به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس دانشگاه رازی در نشست با رییس منطقه آزاد تجاری قصرشیرین گفت: شکلگیری منطقه آزاد تجاری قصرشیرین یک فرصت بزرگ و مغتنم برای توسعه استان کرمانشاه است که امید است در دولت جهادی و انقلابی سیزدهم این امر مهم به نتایج مطلوب و ملموس برسد و به جهت محرومیتزدایی و اشتغالزایی در استان کرمانشاه مؤثر واقع شود.
«محمد نبی احمدی» در خصوص پیامدهای مثبت شکلگیری منطقه آزاد در راستای شکوفایی استان کرمانشاه، تأکید کرد: باید تلاش کنیم که اساس و بنیاد منطقه آزاد تجاری قصرشیرین با استفاده از تجربیات مناطق آزاد قدیمی کشور و مطالعه سایر مناطق آزاد تجاری و با استفاده از ظرفیت علمی اساتید برجسته دانشگاه رازی مبتنی بر علم و دانش روز پایهگذاری شود و به طور قطع دانشگاه رازی در راستای ایفای مسوولیت اجتماعی خویش، در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.
رئیس دانشگاه رازی با توجه به اینکه شعار سال که مزین به «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» است، گفت: منطقه آزاد قصرشیرین میتواند در مسیر تولید اشتغالآفرین و مبتنی بر دانش، گام بردارد و خدمات ارزشمندی را به استان کرمانشاه و کشور ارائه نماید.
وی بار دیگر با اشاره به ظرفیت بزرگ دانشگاه رازی و دارا بودن اساتید صاحبنظر و مجرب در بسیاری از زمینههای علمی اعلام کرد: مشتاقانه از همه ظرفیتهای دانشگاه برای ایجاد ایجاد علمی بنیانها و زیرساختهای منطقه آزاد استفاده خواهیم کرد.
مدیر اجرایی سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی قصرشیرین با ارائه گزارشی از روند شکلگیری منطقه،۲ اقدام مهم شامل «تأیید اساسنامه توسط شورای نگهبان» و «تدوین طرح جامعه منطقه» را پیشنیاز و پیش درآمد دیگر اقدام های در مسیر شکلگیری منطقه دانست و اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک علاوه بر به تأیید رسیدن اساسنامه منطقه، عملیات تدوین طرح جامع نیز آغاز میشود.
«نادر نادری» استان کرمانشاه را سرزمین فرصتها برای سرمایهگذاری معرفی کرد و یکی از مناسبترین این فرصتها را تأسیس منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین دانست و افزود: با وجود ۲ مرز رسمی پرویزخان و خسروی که استان ما را به اقلیم کردستان و نیز به دولت مرکزی و بخش عربی کشور عراق وصل میکنند، میتوان این منطقه را دروازه تحول و توسعه استان کرمانشاه نامید.
وی اظهار داشت: تاکنون تعدادی از سرمایهگذاران با انگیزه و توانمندی با مراجعه به دفتر منطقه آزاد آمادگی خود را برای امر سرمایهگذاری اعلام کردهاند و در صدد آن هستیم تا هرچه زودتر با کمک سرمایهگذاران داخلی و خارجی، کار عملیاتی و میدانی را آغاز کنیم و شاهد اشتغالزایی برای چند هزار نفر از جوانان و رونق اقتصادی در منطقه باشیم.
او گفت: یکی از محورهای مهم در تفاهمنامه منعقد شده در این نشست اقدام مشترک جهت ایجاد پردیس بینالمللی دانشگاه رازی در منطقه آزاد قصرشیرین بود که طرفین مسوول بر اجرایی شدن آن تأکید داشتند.
با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت پارسال جاری به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
نظر شما