به گزارش ایرنا ، محمد حسین زاده روز یکشنبه در نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در استان با اشاره به اینکه هنرمند واقعی نسبت به مردم و کشور خود متعهد و در مقابل دروغ پردازی ها حساس است، تصریح کرد: بیشتر هنرمندان در جشنواره های مختلف از جمله تئاتر مقاومت و فجر شرکت کرده اند.
وی با اشاره به رویدادهای اخیر در کشور گفت: عده ای ممکن است انتقاداتی نسبت به مدیریت ها داشته باشند، اما این عده نباید با توهین و فشار آوردن به دیگران مانع از شرکت آنان در فعالیت های هنری و مرسوم کشور شوند که این اقدام آنان غیر قابل قبول است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امروز هنرمندان ایرانگر با استقبال و با شرکت در جشنواره های مختلف و ارایه آثار فاخر هنری خود در مقابل کودتای رسانه ای هنرمندان غربگرا ایستادهاند.
حسین زاده با اشاره به استقبال بسیار خوب مردم و هنرمندان ایرانگرا در جشنواره های استانی و جشنواره بین المللی مقاومت که از روز گذشته به مدت سه روز در مشهد در حال برگزاری است، تاکید کرد: ایرانی ها و بویژه هنرمندان واقعی همیشه دنبال حفظ یکپارچگی ایران عزیز بوده اند و امروزه نیز در مقابل هرگونه توطئه ای ایستادگی میکنند.
ارسال ۵۰۰ اثر در بخش صحنهای
بخش صحنه ای هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت با برگزاری مراسم افتتاحیه از صحن قدس حرم رضوی روز شنبه، ۱۲ آذرماه آغاز شد و تا ۱۵ آذرماه با حضور ۱۲ گروه تئاتری و ۲۲۰ هنرمند در سالن های حوزه هنری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه خواهد یافت.
دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت نیز در نشست خبری این جشنواره گفت: ۵۰۰ اثر در بخش صحنهای به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که ۸۶ اثر به مرحله بازبینی راه یافت و پس از بازبینی نیز ۱۲ اثر به بخش نهایی راه پیدا کرد.
سید وحید موسوی افزود: بخش اجرای صحنهای جشنواره نیز از روز گذشته در مشهد آغاز شده است و ۱۲ اجرای متتخب طی ۳ روز روی صحنه میرود.
به گفته وی، مراسم اختتامیه بخش صحنهای این جشنواره نیز روز سهشنبه ۱۵ آذرماه در تالار شهر مشهد برگزار میشود.
در این مراسم ۲ یادبود برای هنرمندان زندهیاد «سعید تشکری» و «علی سلیمانی» و یک بزرگداشت نیز برای هنرمند پیشکسوت «محمد کاسبی» برگزار میشود.
فخر موسوی خاطرنشان کرد: در بخش نمایشهای خیابانی پنج اثر و در بخش رادیوتئاتر چهار اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی شده است.
جشنواره تئاتر متعلق به همه است
دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، نیز در این نشست خبری با بیان اینکه جشنواره تئاتر متعلق به همه است، گفت: به همکارانم در ستاد برگزاری جشنواره تبریک میگویم که در این شرایط سخت فرهنگی در حوزه های مختلف کار میکنند.
کوروش زارعی تصریح کرد: همه کسب وکارها به کار خود مشغول هستند و برخی فشار وارد میکنند و تهدید میکنند که تئاتر تعطیل شود. متأسفانه برخی تئاتریها خود به تئاتر حمله میکنند و این مایه تأسف است.
وی بیان کرد: آیا این آزادی بیان است که بهدنبال آن هستیم؟ این دیکتاتوری محض و تاریک فکری است. چراکه هیچ روشنفکری هنرمند را به خاطر کارکردن تهدید نمیکند و نمیگوید آنچه من میگویم، درست است. این دیکتاتوری است و جای تأسف دارد.
زارعی خاطر نشان کرد: "هم اکنون از دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر تماس گرفتند و گفتند کارگردانان چهار تئاتر که از حضور در جشنواره انصراف داده بودند، پشیمان شده و دوباره برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردهاند. ما هم به آنان اعلام کردیم که کارها را برای بازبینی ارسال کنند. آغوش ما روی همه باز است و جشنوارهها متعلق به همه مردم است. مهم برای ما تئاتر و برادران و خواهران تئاتری ما هستند."
مدیر بخش صحنهای جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت، نیز در این نشست خبری گفت: بخشی از مشکلاتی که در بخش صحنهای جشنواره با آن مواجه هستیم، مشکلاتی است که تئاتر بهصورت کلی با آن روبروست.
علی عطایی پیرکوه افزود: فقدان آموزش درست و کافی، عدم حضور تعدادی از آموزشدیدگان و هنرمندان در عرصه تئاتر و کافینبودن امکانات اجرایی و سالنهای نمایش استاندارد و بهروز، بخشی از این مشکلات است که در استانهایی به جز تهران و بویژه در شهرستانها با آن مواجه هستیم و نیازمند آن هستیم که دستاندرکاران و دستگاههای مختلف به کمک وزارت ارشاد بیایند.
در هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت آثاری از شهرستانهای یزد، تربت حیدریه، تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، رباط کریم و اردبیل حضور دارند که ۲ اثر از استان خراسان رضوی به بخش پایانی جشنواره راه یافته است.
هیأت داوران پنج نفره این بخش از جشنواره، کوروش زارعی، فرهاد قائمیان، جهانگیر الماسی، حسین مسافر آستانه و خانم آزیتا ترکاشوند هستند که با داوری و ارزیابی، اثرهای منتخب را برای حضور در جشنواره بین المللی انتخاب خواهند کرد.
هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت از تابستان امسال کار خود را با برگزاریِ بخش نخستِ بینالملل در کشور عراق و همزمان با راهپیمایی اربعین آغاز کرد. در ادامه بخش اجراهای خیابانی در یزد و پس از آن بخش اجراهای رادیو تئاتر در شیراز برگزار شد و اکنون شاهد برپایی این جشنواره در مشهد هستیم.
نظر شما