنوبی؛ فرصت یا تهدید؟

بیرجند - ایرنا - واگذاری سالن‌ها و اماکن ورزشی به بخش خصوصی که به عنوان یک فرصت‌ توسعه کمی و کیفی ورزش از سوی متولیان دنبال می‌شود، از دید برخی هیات‌های ورزشی خراسان جنوبی با توجه به کمبود امکانات ممکن است چالش‌های جدیدی را به‌وجود آورد.

به گزارش ایرنا براساس آیین‌نامه اجرایی ماده (۸۸) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۱ به منظور خرید خدمات از بخش غیردولتی، اماکن و سالن‌های ورزشی دولتی از طریق مزایده به بخش خصوصی اجاره داده می‌شود.

برخی روسای هیات‌های ورزشی خراسان جنوبی معتقدند برگزاری مزایده‌های اماکن دولتی ورزشی در بیشتر موارد نه تنها منفعتی برای ورزش استان به همراه نداشته بلکه قیمت‌های گزاف را وارد بخش ورزش کرده است.

از طرفی تعدادی از روسای هیات‌ها و ورزشکاران بر این باورند برخی شرکت‌کنندگان در مزایده‌ها با اهداف نامعلوم وارد این مقوله شده‌اند و برخی از این افراد هیچ شناختی از ورزش ندارند.

این در حالی است که ادارات کل ورزش و جوانان علاقه‌مند هستند اماکن ورزشی را به بخش خصوصی واگذار کنند زیرا از این طریق می‌توانند درآمدزایی داشته باشند و منابع مالی را تامین کنند همچنین در مزایده‌های اماکن ورزشی طبق قانون، اولویت واگذاری با هیات‌های ورزشی است اما قیمت‌های اعلام شده گاهی سبب رقابت ناسالم شده و دست هیات‌ها را از آنچه حق‌شان است دور می‌کند.

این موضوع تا جایی برای استان خراسان جنوبی اهمیت دارد که اردیبهشت امسال پیشکسوتان و روسای هیات‌های ورزشی خراسان جنوبی در نشست سه ساعته با استاندار موضوع مزایده اماکن و سالن‌های ورزشی را درد مشترک هیات‌ها مطرح کردند و خواستار پیگیری این موضوع شدند.

تنها سالن تخصصی ووشو در گیر و دار واگذاری

رئیس هیات ووشو خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تنها سالن ورزشی تخصصی ووشو استان قرار است از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار شود که برای رفع این مشکل نیاز به حمایت ویژه اداره کل ورزش و جوانان داریم.

حجت‌الاسلام وحید خرمشاد افزود: حق طبیعی، ابتدایی و مسلم هیات ووشو استان داشتن یک سالن تخصصی است اما ماه‌ها شده که طرح این موضوع ذهن ورزشکاران ما را درگیر کرده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر همین سالن تخصصی غیراستاندارد ۲۰۰ مترمربعی در اختیار هیات قرار دارد و علیرغم رتبه‌هایی خوبی که ورزشکاران در بخش همگانی و قهرمانی کسب کرده‌اند، می‌خواهند این فضا را به بخش خصوصی واگذار کنند.

رئیس هیات ووشو خراسان جنوبی گفت: ووشکاران استان در تمام مدت روز در همین سالن مشغول آموزش و فراگیری ورزش هستند و هیچ روزی درب سالن بسته نیست، از طرفی دفتر و انبار هیات در همین سالن قرار دارد.

وی افزود: اوج بی‌انصافی است هیاتی که برای استان افتخار کسب می‌کند بی‌خانه و مکان شود، در این خصوص مباحث قانونی در حال انجام است تا به هر طریقی بتوانیم جلوی این اقدام را بگیریم.

حجت‌الاسلام خرمشاد عنوان کرد: انتظار داریم اداره کل ورزش و جوانان در این زمینه ما را حمایت کند چون این موضوع تبعات تصمیم‌گیری اشتباه برخی از مدیران دوره قبل است.

وی گفت: این موضوع وقت و انرژی زیادی از ما می‌گیرد در حالی که باید انرژی ما بر ورزشکاران و هیات متمرکز شود.

رئیس هیات ووشو خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تجهیزات مورد نیاز هیات توسط فدراسیون تامین شده است گفت: هرچند سالن ووشو غیراستاندارد و کوچک است اما از لحاظ تجهیزات جزو چهار استانی هستیم که بیشترین تجهیزات را دریافت کرده‌ایم.

