نفرات برتر جشنواره ملی جوانی جمعیت در شهرکرد معرفی شدند

شهرکرد- ایرنا-نخستین جشنواره ملی جوانی جمعیت روز شنبه با معرفی نفرات برتر در شهرکرد برگزار شد.

به گزارش ایرنا، رییس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۳۰ اثر از سراسر کشور با موضوعات موضوعات فرهنگی، اجتماعی، هنری علمی و پژوهشی به دبیرخانه نخستین جشنواره ملی جوانی جمعیت ارسال شد که پس از داوری ۳۰ نفر به‌عنوان برگزیده انتخاب شدند.

علی احمدی روز شنبه در اختتامیه نخستین جشنواره ملی جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه این جشنواره با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، قرارگاه جمعیت و هسته‌های جمعیت یاور در استان برگزار شد، افزود: جبهه‌سازی جمعیت، همگرایی فعالیت‌ها و تلاش برای اقناع‌سازی مردم برای اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از مهمترین اهداف برگزاری نخستین جشنواره جوانی جمعیت بود.

احمدی افزود: بیش از نیمی از آثار ارسالی به نخستین جشنواره ملی جوانی جمعیت از سایر استان‌های کشور بود که ۹ اثر به عنوان رتبه اول، هفت اثر به عنوان رتبه دوم، هفت اثر به عنوان رتبه سوم و ۹ اثر به عنوان شایسته تجلیل معرفی شدند.

وی اظهار داشت: جشنواره کشوری علمی، فرهنگی، هنری و پژوهشی جوانی جمعیت در محورهای پوستر، طراحی گرافیک، داستان کوتاه و فیلمنامه، مقالات پژوهشی و علمی، نقاشی، وبلاگ نویسی، تولیدات نرم‌افزاری، انیمیشن، موشن‌گرافی، کلیپ برگزار شد.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اهمیت بحث جوانی جمعیت و فرزندآوری گفت: برای اجرای طرح جوانی جمعیت اهداف کلی از جمله ارتقاء سطح آگاهی و فکری مردم، توانمندسازی زوج‌های جوان برای اجرای قانون و بکارگیری از ظرفیتهای مردمی در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: درحال حاضر چهارمحال و بختیاری جز استان‌های پیشرو در اجرای قانون جوانی جمعیت است و هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله است و باید همه دستگاه‌های اجرایی و متولی برای رسیدن به وضعیت مطلوب تلاش بیشتری داشته باشند.

مطالبه عمومی برای تحقق قانون جوانی جمعیت

دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی جمعیت کشور با اشاره به اجرایی شدن قانون جوانی جمعیت در کشور گفت: اجرای این قانون باید به یک مطالبه جدی تبدیل شود.

حسین مروتی نیز افزود: در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت همه دستگاه‌های اجرایی و دولتی موظف هستند، که همکاری داشته باشند و کسی از اجرای قانون سرپیچی کند باید از لحاظ قانونی این مسئله را پیگیری کرد.

وی به کاهش نرخ باروری از ۲ دهه گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: در ۲ دهه گذشته نرخ باروری در کشور ۷۰ درصد کاهش داشت و این مساله در تاریخ بشر بی‌نظیر است.

مروتی اظهار داشت: هم‌اکنون روند کاهش جمعیت جوان و پیری جمعیت در کشور سرعت گرفته و در صورتی که فرزندآوری و افزایش جمعیت مد نظر قرار گرفته نشود، روند کاهش جمعیت جوان و پیری جمعیت در ۲ تا سه دهه آینده نیز افزایش بیشتری خواهد داشت.

مروتی افزود: هم‌اکنون کشور بیش از ۸۵ میلیون نفر جمعیت دارد، که این جمعیت آمار قابل توجهی است در حالی‌که از هر ۱۰ نفر یک نفر در کشور بالای ۶۰ سال است و پیش‌بینی می‌شود در سه دهه آینده از هر چهار نفر یک نفر سن بالای ۶۰ سال داشته باشد.

وی با اشاره به آمار جمعیتی کشور گفت: امروز بحث ساختار جمعیتی، افزایش و جوانی جمعیت مد نظر است تا بتوان از پیری جمعیت و حرکت به سمت سالمندی جمعیت در سال‌های آینده جلوگیری کرد.

مروتی با تاکید بر اینکه مساله جمعیت یک مساله ملی است و توسعه بدون جمعیت جوان امکانپذیر نیست، افزود: کشورهای دارای جمعیت سالخورده در ابتدا به توسعه رسیدند و سپس روند پیری جمعیت در این کشورها آغاز شد.

دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی جمعیت کشور با اشاره به اینکه مدیریت با جمعیت سالخورده بسیار سخت است، گفت: در کشورهای پیشرفته هیچ برنامه رسمی برای کنترل جمعیت اجرا نشده و در کاهش جمعیت مسائل فرهنگی و اجتماعی دخالت دارد و کاهش جمعیت جوان بر مولفه قدرت تاثیرگذار است.

به گفته وی، مباحث کنترل جمعیت از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور مطرح شد و هم اکنون ایران جز ۳۰ کشوری دنیا است که بیشترین سرعت پیر شدن جمعیت را دارد.

به گزارش ایرنا ،در آیین اختتامیه در بخش پادکست زهره علی‌بابایی،آنیتا کریمزاده، سپیده آهنکار در بخش اینفوگرافی: محمد قربانی آقبلاغی، اپلیکیشن: داریوش قلی‌پور دشتکی، در انیمیشن: فاطمه رفیعی طاقانکی و در بخش مقاله پژوهشی زهرا فروزنده،لیلا علی محمدی و سید ناصر حجازی و سپیده طوسی زاده نفرات برتر شدند.

در بخش فیلم کوتاه علیرضا توقیری، قاسم بهداد و آبی جان رحیمی، در بخش موشن‌گرافی، فاطمه نظیفی، زهره عباسی، مریم مرادا و در بخش پیشنهادات و ایده های کاربردی نیز طاهره گلشاهی، زهرا حیدری و پوران خلفیان، مجید فیاضی بروجنی و بنفشه فروهی رتبه های برتر را کسب کردند.

در بخش داستان کوتاه علیرضا توقیری، در بخش پوستر داود رسولی، محمدعلی گل و خوشنویسی زینب باقری و صنوبر ایمانیان رتبه‌های برتر را کسب کردند.

بنا بر اعلام نظر کمیته داوران در وبلاگ نویسی ناصر حسین‌پور، پوستر: هلیا باقرزاده، اینفوگرافی: سارا رسولی، خوشنویسی فائزه کریمی مقدم، طراحی و نقاشی: فاطمه گلزاده، نقاشی: حدیث خاکسار حقانی، داستان کوتاه: خاطره شیوندی و مجتبی صفدری و تیتر و جملات کوتاه و تاثیر گذار نیز ملیحه نظری شایسته تجلیل معرفی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha