به گزارش حوزه پارلمانی ایرنا،نشست علنی امروز- چهارشنبه ۱۶ آذر ماه- مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.
به گفته قالیباف، رییس جمهور قرار بود در نیم ساعت پایانی این جلسه در مجلس حضور یابد اما به دلیل حضور در مراسم روز دانشجو در دانشگاه تهران امکان حضور در جلسه بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را پیدا نکرد.
در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه-۱۶ آذر- مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون عمران و کشاورزی در مورد تایید صلاحیتها و برنامههای وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی قرائت شد.
گزارش کمیسیون عمران در مورد تایید صلاحیتها و برنامههای وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۱۶ آذرماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون عمران در خصوص بررسی صلاحیت و برنامه های ارائه شده آقای مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را به شرح زیر قرائت کرد:
مطابق ماده ۵۵ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و در رابطه با راه و ترابری، مسکن، عمران شهری، عمران روستایی و امور عمرانی شهرداریها و دهیاریها، وزارت راه و شهرسازی به عنوان وزارتخانه مرتبط با کمیسیون عمران وفق ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی ارجاع و جلسه ای در تاریخ ۱۵/۹/۱۴۰۱ از ساعت ۱۲ تا ۱۴:۳۰ با حضور اکثریت اعضا و وزیر پیشنهادی تشکیل گردید. در این جلسه وزیر پیشنهادی سوابق، دیدگاهها و برنامه های مدون خود را ارائه و اعضای کمیسیون دغدغهها، اولویتها و انتظارات خود را بیان نمودند.
طی نامه شماره ۸۷۷۰۴/۵۲/د مورخ ۱۳/۹/۱۴۰۱ از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اصالت مدرک تحصیلی ایشان استعلام و مدرک دکتری ایشان از دانشگاه علامه طباطبایی تایید شد.
مهمترین برنامه ها و تعهدات وزیر پیشنهادی در ارتباط با موضوعات تخصصی کمیسیون عبارتند از:
۱) تسریع در اجرای قانون جهش تولید مسکن
۲) تعیین تکلیف طرحهای عمرانی نیمه تمام با واگذاری از طریق مشارکت دادن بخشهای خصوصی و عمومی غیردولتی در طرحهای عمرانی انتفاعی؛
۳) ایجاد فرصت برای عموم مردم در عرصه ساخت و سرمایهگذاری مسکن؛
۴) ارتقای کیفیت و سرعت ساختوساز با استفاده از فناوریهای نوین و ارتقای نظام فنی و اجرایی ساختمان؛
۵) اتخاذ تدابیر حمایتی از مستأجرین
۶) بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در تنظیمگری بازار زمین و مسکن
۷) تثبیت بازار مسکن و زمین و جلوگیری از سفتهبازی با اعمال ابزارهای مالیاتی؛
۸) بهبود و توسعه نظام تأمین مالی مسکن و افزایش سهم تسهیلات بانکی و سایر ابزارهای مالی در تأمین مسکن و اجاره؛
۹) بازنگری در وظایف و نحوه مداخلات سازمان نظام مهندسی کشور؛
۱۰) مطلوبیتبخشی به حضور بخش خصوصی در نوسازی بافت فرسوده و ایجاد شهرک ها
۱۱) توانمندسازی ساکنان بافتهای واقع در داخل محدودههای شهری با مشارکت آنها در چارچوب «سند ملی توانمندسازی وساماندهی سکونتگاههای غیرمجاز»؛
۱۲) هماهنگی میان برنامههای بهسازی و نوسازی شهری و روستایی با برنامههای تأمین مسکن گروههای کمدرآمد؛
۱۳) بهبود طول عمر مفید ساختمان و صرفهجویی در مصرف انرژی؛
۱۴) فراگیر کردن نظام فنی روستایی و توجه به مسئله بیمه مسکن روستایی؛
۱۵) بازنگری در طرح تفضیلی کلان شهرها؛
۱۶) تغییر نگرش به شهرهای جدید از شهرهای جدید نسل اول به شهرهای جدید نسل نوین در راستای سیاستهای آمایش سرزمین؛
۱) افزایش سرعت سیرتجاری در حوزه حملونقل و ارتقای شاخص عملکرد لجستیکی (LPI)؛
۲) استفاده از ظرفیتهای ایران بهعنوان غنیترین کشور غرب آسیا از حیث ظرفیتهای لجستیک و ژئوپلیتیک؛
۳) ایجاد مدیریت واحد و یکپارچگی ترانزیت کالا و مسافر از کشور و هماهنگی بین دستگاههای مداخلهگر؛
۴) اقدام آنی در تکمیل کریدورهای اصلی بینالمللی و بازآفرینی هابهای لجستیک منطقهای و تکمیل مسیرهای مرزی و ترانزیتی کشور با تمرکز بر اتمام پروژههای با پیشرفت فیزیکی بالا بهمنظور بهرهبرداری سریع از سرمایهگذاری راکد در پروژهها؛
۵) اصلاح نظام قیمتگذاری خدمات بر اساس ضوابط مربوطه و با رویکرد رقابتی نمودن تعرفهها در مقایسه با کریدورهای رقیب؛
۶) بهبود بازرگانی و بازاریابی ترانزیت و گسترش مناسبات و مبادلات حملونقلی با سایر کشورها و توسعه همکاریهای صیانتی در معاهدات و عهدنامههای بینالمللی؛
۷) جلب مشارکت بخش خصوصی از طریق مشارکت عمومی-خصوصی (PPP) و جذب سرمایهگذاری خارجی؛
۸) بهبود کیفیت خدمات حملونقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی؛
۹) افزایش ترانزیت بار و مسافر در شیوههای مختلف حملونقل؛
۱۰) افزایش سهم حملونقل عمومی در جابجایی مسافر؛
۱۱) ارتقای ایمنی در کلیه شقوق حملونقل و کاهش تلفات؛
۱۲) تقدم توسعه ریلی در طرحهای جدید و افزایش سهم حملونقل ریلی در حوزه ترانزیت؛
۱۳) ارتقای بهرهگیری از ظرفیتها و بهکارگیری فناوریهای نوین ریلی؛
۱۴) تقویت سامانههای عمومی بالاخص ریلی در کلانشهرها و شهرهای جدید به منظور کاهش مصرف انرژی؛
۱۵) اتصال شبکه ریلی به مراکز انبوه بار؛
۱۶) اهتمام بر تبدیل فرودگاه بینالمللی امامخمینی(ره) به یکی از قطب های هوانوردی منطقه
۱۷) ارتقاء نظام مدیریت سرمایه انسانی و صلاحیت حرفهای حملونقل هوایی؛
۱۸) افزایش بهرهوری مدیریت اقتصادی فرودگاهها، استفاده حداکثری از ظرفیتهای فرودگاههای کشور و برنامهریزی شرکت فرودگاهها برای اصلاح زیرساختهای فرودگاهی مورد نیاز؛
۱۹) همکاری با خطوط هواپیمایی بینالمللی و تعامل با سایر کشورها و تشویق به استفاده از آسمان کشور با بهرهبرداری از نظام نرخ ترجیحی؛
۲۰) بازنگری نظام نرخگذاری حملونقل هوایی؛
۲۱) تمرکز بر بهرهبرداری از سرمایه بخش خصوصی و منابع صندوق توسعه حملونقل در توسعه صنعت هوایی کشور؛
۲۲) احداث و تکمیل کریدورهای آزادراهی؛
۲۳) اصلاح شبکه جادهای با تأکید بر کریدورها و راههای شریانی؛
۲۴) نوسازی ناوگان حملونقل جادهای؛
۲۵) ایجاد منابع مالی پایدار نگهداری شبکه با عوارض متداول بر جاده و سوخت و وسیله نقلیه؛
۲۶) ارتقا ایمنی و انجام اقدامات پیشگیرانه بهمنظور جلوگیری از وقوع سوانح در بخش حملونقل؛
۲۷) تقویت زیرساختهای حملونقل دریایی؛
۲۸) افزایش سهم کشور از حملونقل دریایی منطقه؛
۲۹) افزایش سهم ناوگان ایرانی در تجارت دریایی؛
۳۰) افزایش اشتغال در بخش دریایی؛
۳۱) افزایش سهم کشور از بازار منطقهای سوخترسانی دریایی (بانکرینگ) و سوخترسانی به شناورها (با همکاری وزارت نفت).
در حدود ۱۹۰ عنوان برنامه در حوزه مسکن و شهرسازی و راه و ترابری در برنامه پیشنهادی ایشان تدوین شده است که از لحاظ تناسب، واقع گرایی، صراحت، انسجام، جامعیت و آینده نگری مطلوب و از لحاظ شفافیت، سنجش پذیری و زمانبندی متوسط ارزیابی میشود.
برنامه های تدوین شده ایشان از لحاظ انطباق با قانون اساسی، سیاستهای کلی نظام، برنامه ششم توسعه و قوانین تکلیفی وزارتخانه ذیربط کاملا همسو و مرتبط می باشد.
با توجه به سوابق تحصیلی و پیشینه اجرایی ایشان در سمت رئیس دیوان محاسبات، معاون رئیس جمهور و هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی و برنامههای پیشنهادی، کمیسیون ایشان را در خصوص قانونمندی و قانونگرایی، انتخاب و بکارگیری مدیران صالح و کارآمد، عدالت، مبارزهطلبی با فساد و افزونطلبی، سبک و شیوه مدیریتی و حکمرانی انقلابی، عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن و مردمگرایی و تعامل با نمایندگان مجلس، فردی توانمند و شایسته ارزیابی نمود.
کمیسیون ایشان را شایسته تصدی وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران تشخیص داد.
کمیسیون انتظار دارد ایشان به صورت ویژه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، توسعه، نگهداری و ایجاد راههای روستایی و توسعه حمل و نقل بین المللی را در اولویت برنامه های اجرایی آن وزارتخانه قرار دهد.
گزارش کمیسیون کشاورزی در در مورد صلاحیتها و برنامههای وزیر پیشنهادی راه
در ادامه گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد صلاحیتها و برنامه های کمیسیون قرائت شد.
ذبیح الله اعظمی ساردوئی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، ۱۶ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائه شده مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی گفت: وزارت راه و شهرسازی فقط یک وزارتخانه نیست بلکه به مثابه پیشران توسعه کشور میباشد. لذا از یک سو به موضوع راه ها و حوزه پرحجم حمل ونقل (محصولات کشاورزی و....) واداره بنادر که بخش بزرگی از فعالیتهای زیربنایی بوده، سروکار دارد، و از طرف دیگر مسئولیت ساماندهی مسکن شهروندان را برعهده دارد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس افزود: گستردگی حوزه وظایف این وزارتخانه است که قطعاً نمایندگان مجلس را برای انتخاب فردی با تخصص و تجربیات مدیریتی ارزنده برای تصدی کرسی این وزارتخانه مجاب خواهد کرد. لذا در اجرای ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و ابلاغیه از جانب ریاست مجلس شورای اسلامی به کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست، گزارش جمع بندی این کمیسیون با حضور وزیر پیشنهادی در مورخ ۱۴/۹/۱۴۰۱ تشکیل و انجام گرفت.
وی در توضیح شرح استعلامات در خصوص مدرک تحصیلی وزیر پیشنهادی گفت: بذرپاش دانش آموخته رشته فنی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و در مقطع دکترای تخصصی در رشته مدیریت تکنولوژی از دانشگاه علامه طباطبایی است. همچنین از جمله سایر سوابق در خصوص ایشان میتوان به عضویت در بسیج سازندگی رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، رئیس هسته مشاوران جوان شهرداری تهران، مدیر فرهنگسرای خاوران، مدیرمسئول روزنامه وطن امروز و استفاده از این رسانه در بصیرت افزایی و مقابله با فتنه گران در سال ۱۳۸۸ اشاره کرد.
اعظمی یادآور شد: شایان ذکر است طی نامه شماره ۸۷۸۹۵ مورخ ۱۴/ ۰۹/ ۱۴۰۱ از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اصالت مدرک تحصیلی ایشان استعلام و مدرک دکتری ایشان از دانشگاه علامه طباطبایی مورد تائید قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ادامه داد: طی جلسات برگزار شده با وزیر پیشنهادی، ایشان بر مواردی همچون حل مشکلات راههای روستایی، راههای اصلی و مواصلاتی بعنوان زیرساخت توسعه و امنیت غذایی کشور و توجه ویژه به بخش حمل ونقل محصولات کشاورزی با نرخ کرایه عادلانه وهمچنین توسعه و افزایش کامیون های یخچال دار برای حمل میوه و تره بار به کشورهای همسایه بخصوص اتحادیه اوراسیا وهوشمندسازی حمل ونقل کشور با محوریت تأمین ایمنی راهها، ضرورت توسعه خطوط ریلی و افزایش سهم حمل و نقل ریلی، تأمین مالی پروژهها از طریق روشهای ابتکاری، رفع تبعیض در اختصاص اعتبارات و امکانات و توجه به مناطق محروم تأکید نمودند.
وی افزود: همچنین ایشان به صورت ویژه بر رفع معضل مسکن در نقاط شهری و روستایی با ملزم بودن به طرح جامع شهرها و طرح هادی روستاها ورعایت حفظ کاربری اراضی کشاورزی و رعایت قوانین زیست محیطی در احداث راههای روستایی و عشایری تأکید داشته و این مهم را از اولویت های کاری در وزارتخانه متبوع خود در صورت أخذ رای اعتماد از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی عنوان داشتند.
نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی در توضیح برنامههای عمومی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اظهار کرد: ارزیابی اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست از میزان انطباق برنامه وزیر پیشنهادی با معیارهای عمومی مقرر، نشان میدهد که با توجه به آنکه ایشان در خلال برنامه، توضیحات جامعی را در قالب نقاط ضعف و کمبودها، ارائه راهبردها و برنامههای عملیاتی مطرح نمودهاند، میتوان این برنامه را از لحاظ جامعیت، تناسب، واقعگرایی، صراحت، شفافیت، انسجام و سنجشپذیری و سایر ویژگیها در حد مطلوبی ارزیابی نمود.
اعظمی با اشاره به انطباق برنامههای ارائه شده با اسناد بالادستی گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته و با استفاده از گزارش معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، ۵۶ درصد از برنامه های وزیر پیشنهادی کاملاً منطبق با اسناد بالادستی و ۳۰ درصد موارد نیز همسو است.
این نماینده در مجلس یازدهم تصریح کرد: همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامهها با اسناد بالادستی یافت نشد.
وی با اشاره به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی در این کمیسیون گفت: همانطور که به استحضار رسید برنامه وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با عنوان «نهضت ساخت ایران قوی و پیشرفته: مسکن مردمی، حمل ونقل هوشمند، زیرساخت متوازن» طی چندین جلسه و عمدتاً با حضور وزیر محترم پیشنهادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در همین راستا اعضای کمیسیون نقطهنظرات، سؤالات و ابهامات خود را مطرح نموده و با عنایت به برنامه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از نیروهای جوان، سالم، پرتوان و با انگیزه، کمیسیون ایشان را فردی با روحیه عدالت طلبی و مبارز با فساد، مدیریت عادلانه و جهادی، قانونپذیر و معتقد به حاکمیت قانون، دارای سلامت اقتصادی، جوان، باانگیزه معتقد به درونزایی اقتصاد و متکی به توانایی داخلی و همراه با مردم، توانمند و شایسته ارزیابی نمودند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به نظر نهایی کمیسیون اظهار کرد: با توجه به ارزیابیهای به عمل آمده کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست و نظر به اینکه وزیر پیشنهادی در طی جلسات، توضیحات مناسب و منسجمی از برنامهها و اولویتهای کاری خود ارائه نمودند و همچنین با توجه به تجربیات قبلی مهرداد بذرپاش در زمینههای متعدد اجرایی همچون مدیرعاملی پارس خودرو و سایپا و نمایندگی مجلس شورای اسلامی و عضویت درهیات رییسه مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان ملی جوانان و رئیس دیوان محاسبات کشور بودهاند و هنچنین ارایه بموقع گزارش تفریغ بودجه مرتبط با کمیسیونها مختلف از جمله: گزارش ویژه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در نهایت کمیسیون ایشان را شایسته تصدی وزارت راه و شهرسازی تشخیص داد.
وی در ادامه یادآور شد: کمیسیون انتظار دارد وزیر پیشنهادی در فرایند کسب رأی اعتماد در مجلس توضیحات کاملی از برنامههای خود در محورهای زیر ارائه نموده و نسبت به اجرایی شدن آنها اهتمام جدی نماید به همین جهت به تکمیل و ساخت پروژه راههای روستایی، ایمنسازی و قطبهای گردشگری روستایی و کشاورزی و روستاهای هدف گردشگری توجه کند و نسبت به اصلاح آییننامه نظام مهندسی ساختمان در رابطه با ساختمانهای مرتبط با فعالیتهای همه بخشهای کشاورزی اقدام و همچنین توجه جدی به ساماندهی و توسعه حمل و نقل بار (از جمله نهاده های دامی) و مسافر روستایی و عشایری داشته باشد.
اعظمی افزود: انتظار میرود وزیر پیشنهادی برنامهریزی درخصوص توسعه و نوسازی لجستیک و ناوگان حمل و نقل محصولات کشاورزی به منظور ارتقا صادرات محصولات کشاورزی و ارزآوری به کشور داشته باشد و نسبت به اصلاح آییننامه های مربوط به اراضی درجه یک و دو کشاورزی و همچنین اراضی ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی اقدام کند.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت ویژه هواشناسی در بخش کشاورزی، گسترش، تجهیز، توسعه تقویت جایگاه هواشناسی کشاورزی(Agrometerology) به علم روز دنیا و چندجانبه بودن آن که نقش اساس در تولیدات زراعی و حفاظت از منابع طبیعی در راستای تقویت توسعه پایدار، جبران کمبود نیروی انسانی و کارشناس متخصص با توجه به پستهای بلاتصدی برای تکمیل نیروی انسانی ایستگاههای موجود هواشناسی کشاورزی، تهیه و خرید تجهیزات مورد نیاز ازجمله دستگاههای سنجش رطوبت در اعماق خاک، ایستگاههای پرتابل هواشناسی کشاورزی و نرم افزار بومی محاسبه زمان مواجهه با سرما در باغات و مزارع کشور و اطلاع رسانی زودهنگام و بموقع به کشاورزان، کاربرد در بخشهای مختلف علوم زیست محیطی با قابلیت دسترسی و جهت پیش بینی های جوی با الگوهای جوی مورد انتظار و نقش دادههای آب و هوایی در کشاورزی دقیق مورد توجه وزیر قرار گیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: استفاده بهینه از موقعیت استراتژیک کشور در حمل ونقل دریایی، ریلی و جادهای و در نظر گرفتن شرایط تحریم برای تأمین کالاهای اساسی از کشورهای هدف خصوصاً اتحادیه اوراسیا و آسیای میانه؛ راهاندازی بندر شهر شیلاتی در ۵ نقطه و شهرهای مولد سبز در سواحل بر پایه و محور شیلات، توسعه حمل ونقل هوایی و افزایش هواپیماهای کارگو(Cargo) (در حال حاضر فقط ۲ هواپیما در کشور فعال بوده و بقیه بهدلیل مشکلات فنی زمینگیر هستند.) را مدنظر داشته و در راستای تکمیل کریدورهای اصلی بینالمللی و بازآفرینی هابهای لجستیک منطقهای و تکمیل مسیرهای مرزی و ترانزیتی کشور با تمرکز بر اتمام طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالا، بهمنظور بهرهبرداری سریع از سرمایهگذاری راکد در این طرحها تلاش کند.
در این گزارش آمده است: حل مشکلات راه های روستایی به عنوان زیر ساخت توسعه و امنیت غذایی کشور، توسعه کامیون های یخچال دار برای صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه، تویعه حمل و نقل ریلی، توجه به مناطق محروم، حل مشکل مسکن در نقاط شهری و روستایی، رعایت حفظ کاربری زمین های کشاورزی از تعهدات وزیر پیشنهادی به کمیسیون بود.
مخالفان رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی چه گفتند؟
در ادامه جلسه بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، مخالفان رای اعتماد به بذرپاش انتقادات خود به برنامهها و صلاحیتهای وزیر پیشنهادی را بیان کردند.
عسگری در مخالفت با رای اعتماد: شورای عالی مسکن باید زمینها را از انحصار دستگاه های اجرایی خارج کند
مهدی عسگری نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در مخالف با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: در حوزه حمل و نقل، زمینی، دریایی و هوایی چالش ها و مشکلات زیادی داریم، وزارت راه و شهرسازی در حوزه اقتصادی، روابط با همسایگان، ترانزیت و تامین زمین و مسکن وظایفی برعهده دارد، امروز هزینه مسکن در سبد خانوار به ۴۰ درصد رسیده و در کلانشهرها بالغ بر ۵۰ درصد از سبد خانوار و هزینه مسکن اختصاص پیدا می کند.
نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس با بیان اینکه تورم در سه دهه گذشته تهران ۱۱۰۰ برابر افزایش یافته است، گفت: این افزایش در طلا، سکه و ارز نصف آن بوده و افزایش تورم مسکن باعث افزایش قیمت خدمات و سایر کالاها شده است و وضعیت معیشت را به چنین روزی رقم زده است. مردم از بی مسکنی و بد مسکنی رنج می برند.
وی ادامه داد: در قانون جهش تولید تکلیف کردیم که سالانه یک میلیون واحد مسکن در سال تولید شود، بعد از یک سال و نیم چقدر در این زمینه پیشرفت داشته ایم؟ دلیل اینکه قوانین روی کاغذ می ماند چیست؟ آیا دولت آسیب شناسی کرده است.
این نماینده مجلس بیان کرد: اگر دولت به این موارد توجه نکند اقتصاد زمین را به درستی عملیاتی نکند تفاوتی ندارد چه کسی وزیر راه و شهرسازی شود، بنگاه ها و بانک ها و قشر ثروتمند از محل زمین انباشت ثروت کرده اند، این در حالی است که اغلب زمین ها در اختیار دولت است اما به دلیل احتکار نتوانسته است از این ظرفیت استفاه کند.
عسگری با بیان اینکه رئیس جمهور رئیس شورایعالی مسکن است، بیان کرد: تامین مسکن کار فرابخشی است، همه دولت باید کمک کنند تنها با وزارت راه و شهرسازی نیست اما ما کمکی از سوی رئیس جمهور و سایر اعضای دولت ندیده ایم. ایرادات فقط به فرد برنمی گردد، اگر راننده خودرویی را تغییر دهیم مسئله حل نمی شود تا زمانی که اتومبیل تعمیر، مسیر و ریل درست شود.
وی با بیان اینکه پهناوری کشور ایران اجازه پراکندگی سکونت را می دهد، اظهار کرد: اما در کلانشهرها به خصوص در تهران ۲ برابر توکیو و لندن بارگذاری جمعیت شده است، چرا که شهرها را محدود و زمین ها را احتکار کرده ایم. براساس آمایش سرزمین ۱۰ درصد از زمین های کشور قابل سکونت است یعنی اگر به هر خانوار ۲۴۰ متر زمین برای مسکن ویلایی حیاط دار بدهیم تا ۷۵۰ میلیون نفر ظرفیت بارگذاری مسکونی درجه یک را داریم اما کلانشهرهایی ایجاد کرده ایم که هوا ندارد و زیرساخت های آن را هم می بینیم.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه مادامی که این مشکلات حل نشود هرکسی مسئولیت وزارت راه و شهرسازی را برعهده گیرد نمی تواند اثرگذار باشد، بیان کرد: آقای بذرباش از دیوان محاسبات می خواهد به وزارت راه و شهرسازی برود، آیا از ریشه مشکلات اطلاع دارد؟ و برای حل آن برنامه ای ارائه کرده است؟ متاسفانه بانک ها در تامین مالی تنها ۷ درصد از قانون را اجرایی کرده اند و شورای عالی مسکن تشکیل جلسه نمی دهد. اگر می خواهیم کار جهادی انقلابی صورت گیرد رئیس جمهور با تفویض اختیار به وزیر راه و شهرسازی ریاست شورای عالی مسکن را واگذار و اجازه تشکیل این شورا را بدهد.
عسگری با بیان اینکه دیوان سالاری وزارت راه و شهرسازی معیوب است، اظهار داشت: در مدتی که این وزارتخانه وزیر نداشت معاون وزیر دولت قبل با نامه نگاری الگوی جدید مسکن را لغو کرده است این در حالی است که اولویت ما خانه های یک طبقه حیاط دار است و دیگر ظرفیت توسعه عمودی را نداریم، از سوی دیگر باید به مردم حق انتخاب دهیم که می خواهند در ویلا زندگی کنند یا آپارتمان؟
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه اگر روندی که در طول دهه های گذشته ادامه پیدا کند مشکلات در زمینه مسکن حل نمی شود، گفت: برای توسعه عمودی مسکن به ۴ هزار همت منابع مالی نیاز داریم در صورتی که در توسعه افقی به دلیل مشارکت مردمی هزینه ۵۰ درصد کاهش پیدا می کند از سوی دیگر دولت هکتارها زمین به ذی نفوذان و دستگاه های دولتی می دهد در حالی که وقتی به تامین مسکن می رسیم دست ها بسته می شود.
عسگری تاکید کرد: اگر مشکلات در حوزه مسکن حل نشود فرقی نمی کند چه کسی سرکار بیاید حل مسئله مسکن کار رئیس جمهور و کار کل حاکمیت است، اصول قانون اساسی بر تامین مسکن مناسب برای مردم تاکید دارد.
یوسفی در مخالفت: تغییر وزرا بعد از تعیین کابینه اقدامی شجاعانه از سوی رییس جمهور است
در ادامه مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس یازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اظهار کرد: آقای رئیس جمهور شجاع است، زیرا وقتی مشاهده می کند وزیری کوتاهی می کند، خودش پیشقدم می شود. وقتی می خواهیم به فردی رأی بدهیم باید شاخصه تخصص، تجربه و برنامه را مورد بررسی قرار دهیم؛ در حوزه تخصص با توجه به اینکه یک میلیون مهندس و فعال در حوزه شهرسازی، حمل و نقل و کریدورهای بین المللی فعالیت می کنند، آیا یک نفر نبود که به مجلس معرفی کنید؟
وی افزود: عنوان می شود در عرصه مدیریتی موفق هستند، اما همانطور که آقای فرموده اند در جایی که موفق بوده اید همانجا بمانید و به مردم خدمت کنید.
یوسفی گفت: با توجه به اینکه عضو کمیسیون عمران هستم، باید اذعان کرد برنامه ای از سوی وزیر پیشنهادی در حوزه ساخت یک میلیون مسکن ندیدم و نشنیدم که قابل پایش باشد؛ در حوزه حمل و نقل ۲۳۹ هزار کیلومتر راه اصلی وجود دارد که اعتبار امسال آن ۲۰ هزار میلیارد تومان و در سال آینده ۲۱ هزار میلیارد تومان است در حالی که نیاز ما در این حوزه یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که هیچ برنامه ای در این حوزه وجود ندارد و فقط عنوان می شود که باید تامین مالی صورت بگیرد، اما از کجا؟!
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: قطعاً ایشان از آقای قاسمی مدیرتر نیست، اما قاسمی هم نتوانست و دولت هم همراهی نکرد؛ هر چند رئیس جمهور ایستاد و شورای عالی مرتبط با این حوزه را تشکیل داد، اما سیستم پولی و مالی کشور اعتقاد دارد پرداخت تسهیلات و منابع مالی برای حوزه مسکن، تورم زا است.
وی خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی چه برنامه ای برای راه های روستایی، ساخت مسکن، کریدورهای بین المللی و... دارد؟
توانگر در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی : مملکت قحط الرجال نیست بذرپاش نه سابقه راه دارد و نه شهرسازی
در ادامه مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: گزارش های ۴ ماهه و ۶ ماهه دیوان پر از اشکال و ایراد است که با حضور وزیر نیرو در کمیسیون انرژی بررسی شد.اگر بذرپاش موفق بوده در دیوان بماند و موفق تر بشود.
وی ادامه داد: از رییس سازمان بازرسی سوال کنید که وقتی تعجیل در انتخاب بذرپاش را دیدند با یکی از بزرگان مجلس تماس گرفتند و از این انتخاب انتقاد کردند.
نماینده مردم تهران تاکید کرد: مملکت قحط الرجال نیست بذرپاش نه سابقه راه دارد و نه شهرسازی.
توانگر ادامه داد: رستم قاسمی که انشاءالله خداوند به وی سلامتی بدهد مدیری توانمند بود ولی به دلیل اینکه تخصص و تجربه در حوزه مسکن نداشت عملا اقدامی در این حوزه انجام نگرفت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: آیا تجربه رستم قاسمی که زمانی وزیر وزارتخانه مهم نفت بود و وزیر راه شد کافی نیست که مجدداً بیتالمال را هدر ندهیم و عنصری کارآمد، متخصص و با تجربه برای این وزارتخانه بگماریم که متاسفانه آقای بذرپاش فاقد هر سه این موارد در حوزه راه و مسکن هستند.
توانگر بیان کرد: حتی در حوزه نظری او بعد از جلسات متعدد در کمیسیونهای مجلس هنوز نمیدانند که چگونه میخواهند تامین مالی ۴ میلیون مسکن را انجام دهند و حتی نه در کمیسیونها و در جلسه شب گذشته فراکسیون، حاضر نیستند این جمله شفاف و روشن را بگویند که آیا در پایان چهار سال دولت آقای رئیسی، میتوانند ۴ میلیون مسکن و حتی نصف آن را به مردم تحویل دهد یا نه.
وی خطاب به همکاران گفت: این کشور حداقل یک میلیون مهندسی دارد که در حوزه عمران، راه و شهرسازی تحصیل کرده و یا در حوزه ساخت و ساز بوده و هستند. سوال جدی این یک میلیون نفر این است که چرا دولت در دولت محترم دیده نشدهاند؟ آیا یک نفر از میان خیل عظیم این افراد فردی صاحب تخصص و تجربه نبود که انتخاب کنیم و حال با معرفی آقای بذرپاش اینگونه به علم، دانش و تجربه و البته امید پشت پا بزنیم؟
نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: همین امروز آقای بذرپاش با این افراد به گفتوگو بپردازند آیا اصطلاحات حداقلی این حوزه را متوجه میشوند تا بتوانند بر آنها مدیریت کنند و پاسخگوی مطالبات بزرگ مردم در راه و مسکن باشند.
توانگر خطاب به آقای رئیسی گفت: ما در جریان نیروهای انقلاب با عدهای قلیلی که در خیابان اغتشاش و آشوب میکنند مرزبندی داریم و با تمام وجود برای امنیت، رفاه و آرامش مردم در مقابل این جماعت داعشیصفت میایستیم اما معترضین برای ما مهم و محترم هستند.
وی یادآور شد: بر اساس نظرسنجی نهادهای دولت شما درصد بالایی از مردم به این روش حکمرانی در دولت اعتراض دارند و معترض هستند آیا میخواهیم به سوال معترضین چه بگوییم؟ برای هر پستی بگوییم همان آقایی که همیشه برای شهرداری تهران مطرح است؟ همان آقایی که همیشه برای وزارت رفاه، وزارت صمت و اکنون راه و احتمالا برای سازمان برنامه مطرح بوده و هست؟ فکر میکنید بازتاب این انتخاب در جامعه و این بخش از مردم معترض پالسی برای اصلاح و حکمرانی در دولت و مجلس است؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آقای نیکزاد که تقریباً گزینه اجماعی نمایندگان بود به هر دلیلی این مسئولیت را نپذیرفت یکی از دلایل اصلی وی آن بود که گفته بود شبکه بانکی جهت ارائه تسهیلات بانکی به بخش مسکن همکاری نمیکند. حال سوال این است که آقای بذرپاش که تجربه و تخصص آقای دکتر نیکزاد را ندارد چگونه میخواهد این تسهیلات را درست کند دکتر نیکزادی که تجربه موفق ساخت مسکن در دولت دهم را دارد وقتی سنگ اندازی شبکه بانکی را دید نپذیرفت آقای بذرپاش در خود چه دیدهاند که این پست را پذیرفتهاند؟
توانگر افزود: این روزها چقدر از رهبری هزینه کردهاند تا ما به آقای بذرپاش رای بدهیم هر چه ما گفتیم از توان و سابقه و تخصص آقای بذرپاش در حوزه راه مسکن و شهرسازی بگویید ولی دوستانشان از رهبری هزینه کردند.
وی در مورد موضع اخیر رهبر معظم انقلاب در مورد دیوان محاسبات اظهار کرد: رهبری فردی حکیم و بلیغ است و در استخدام کلمات دقت و وسواس فراوان دارند، ایشان در مورد دیوان فرمودند سالهای اخیر و میتوانستند بفرمایند در مجلس یا سال اخیر یا مجلس یازدهم. چنانچه در مورد مجلس و رئیس مجلس از این جنس تعابیر استفاده کردند، اما در مورد دیوان فرمودند سالهای اخیر زیرا از زمان عادلآذر گزارشها به روز شد البته در دوران بذرپاش نیز در سالهای اخیر می گنجد و باید انصاف داشت و از بذرپاش تشکر کرد که تیم کارشناسی گذشته را حفظ کرد تا نظم و سرعت گزارشدهی استمرار یابد و این سرعت مورد تحسین رهبر حکیم انقلاب نیز قرار گرفت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: از دقت دیوان محاسبات در مورد گزارشات ۴ ماهه و ۶ ماهه دیوان ابراز تأسف میکنم که گویی توسط تیم دیگری تهیه شده زیرا پر از اشتباهات فاحش آماری و محاسباتی است و یک نمونه آن گزارش پرمسئله و پراشکال در وزارت نیرو بوده که با حضور وزیر نیرو در کمیسیون انرژی بررسی و خطاهای فاحشی داشت که محرابیات میتواند در این رابطه شهادت دهد بنابراین صریحا از آقای بذرپاش ودوستانشان میخواهم رهبری را هزینه یک صندلی بیارزش نکنند و اگر ایشان موفق بودهاند در دیوان بمانند و موفقتر شوند.
توانگر عنوان داد: به فرض هم تایید رهبر معظم انقلاب در شخص ایشان متعین باشد آقای بذرپاش با چه منطقی این مدال افتخار را به زمین میگذارد و برای پستی که سکوی پرش است کاندیدا میشود؟ نمایندگان با چه اطمینانی به شما رای دهند که هوس جای دیگری در سر نپرورانید؟ شما که سال ۷۷ به دانشگاه رفتید و برای حضور در دیوان در سال ۹۹ همه کار کردید و از سابقه نهاد مقدس بسیج و پژوهشکده بسیج برای ما مدرک آوردید که به ما بگویید ۲۰ سال سابقه اجرایی دارید تا به هر نحو رییس دیوان شوید حال چطور به اعتماد نمایندگان در رای به دیوان محاسبات پشت پا میزنید؟
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سکوت ایشان در آشوبها و اغتشاشات اخیر سوال برانگیز است؛ این همه اتفاق آشوبطلبانه و پر از سیاهی رخ داد اما متاسفانه آقای بذرپاش صرفا یک تسلیت نیم خطی در ماجرای شاهچراغ آن هم در توییتر گفتند.
توانگر خطاب به بذرپاش ادامه داد: شما به برکت خون پدر شهیدتان، به برکت انقلاب، به برکت خانواده شهدا به این جایگاه رسیدید؟ آیا نمیتوانستید در قالب یک سخنرانی، یک تحلیل جامع در مورد این آشوبها ارایه کنید؟ چهره و بدن از هم پاشیده شهید علیوردی و شهید عجمیان شما را بر آن نداشت که سکوت خود را بشکنید؟
وی خطاب به آیتالله رییسی گفت: شما از سکوت خواص گلایه شدید کردید آیا از سکوت آقای بذرپاش خبر نداشتید و ندارید؟
این نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: بسیاری از دوستان اصلاحطلب و اعتدالی مجلس، امروز به وزارت بذرپاش رای میدهند چنانچه ریاست محترم فراکسیونشان رسما مصاحبه کردند که البته گامی روبه جلو برای هضم اصلاحطلبان در دولت آقای رییسی و جریان اصولگراست.
توانگر خطاب به رئیس جمهور گفت: از رییس سابق سازمان بازرسی کل کشور سوال بفرمایید که وقتی تعجیل شگفتانگیز در انتخاب رییس دیوان محاسبات را مشاهده کردند دلسوزانه در شب انتخاب رییس دیوان در مجلس یازدهم، با یکی از بزرگان مجلس تماس گرفتند ضمن گلایه شدید با انتصاب آقای بذرپاش، مخالفت کرده و صریحا به پرونده ایشان در سازمان بازرسی کل کشور اشاره کردند که کاش در همان مقطع به درخواست دلسوزانه ایشان توجه میشد و کاش امروز هم قدری با ایشان به عنوان یکی از نزدیکان امین خود در معرفی وزیر پیشنهادی، مشورت میکردید.
وی افزود: مملکت قحط الرجال نیست. جریان انقلابی پر از نیروهای با سابقه و متخصص است.آقای بذرپاش نه سابقه و تخصص «راه» دارد و نه سابقه و تخصص «مسکن و شهرسازی»! فردای قیامت در نزد خداوند متعال، خون شهیدان، امام و رهبری باید پاسخگو باشیم که چرا با وجود افرادی که در این حوزه متخصص و با سابقه بودند ما را مجبور میکنند به فردی رای دهیم که بدون سابقه و تخصص، است که متاسفانه بذرپاش نخواستند هیچ مسوولیتی در ساخت ۴ میلیون مسکن را بپذیرند و متاسفانه هیچ برنامه منسجمی هم ارایه نکرده است.
موافقان رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی چه گفتند؟
نمایندگان موافق رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی از برنامهها و صلاحیتهای بذرپاش برای مدیریت وزارت راه و شهرسازی دفاع کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه_۱۶ آذر_ مجلس شورای اسلامی، بررسی رای اعتماد به مهرداد بذرپاش وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
سرمدی در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی: تقدیر از عملکرد دولت در ترمیم کابینه و معرفی نیروهای جوان و با انگیزه و اخلاق
کیومرث سرمدی واله در نشست علنی امروز- چهارشنبه ۱۶ آذر ماه- مجلس شورای اسلامی در موافقت با صلاحیت مهرداد بذرپاش برای تصدی وزارت راه و شهرسازی گفت: اینکه جناب رئیس جمهور بعد از گذشته این مدت از عمر دولت با پایش و توجه به وعدههایی که به مردم دادند ترمیم کابینه و معرفی نیروهای جوان و با انگیزه و اخلاق را در دستور کار قرار دادند هم جای تشکر دارد و هم زمینه همکاری بیشتر مجلس شورای اسلامی را با وزیر پیشنهادی آماده میکند.
نماینده مردم اسد آباد وزرات راه و شهر سازی را یکی از مهمترین و کلیدی ترین وزارتخانه های کشور خواند و بیان داشت: این وزرات خانه مرتبط با نیازهای اساسی زندگی مردم هست، اگر به دنبال عدالت و نزدیک کردن مردم به لحظه فاصله طبقاتی هستید این وزارتخانه به جهت فعالیت در حوزه های مختلف از جمله کلیدی ترین وزارتخانه هاست.
عضو کمیسیون اجتماعی با اشاره به مشکلات حوزه مسکن بیان داشت: ساخت و ساز مسکن ، اجاره بها و خرید مسکن مردم را دچار گرفتاری های فراوان کرده است از جمله تصمیمات راهبردهای این وزارتخانه است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: تصادفات و معضلات و خسارات فراوان ناشی از عدم توجه به مشکلات راهها از جمله ماموریت های مهم این وزارتخانه است.سرمدی واله اضافه کرد: امروز کارهای بر زمین مانده در بحث مسکن فراوان وجود دارد و مسکن از تورم دچار تاثیر پذیری است و ما با یک رکود چندین سال در بخش مسکن روبرو بودیم که افتخار میکردند که آجر روی آجر در آن دوران نگذاشتند و بعضاً مسکن مهر را مزخرف خواندن اینها مواردی است که بر سر راه تولید مسکن وجود دارد ما پنجاه میلیون مسکن کمبود داریم.
نماینده اسد آباد بیان داشت: ساخت سازه های دولتی ناموفق و بخش خصوصی در این زمینه به صورت فعال ورود پیدا نکرده است.وی با اشاره به معرفی بذرپاش بیان داشت: تاکید امام و مقام معظم رهبری بهره گیری از جوانان خلاق، برنامه محور و در عین وابسته بودن به خانوادههای ایثارگران، جانبازان و شهدا ست از جمله ویژگیهای وزیر پیشنهادی این است که در ایام کودکی با شهادت پدر بزرگوارشان تعهد خود را نسبت به نظام به ثبوت رساندند و در طی سالهای گذشته ثابت قدم ایستادند.
وی با توجه به سوابق مدیریتی بذرپاش بیان داشت: وی در مسئولیت های واگذاری ثابت کرده است که به لحاظ کارآمدی ایشان توان بالایی دارد، وی هم مجلس شورای اسلامی را خوب می شناسد و هم جایگاه نمایندگان را به لحاظ تجربهای که در هیئت رئیسه داشته است و هم سوابق موفق ایشان در پستهای مختلف از جمله دیوان محاسبات به تحکیم جایگاه نظارتی مجلس کمک کرد و برای اولین بار ارائه تفریغ بودجه به موقع به به نحوی موفق بودند که مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفتند.فرصت از این بهتر که ما بتوانیم از توان جوانی برنامه محوری رحیه انقلابی و وابستگی او به جامعه ارزشی کشورمان استفاده کنیم.وی افزود: من اطمینان دارم که با رأی بالای نمایندگان انگیزه کاری در وزیر پیشنهادی افزایش پیدا ایجاد می کند.
عضو کمیسون اجتماعی خاطر نشان کرد: بذرپاش با مراکز تصمیم گیری مراکز علمی و افراد توانمند ارتباط بسیار مثبتی است از لابی گری مثبت بسیار بالایی برخوردار است میتواند در ارتباط با افراد متخصص مأموریت خود را به درستی انجام دهد.
سرمدی در تذکری به وزیر پیشنهادی بیان داشت: عدم تزریق نیروهای غیر متخصص به بدنه این وزارتخانه از جمله مواردی تاکید می کنم که این نباشد که بعد از گرفتن رای اعتماد که ان شالله اعتماد قاطع را هم کسب خواهید کرد شاهد نباشد که نیروهای در حوزه مسکن و راه تخصص ندارند در این وزارتخانه مشغول به کار شوند و یا در وعده رییس جمهور در ساخت ۴ میلیون مسکن باید با مشکل مواجه نشویم و نکته دیگر اینکه از نیروهای متخصص و توانمند در این وزراتخانه استفاده کنید.
حاتمی در موافقت با وزیر پیشنهادی: بذرپاش پیشانی موفق وزرای دولت سیزدهم خواهد بود
در ادامه حسین حاتمی در موافقت با وزیر پیشنهادی در دفاع از مدارک تحصیلی بذرپاش گفت: رشته تحصیلی بذرپاش مدیریتی بوده است و فرد باید جوهره مدیریتی داشته باشد بررسی سوابق بذرپاش در مسئولیت های متعدد، نشان دهند کارنامه درخشان وی است.
نماینده مردم کلیبر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در برنامه وزیر پیشنهادی، چالش های حوزه راه و مسکن احصاء شده است و برنامه های دقیقی برای حل این مشکلات وجود دارد.این معادلات چند مجهولی با مدرک مهندسی عمران قابل حل نیست، وزارت مدیریت توانمند نیاز دارد که بذرپاش واجد آن است.
وی افزود: ۲ سال و نیم سکوت ایشان در برابر هجمهها،برای اثبات تعهد و کارآمدی ایشان کافی است و نشان دهنده سکوت مومنانه و جوانمردانه برای پیشبرد و مدیریت دیوان محاسبات است.
حاتمی با بیان اینکه آیا از سایر وزرا تعهدی گرفته اید که از بذرپاش برای ساخت یک میلیون مسکن تضمین می خواهید، اظهار داشت: بذرپاش پیشانی موفق وزرای دولت سیزدهم خواهد بود.
انتقادات تند رضاخواه از اظهارات بدون سند و مدرک توانگر علیه وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
مجتبی رضا خواه در موافقت با صلاحیت مهرداد بذرپاش برای تصدی وزارت راه و شهرسازی گفت: یکی از مخالفان گفت که رهبر انقلاب از فعالیت دیوان محاسبات در سال اخیر حمایت نکرده است ، رهبر معظم انقلاب در دیدار همین نمایندگان از عملکرد رئیس همین دیوان محاسبات تقدیر کردند ظاهرا برخی از این موضوع ناراحت هستند که چرا رهبری از ایشان حمایت کردند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در واکنش به سخنان توانگر نماینده مردم تهران در مخالفت با صلاحیت بذرپاش گفت: برخی مطرح کردند که بذرپاش در اغتشاشات اخیر سکوت اختیار کردند آن بولتن نویسانی که مطالب خلاف را به رهبری نسبت دادن چقدر به نظام و رهبری ضربه وارد کردند شما اگر سکوت کنید حتماً بهتر است.
نماینده مردم تهران بیان داشت: اینکه به پرونده وزیر پیشنهادی رسیدگی شود موضوع مهمی نیست اگر شما خلافی را ثابت کردید آن موقع در مورد آن صحبت کنید اینکه با ثابت نشدن خلاف تهمت بزنیم این پشت پا زدن به سرمایه های نظام است.
رضا خواه اضافه کرد: دو سال پیش هم زمانی که ایشان می خواستند به عنوان رییس دیوان محاسبات انتخاب شوند چنین دروغ های را این گونه مطرح کردید اگر مردم امروز معترض هستند اگر به حاکمیت بی اعتماد می شوند به خاطر همین حرفهای بیپایه و بی اساسی است که بر اساس اغراض شخصی در پشت بلندگو بیان میشود و هیچ استنادی برای آن آورده نمی شود در افکار مردم تاثیر می گذارد اگر قرار است که بدون دلیل و مدرک صحبت کنند بهتر است سکوت اختیار کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به سوابق بذرپاش بیان داشت: برخی فرمودند که تخصصشان با وزارت راه مرتبط نیست قانونی مبنی بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال از سوی دولت مطرح شده و توسعه ناوگان هواپیمایی و کشتیرانی هم از جمله برنامه های است که در دستور کار این وزاتخانه قرار گرفته و قرار نیست که وزیری انتخاب کنیم که مقاومت سقف و ستون ها را محاسبه کند ما برای پست وزرات به دنبال کسی هستیم که این وزراتخانه را مدیریت کند.
وی با بیان اینکه اولین مشکل وزرات راه و شهرسازی تامین منابع مالی است، گفت: مهمترین چیزی که وزیر پیشنهادی باید داشته باشد این است که سازمان زیرمجموعه خود را بشناسد وبرای مدیریت آن ها بتواند برنامه ریزی کند خیلی واضح است که مهرداد بذرپاش گزینه مناسبی برای این کار است وقتی به دیوان محاسبات رفت هیچ نیروی را تغییر نداد اما وقتی ایشان در راس این سازمان قرار گرفت همراه و همزمان با اجرای بودجه تفریغ بودجه ارائه شد مفهوم این است که رئیس سازمان عوض شده است و خروجی سازمان بهتر شده است این نشان می دهد که این شخص مدیر است .
نماینده مردم تهران اضافه کرد:وقتی چنین تجربه ای در کشور وجود دارد که معاون رئیس جمهور ، عضو هیئترئیسه مجلس رئیس دیوان محاسبات و معاون ستاد اجرایی فرمان امام بوده است همه تجارب را کسب کرده است و ما می توانیم از تجارب ایشان برای مدیریت مهمترین مشکلات کشور یعنی تامین واحد مسکونی استفاده کنیم.
ذوالنور در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی : حجت شرعی برای مخالفت با رای اعتماد ندیدم/کمیسیون عمران و اصل نود صحت مدرک تحصیلی بذرپاش را تایید کردند
در ادامه حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در موافقت با رای اعتماد وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: حجت شرعی در مخالفت با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ندیدم، در مورد مدرک تحصیلی، کمیسیون مربوطه صحت مدارک تحصیلی بذرپاش را تایید کرد، از رییس کمیسیون اصل نود هم در این مورد سوال کردم و گفتند هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: بذرپاش روحیه ریسک پذیری و بن بست شکنی دارد از متخصصان استفاده می کند.رشد بذرپاش منجنیقی و پرتابی نبوده است و پله به پله رشد کرده است.رییس جمهور به ایشان برای قبول این پُست اصرار کرده است.
در پایان ، دهنوی عضو هیات رییسه مجلس گفت: رییس جمهور به دلیل حضور در مراسم روز دانشجو در این جلسه حضور نیافتند اما اعلام کردند تلاش می کنند که در بخشی از این جلسه حضور یابند.
در ادامه مهرداد بذرپاش در جریان رسیدگی به صلاحیت خود برای تصدی وزارت راه و شهرسازی ضمن تبریک روز دانشجو در دفاع از برنامه های خود گفت: امروز می خواهم درباره پیشرفت ایران و برنامه های پیشران برای کشوری با سابقه تمدنی عظیم صحبت کنم. امروز درباره مسیری برای پیشرفت و حرکت جهش وار صحبت می کنم که کمتر از آن در تراز مجلس و شأن نمایندگان نیست.
بذرپاش: احتکار زمین مشکل بزرگی است/ توئیت زدن انقلابی گری نیست
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه این برنامه پیشران تا چند سال آینده کشور را به نقاط عالی می رساند، ادامه داد: در این وزارتخانه صنعت ریلی، هوایی، دریایی، ساختمان و حمل و نقل وجود دارد که همه تخصص ها و گونه های تخصصی را شامل می شود، اما در سنوات گذشته به این دستگاه نگاه صنعت گونه نبود، همه اساتید می دانند صنعت یعنی بازار، قیمت تمام شد، نرخ فروش، فناوری و انتقال فناوری.
وی بیان کرد: این ۵ صنعت بزرگ اجزای اصلی وزارت راه و شهرسازی را شامل می شود، در صنعت هوایی با رصد سایر کشورها، از جمله ترکیه، امارات و قطر خواهیم دید که ساخت فرودگاه حضرت امام (ره) با نگاه صنعت گونه نبوده است.
بذرپاش با بیان اینکه به انتقادات وارده باید پاسخ داده شود، تاکید کرد: با این حال ۵ صنعت بزرگ با بحران فرسودگی مواجه است، در حوزه ریلی بالغ بر ۱۵ هزار کیلومتر خطوط ریلی ساخته شده است که امروز با بحران بهسازی آن روبرو هستیم که اگر نگاه صنعتی داشته ایم، می توانستیم مسائل را حل کنیم، اما توفیقی حاصل نشده و سرعت کم و ناراحت کننده آن صدای مردم ، نمایندگان و دولت را درآورده است.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با اشاره به انتقاد یکی از نمایندگان توضیح داد: می گویند برنامه ای ارائه نکرده ام، اما آنها در کمیسیون ها حرف زدند و رفتند، اگر می نشستند می دیدند که برنامه ای ارائه شده، می توانند از سایر نمایندگان در این باره سوال کنند.
بذرپاش گفت: در این چند روز مسئله منابع ناکافی برای تحقق و همچنین احداث پروژههای جدید و ناتمام موضوع اصلی بود که همواره مورد سوال قرار میگرفت که همه بخشهای ریلی، جادهای، آزادراهی، روستایی، هوایی، خرید واگن و لوکومتیو و ... را شامل میشد بنابراین همه بر یک نکته اذعان دارند و آن هم نبود منابع مالی برای اتمام پروژههای نیمه تمام است.
وی تصریح کرد: بنابراین باید اذعان کرد بحران اصلی در چنین دستگاه پیشرانی روشهای جدید تأمین مالی برای پروژههای اصلی است؛ به من حق دهید؛ من در دیوان محاسبات خدمت کردم لذا نسبت به بودجه از شما کمتر مطلع نیستم؛ ردیفهای در حوزه تملک دارایی رو به افزایش است که این اصلا خوب نیست لذا باید از رشد بیرویه هزینهها جلوگیری و آن را کنترل کنیم و این مسیر خوبی محسوب نمیشود.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی افزود: برای انجام موضوع مذکور چه تخصصی نیاز است و باید از چه آدمها و ابزارهایی استفاده کنیم، در این میان چه مصوباتی برای تحقق این اهداف نیاز است؟ به عنوان مثال در قانون جهش تولید مسکن ساخت ۴ میلیون مسکن پیشبینی شده است و این در حالی است که برای تحقق این موضوع در کشورمان با کمبود مهندس، تکنسین و ... مواجه نیستیم اما با این سوال مواجهایم که چرا مسکن ساخته نمیشود. آیا میتوان مثل مسکن مهر ردیف مشخص برای آن پیشبینی کرد.
بذرپاش در این راستا بیان کرد: ۴ میلیون مسکن ضرب در ۱۰۰ مترمربع میشود ۴۰۰ میلیون مترمربع و اگر میانگین متری ۷ میلیون تومان محاسبه شود عددی معادل دو هزار و ۸۰۰ همت میشود و این در حالی است که بودجه سال جاری حدود یک هزار و ۵۰۰ همت است. بنابراین باید پاسخ دهیم مشکل کجاست و وزارت راه چه کاری برای تأمین مالی دو هزار و ۸۰۰ همت باید انجام دهد. حتماً نمایندگان در جریان تصویب قانون جهش تولید مسکن مفروضات را بررسی کردند.
وی با اشاره به استراتژیهای مورد نیاز در صنعت ریلی و هوایی کشورمان گفت: این سوال وجود دارد که آیا هواپیما بسازیم یا بخریم؛ از چه کسی در شرایط تحریمی میتوان خرید کرد یا خیر و حتی آیا باید هواپیمای دست دوم تهیه کنیم، این سوالها وجود دارد.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی افزود: همه در یک کشتی نشستهایم و فکر نکنیم مقصر فقط دولت است زیرا همه ما یک ایران، یک کشور، یک نظام و با یک سرپرست و ولی هستیم و که کشور اداره میشود؛ مگر میشود برای مردم کار نکنیم.
بذرپاش اظهار کرد: این وزارتخانه، وزارتخانه امید است لذا ما با دو موضوع مهم حمل و نقل و ترانزیت مواجه هستیم، در واقع با توجه به حوزه ترانزیت میتوانیم موفقیتهای خوبی نصیب کشور کنیم. اگر کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب سریعتر به اتمام برسد، جهش خوبی در این حوزه خواهیم داشت. در این راستا نیاز به توجه در برنامههای توسعه ای و بودجههای سنواتی و همچنین صدور برخی مجوزها است؛ تا کی باید با بودجههای سنتی جلو برویم لذا با ابتکارات برای منابع مالی سرشار از ترانزیت کالا نصیبمان میشود. در واقع با تکمیل کریدور شمال به جنوب از منطقه فنلاند تا آبهای آزاد ارتباط برقرار میشود. برای حرکت در این موضوع جدی هستیم و چند مجوز خاص نیاز است که امیدواریم مجلس دولت را یاری کند.
وی ادامه داد: در این میان نیازمند تغییر فناوری هستیم، زیرا این وزارتخانه را تاکنون سنتی اداره کردهایم و باید تصمیمات بزرگ بگیریم؛ سهم واردات در حوزه ریلی ۳۰ درصد پیشبینی شده اما اکنون ۱۰ درصد است، این سوال وجود دارد چرا افراد برای انتقال کالا از جاده به ریل سوق نمییابند و انگیزهای وجود ندارد و این در حالی است که یکی از راهکارهای کاهش قیمت تمام شده و اجزای افزایش قیمت، پایین آوردن هزینه حمل و نقل است لذا اگر سهم ریلی را افزایش دهیم هزینهها کاهش مییابد. طبیعتا تکمیل کریدورهای ریلی جز اصلیترین برنامههای این دستگاه به شمار میرود.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ادامه داد: در حوزه مسکن و شهرسازی باید چند اقدام صورت بگیرد، بیش از ۲۸۰۰ همت منابع نیاز است، شما عزیزان بگویید از کجا و با چه روش مسکن سازی قرار است کار کنیم، یکی از مشکلات این است که زمین احتکار شده، دولت ها و مجلس های مختلف آمده اند و رفته اند و قیمت ملک افزایش یافته است.
وی افزود: یکی از مواردی که باید برای آن چاره اندیشی کنیم، احتکار غیرقابل قبول زمین در اطراف شهرهاست، زمانی که در بسیاری از محل ها می توانیم الحاق به شهرها داشته باشیم، چرا اینکار را انجام نمی دهیم؟ چرا محدوده روستاها را افزایش ندهیم که تنها یک عده صاحب زمین باشند و قیمت روز به روز افزایش پیدا کند و افراد دیگر متضرر شود؟ این نسخه من برای همه بخش ها و شهرها نیست، متوجه هستم که الگوی تهران، کلانشهرها و روستاها تفاوت دارد.
بذرپاش گفت: در حوزه مسکن سه عامل زمین، قیمت ساخت و ارزش افزوده را داریم، دولت وظیفه دارد قیمت زمین را حذف و یا به صفر برساند و همچنین ارزش افزوده و یا سود مورد توقع سازنده را صفر کند. قیمت ساخت باید با استفاده از روش واگذاری زمین و تحویل زمین رایگان به انبوه سازان که توان هزینه کرد دارند کاهش یابد و دولت بعداً در قالب اوراق و اسناد با آنها تبادل مالی داشته باشد.
وی گفت: روش دیگر بازسازی بافت روستایی و بافت فرسوده شهری و روستایی است؛ شهرها در اختیار شهرداری ها بوده و می تواند این موضوع را از طریق آسان سازی فرآیند مجوز و مکانیزم های تشویقی مدیریت کند. شهرداری ها می توانند به ساخت واحدهای مسکونی تعهد شده در قانون کمک کنند و مردم تحت عنوان خودمالکی اقدام به ساخت نمایند.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ادامه داد: حدود ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر داریم که باید به اتمام برسانیم، موضوعی که باید برای آن فکری کنیم، طرف تقاضا است، بخشی از منابع سهم آورده متقاضیان است، در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند و واریز وجه داشته اند، اکنون در سمت تقاضا دچار مشکل هستیم. زمانی که سهم آورده به ۴۰۰ میلیون می رسد و قیمت یک واحد ۸۰۰ میلیون تومان تمام می شود، اقشاری که جزو دهک های پایین هستند و باید این واحدها را خریداری کنند، در تامین منابع اولیه دچار مشکل می شوند و نمی توانند آورده اولیه را تامین کنند.
بذرپاش گفت: باید در تامین آورده اولیه تجدیدنظر شود و طرف متقاضی تشویق شود، پروژه مسکن در فرمول قبلی نیز می تواند بخشی از نیازها را پوشش دهد، باید ظرفیت جذب وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: موضوع بعدی تامین مالی از روش های دیگر است، مولدسازی دارایی ها باید در اولویت اصلی کاری قرار بگیرد، در قانون نیز اوراق بهادارسازی دارایی ها، مولدسازی دارایی ها و موارد دیگر آمده است، چرا این موارد انجام نشده و نمی شود؟ بخشی از اقداماتی که باید برای مولدسازی دارایی ها انجام شود، در ریز برنامه ها آمده است، حتما فرصت نشده این موارد را مطالعه کنند، از منتقدان درخواست دارم این موارد را مطالعه نمایند.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: من فرزند مجلس هستم، کمک کنید تا مشکلات برطرف شود، من یک دوره در مجلس بوده ام و اکنون نیز دو سال و نیم است که با رأی اعتماد شما در دیوان محاسبات به شما خدمت کرده ام، می دانید و به گواه شما در دیوان محاسبات کار شده است، زحماتی که همکاران فرهیخته من در دیوان محاسبات انجام داده اند، جا ندارد که به آنها بگوییم اشتباهات فاحش، چه کسی این موضوع را بررسی کرده؟! مگر کشور دستگاه نظارتی، نهاد امنیتی، کمیسیون اصل ۹۰، مجلس و کمیسیون های تخصصی ندارد؟ اینکه خودمان حکم صادر کنیم و ترویج کنیم و حتی حاضر نباشم ۵ دقیقه مباحث را گوش کنم و تنها در رسانه ها موضع بگیرم، انقلابی گری است؟ آیا من موضع گیری نداشته ام؟ شما که در سایت ها سیر می کنید، نگاه می کردید. آیا تنها توئیت زدن انقلابی گری است؟
بذرپاش افزود: این کشور، کشور خمینی، خامنه ای و حاج قاسم سلیمانی است. این کشور بزرگتر و رعناتر از این است که با موضع گیری امثال من و دیگران دچار مشکل شود. این کشور مستحکم، قوی و در تراز یک کشور مومن ظاهر می شود. چرا برای همه حکم صادر می کنیم؟ آیا خدا به ما چنین اجازه داده است؟ بدون اینکه از کسی سوال کنیم اتهام بزنیم، اسم آن انقلابی گری است؟ بشماریم ببینیم چند انقلابی اکنون وجود دارد، یکی از دلایل و مشکلاتی که افراد زده شده اند، اینگونه رفتارها و افشاگری های بدون مبنا است.
وی عنوان کرد: دو سال و نیم پیش نیز این موارد مطرح شد و به آنها پاسخ دادم، چه کنم که نمی خواهند بشنوند و قرار است که بزنند. این موارد در عزم من اگر رأی شما را دریافت کنم، ذره ای خلل ایجاد نمی کند، بلکه مستحکم تر و با پشتوانه رئیس مجلس، نمایندگان، رئیس جمهور و اعضای دولت، می بینیم که شدنی است و در کشور بن بستی وجود ندارد. مردم از ما توقع کار کردن دارند، فضای کار کردن متفاوت است، باید سطح نگاه خود را ارتقا دهیم، با این ارتقا اگر از من نیز بدشان بیاید، کشور را نمی زنند.
وی ادامه داد: اگر از من خوشتان نمیاد پشت تریبون اقدام به ترویج ناامیدی نکنید.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه ما ۲ پروژه در دست داریم، توضیح داد: قطار سریع السیر تهران- مشهد تاکنون انجام نشده است و به دلیل افزایش قیمت ها تکمیل آن به تاخیر افتاده که در اولویت ما قرار دارد.
بذرپاش با بیان اینکه پروژه فرودگاه امام و اتمام پروژه های این حوزه یکی دیگر از دستورکارها است، تصریح کرد: مشکلات موجود در راه های روستایی یکی از گلایه های شما است که موضوع درستی است. تلاش می شود با برگزاری جلسات مختلف با مجامع استانی و تامین مالی جدید پروژه های مربوط به تکمیل و آسفالت راه های روستایی با جدیت پیگیری شود.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی مسکن را دیگر اولویت دانست و اضافه کرد: ۵۰ درصد وقت وزارت راه و شهرسازی به موضوع مسکن اختصاص پیدا می کند، تمام تیم تجهیز خواهد شد.
بذرپاش خطاب به نمایندگان، گفت: شما مشاوران وزارت راه و شهرسازی هستید و باید با یکدیگر باشید چرا که زمانی که با هم هستیم قوی می شویم اما اگر جدا باشیم دیگر قوی نیستیم.
وی ضمن تشکر از اعتماد رئیس جمهور، گفت: کشور دریای ثروت و منابع است و قرار نیست که مطرح کنیم که پول نداریم. ما متاسفانه بلد نبودیم که مردمی سازی کنیم که به فضل خدا کمک شما، دولت و رئیس جمهور این امر محقق می شود.
بذرپاش در پایان از رئیس مجلس شورای اسلامی به دلیل حمایت هایی که از وی زمانی که در دیوان محاسبات حضور داشت، انجام داده بود تشکر کرد.
در پایان وکلای ملت با ۱۸۷ رای موافق،۶۴ رای مخالف ، ۷ رای ممتنع، ۵ رای باطله از مجموع ۲۶۳ نماینده حاضر در مجلس به بذرپاش برای حضور در وزارت راه و شهرسازی رای اعتماد دادند .
نظر شما