واگذاری اماکن ورزشی خراسان جنوبی؛ فرصت یا تهدید؟

وی افزود: برگزاری هشت عنوان مسابقاتی، اعزام ورزشکاران در رده‌های مختلف به مسابقات کشوری در ۶ مرحله، کسب مقام‌های نخست ملی و کسب رتبه دوم مسابقات ووشو کشور به میزبانی کرمان در مهر امسال بخشی از این برنامه‌ها در سال جاری بوده است.

حجت‌الاسلام خرمشاد با بیان اینکه اردوهای استانی پیوسته در حال برگزاری است تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۸۰۰ ورزشکار و ۲۵ مربی در این حوزه فعال هستند.

رئیس هیات ژیمناستیک خراسان جنوبی هم گفت: یک سال است ما را درگیر مسائل حاشیه‌ای واگذاری سالن ورزشی به بخش خصوصی کرده‌اند در حالی که سالن ما پایگاه مدرسه قهرمانی ژیمناستیک کشور است و امکان واگذاری آن وجود ندارد.

حسین بیابانی افزود: این سالن در سال ۱۳۹۸ با پیگیری های هیأت استان توسط فدراسیون با معرفی مدرس بین‌المللی ژیمناستیک به عنوان اولین پایگاه مدرسه قهرمانی ژیمناسیک کشور در خراسان جنوبی افتتاح شد.

وی بیان کرد: آن زمان سالن وضعیت بحرانی داشت در حالی که اداره کل ورزش و جوانان از پس هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن برنمی‌آمد و تبدیل به خرابه شده بود که با پیگیری هیأت از طریق فدراسیون، خسارت سالن از زمان افتتاح آن در سال ۹۰ تا ۹۷ حدود ۵۰۰ میلیون تومان برآورد شد.

رئیس هیات ژیمناستیک خراسان جنوبی گفت: این سالن توسط کارشناسان فدراسیون ژیمناستیک در سال ۹۸ و با اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان، تعمیر و بهسازی شد.

واگذاری اماکن ورزشی خراسان جنوبی؛ فرصت یا تهدید؟

وی بیان کرد: مدیرکل وقت ورزش و جوانان با اقدام غیرکارشناسی تنها سالن اختصاصی ژیمناستیک استان را به مزایده گذاشت در حالی که از سال ۱۳۹۸ تاکنون هیات بیش از یک و نیم میلیارد تومان اعتبار در این سالن هزینه کرده است.

بیابانی گفت: نمی‌دانیم چه نظر کارشناسی و فنی برای واگذاری این سالن وجود داشته است و در زمان برگزاری مزایده به عنوان نماینده هیات برای شرکت در مزایده اقدام کردیم اما معرفی‌نامه ندادند و گفته شد سالن به صورت ترک تشریفات در اختیار شما قرار می‌گیرد و نیاز به شرکت در مزایده نیست اما در دقایق پایانی به یک نفر برای شرکت در مزایده معرفی داده شد که جای بررسی و پیگیری از سوی دستگاه‌های نظارتی دارد.

وی عنوان کرد: به عنوان مستاجر سالن از این قضیه شاکی شده‌ایم چون سالن تخصصی که ۸۰ درصد تجهیزات آن متعلق به هیات است نباید به مزایده گذاشته می‌شد.

رئیس هیات ژیمناستیک خراسان جنوبی گفت: فدراسیون ژیمناستیک نیز به موضوع ورود کرده و موضوع در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه با این اقدام سرنوشت صدها ورزشکار در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد و نارضایتی را به بار خواهد آورد گفت: با وجود اینکه فدراسیون با استانداری مکاتبه کرده است اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده در حالی که این مزایده در واقع تخلف محسوب می‌شود.

بیابانی افزود: به بازرسی استان اعلام کردیم که در برگزاری مزایده تخلف شده است اما فقط با مطرح کردن ایراد در قیمت کارشناسی شده، مزایده را ابطال کردند در صورتی که برای ابطال مزایده موارد قانونی بسیاری مطرح است و در نهایت برنده مزایده از طریق دستگاه قضا در حال تحویل گرفتن سالن است.

رئیس هیات ژیمناستیک خراسان جنوبی با بیان اینکه این رشته با سایر رشته‌های متفاوت است گفت: برای خرید تجهیزات یک سالن بیش از سه تا چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و بیش از ۸۰ درصد تجهیزات سالن متعلق به فدارسیون و هیات ژیمناستیک استان بوده که توسط کارشناسان مربوطه و با هزینه‌های بسیار بالا نصب شده و هرگونه تغییرات غیرممکن و خسارات ۵۰۰ میلیون تومانی را برای ورزش استان رقم خواهد زد از طرفی امکان بهره‌برداری را نیز غیرممکن خواهد ساخت.

وی با بیان اینکه رشته ژیمناسیک در ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی فعال است ادامه داد: بیش از سه هزار نفر در این رشته فعال هستند و پنج سال است رتبه اول ورزش‌های سازمان‌یافته استان را به خود اختصاص داده‌ایم، آیا با این حجم ورزشکار نباید یک سالن ژیمناستیک در اختیار داشته باشیم؟

بیابانی گفت: به غیر از این سالن هیچ مکانی برای برگزاری کلاس‌های مربیگری، داوری و کارگاه‌های آموزشی برای ورزشکاران و مربیان در استان وجود ندارد از طرفی برای دریافت مجوز پایگاه مدرسه‌ای ژیمناستیک سال‌ها تلاش کرده‌ایم و دستگاه ورزش استان باید خسارات و هزینه‌های انجام شده توسط فدارسیون در زمینه تجهیز، تعمیر و کمک‌های فنی به این مجموعه را بپردازد که کاری غیرممکن است.

واگذاری اماکن ورزشی خراسان جنوبی؛ فرصت یا تهدید؟

اولویت واگذاری سالن‌ با هیات‌های ورزشی

اما سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در این باره گفت: امسال دیدگاه ما با مدیریت قبلی تغییر کرده و اولویت نخست در واگذاری سالن‌ها و امکان ورزشی، هیات‌ها و رشته‌های ورزشی فعال استان است.

محمدحسین خسروی افزود: در این زمینه به حوزه ورزش ابلاغ کرده‌ایم که اولویت‌ها و رشته‌های ورزشی فعال را مشخص کند تا اماکن به نمایندگی به هیات‌ها واگذار شود و از این طریق به اهداف خود در زمینه رشد و توسعه ورزش برسیم.

وی با تاکید بر اینکه به‌صورت سلیقه‌ای سالن‌ها و اماکن را واگذار نخواهیم کرد اظهار داشت: دولت ما را مکلف کرده امکان مازاد بر نیاز را به بخش خصوصی واگذار کنیم لذا اگر سالن ورزشی متقاضی نداشته یا فعالیتی نداشته باشد را به مزایده می‌گذاریم.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: وظایف و اختیارات مرتبط با نگهداری و بهره‌برداری از اماکن ورزشی متعلق به اداره ورزش و جوانان واقع در روستاها نیز با حفظ مالکیت دولت، به دهیاری‌ها محول می‌شود.

وی عنوان کرد: به دلیل بالا بودن هزینه‌های نگهداری از اماکن و سالن‌های ورزشی و اینکه ادارات ورزش و جوانان قادر به تامین این هزینه‌ها نیستند، واگذاری این امکان به بخش خصوصی سبب حفظ و نگهداری همچنین درآمدزایی از این اماکن می‌شود.

خسروی با بیان اینکه درآمدهای حاصل از واگذاری اماکن به اداره ورزش و هیات‌ها پرداخت خواهد شد گفت: البته این طرح در استان‌هایی مانند خراسان جنوبی زیاد تاثیرگذار نیست چون درآمدها پایین است و کمک چندانی به رشد و توسعه هیات‌ها نمی‌کند.

وی افزود: هیات‌ها می‌توانند خودشان سالن‌های ورزشی را نگهداری کنند و در اختیار داشته باشند ضمن اینکه درآمدزایی کرده و اجاره سالن نیز به حساب خزانه واریز می‌شود.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار داشت: امسال تلاش می‌کنیم از مشکلات هیات‌ها در این حوزه کاسته شود و بدون دغدغه به فعالیت ورزشی خود ادامه دهند.

وی گفت: در حال حاضر ۲۵۰ سالن سرپوشیده ورزشی در استان وجود دارد که ۵۷ سالن در اختیار هیات‌ها قرار گرفته و ۲۹ سالن در قالب مزایده به اشخاص واگذار شده است.

خسروی افزود: تعدادی سالن نیز در اختیار دهیاران و مابقی از طریق مصوبه هیات وزیران در اختیار هیات‌ها قرار گرفته است که اجاره پرداخت نمی‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha