مشاور رییس جمهور: مناطق آزاد نمادی از تجلی عینی اقتصاد مقاومتی هستند

قشم - ایرنا - مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی رویکرد مناطق آزاد را به‌ عنوان نمادی از تجلی عینی اقتصاد مقاومتی دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد قشم، حجت‌ الله عبدالملکی در جلسه‌ای که با حضور فعالان حوزه فرهنگی و اجتماعی جزیره قشم که در مرکز رُشد برگزار شد، اظهار داشت: مهم‌ ترین سرمایه این منطقه، صفا و صمیمت، تدین و تقوایی است که در میان مردم جزیره موج می‌ زند.

وی ادامه داد: مناطق آزاد نمادی از تجلی عینی اقتصاد مقاومتی هستند که ۵۰ درصد آن مسئله فرهنگ جامعه و ۵۰ درصد دیگر نیز متاثر از این مقوله است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با اشاره به سفرهایی که به مناطق آزاد دیگر داشته است، افزود: نخستین جلسه در تمامی این سفرها با فعالان حوزه فرهنگی و اجتماعی هر منطقه با هدف در صدر قرار دادن موضوعات این حوزه با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب است.

عبدالملکی منظور از فرهنگ را فرهنگ اصیل ایرانی، اسلامی و انقلابی بیان کرد و گفت: مناطق آزاد تنها مختص فعالیت‌ های اقتصادی نیستند بلکه به موازات این کارکرد باید به بُعد فرهنگی و اجتماعی هر منطقه توجه ویژه شده و شاهد پیشرفت در این حوزه‌ها باشیم.

قشم الگوی موفق وحدت و همدلی

رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در این جلسه با اشاره به فعالیت‌ های مشترک فرهنگی ساکنان اهل سنت و شیعه جزیره اظهار داشت: قشم الگوی موفق وحدت و همدلی در جهان اسلام است.

فتح الهی ضمن تقدیر از فعالان فرهنگی و اجتماعی جزیره گفت: این همدلی و یکرنگی مرهون تلاش همه فعالان این عرصه در منطقه آزاد قشم است.

امام‌جمعه شهرستان قشم نیز از بیانیه گام دوم به‌ عنوان چراغ راه‌ کارها در چله دوم انقلاب یاد کرد و افزود: نتیجه تبیین معارف اسلامی و امامین انقلاب، امید آفرینی در جامعه است که جوانان ما به آن نیاز دارند.

وی فعالان فرهنگی و اجتماعی، هیات های مذهبی، خانواده‌ های شهدا و جانبازان را سرمایه‌ های بزرگ اجتماعی قشم خواند و تاکید کرد: آنان سرمایه‌ های جزیره در مقابل آسیب‌ های اجتماعی هستند.

در این جلسه که با حضور افشار فتح الهی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، حجت‌ الاسلام غلامرضا حاجبی امام‌ جمعه شهرستان قشم، مجتبی معین وزیری مدیرکل جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان به همراه جمعی از معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد، فعالان فرهنگی و اجتماعی جزیره به ایراد نقطه نظرات و خواسته‌ های خود پرداختند.

مشاور رییس جمهور که در ششمین سفر کاری خود به مناطق آزاد، تجاری و صنعتی کشور روز گذشته (یکشنبه سیزدهم آذر ۱۴۰۱) وارد جزیره قشم شده است، با همراهی افشار فتح الهی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در نخستین بازدید خود با حضور در بندر صیادی روستای باسعیدو در دورترین نقطه غرب این جزیره و ۱۲۷ کیلومتری قشم با جمعی از صیادان و لنج داران این بندر از نزدیک دیدار و گفتگو کرد و در جریان مسایل و مشکلات آنها قرار گرفت.

در ادامه این بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی از محل احداث پروژه مسکن جوانان قشم در روستای باسعیدو دیدن و در جریان پیشرفت این پروژه قرار گرفت.

عبدالملکی در ادامه این بازدید از سردخانه شرکت تعاونی مروارید شکیل قشم در روستای باسعیدو دیدن و با مراحل نگهداری، فرآوری و بسته بندی انواع ماهی ها در این مجموعه آشنا شد.

بازدید از شرکت سوخت‌ رسانی و خدمات کشتیرانی ستاره قشم مقصد بعدی مشاور رییس جمهور بود که وی در این بازدید میدانی عنوان کرد: برنامه ریزی خوبی برای فعال سازی ظرفیت بانکرینگ انجام شده و امیدوار هستیم در آینده نزدیک شاهد شکوفایی این حوزه از اقتصاد دریا در منطقه آزاد قشم باشیم.

مقصد بعدی بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی بندر تاریخی لافت بود که وی با حضور در مسجد جامع این بندر و اقامه نماز ظهر و عصر با جامعه محلی، ملوانان و دریانوردان این بندر کهن از نزدیک دیدار و گفت و کرد.

عبدالملکی در ادامه این دیدار با حضور در محل احداث پل خلیج فارس و محوطه کارگاهی این پل از نزدیک در جریان فرایند اجرای پل خلیج فارس برای اتصال قشم به سرزمین اصلی و شهر مهم و راهبردی بندرعباس قرار گرفت.

در ادامه این بازدیدها مشاور رییس جمهور با حضور در کارخانه دخانیات متحد احسان قشم، شرکت آریا شیک تجارت قشم و پروژه تعریض جاده ساحل جنوبی جزیره قشم (از شهر قشم تا فرودگاه بین المللی) از نزدیک با فعالیت و میزان پیشرفت آنها آشنا شد.

به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha