امام جمعه تبریز: دانشجو نباید تحت تاثیر جنگ رسانه‌ای و دروغ‌ها قرار گیرد

تبریز - ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با بیان اینکه دانشجو موذن جامعه است، گفت: دانشجو باید نقش هدایتگری داشته باشد نه اینکه تحت تاثیر جنگ رسانه‌ای و دروغ‌ها و شایعات قرار گیرد.

حجت الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم، روز چهارشنبه در دیدار با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی استان در روز دانشجو افزود: بار اصلی فعالیت‌های دانشجویی را تشکل‌ها بر دوش کشیده و کارهای شاخص انجام دادند که از جمله آنها تعمیق فرهنگ دینی، حفظ نشاط و پویایی، ممانعت از هرج و مرج و جلوگیری از برخوردهای افراطی است.

وی با اشاره به حرکات نو و نویدبخش در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی، اظهار داشت: دانشجویان ما کارهای زیادی انجام داده‌اند اما جو به قدری غبارآلود شده که این مسائل را نشان نداده‌اند.

امام جمعه تبریز گفت: نظر فعالان دانشجویی همواره در موضوعات مختلف مورد اتکای دولت‌ها و مردم بوده که همچنان از آن الگوبرداری می‌کنند و نمونه آن خاطرات دانشجویی دکتر چمران است.

حجت الاسلام آل هاشم، ادامه داد: دانشجویی که در بستری مانند دانشگاه همراه با پرورش و رشد شخصیتی، پیشرفت علمی‌اش را رقم می‌زند یک سرمایه اجتماعی و نخبه‌ترین گروهِ این اجتماع است.

وی یادآوری کرد: ۱۶ آذر سالروز شهادت سه دانشجوی آزادی‌خواه و انقلابی و یادآور دانشگاهی است که نه تنها پایگاه توسعه علم و دانش بلکه محل رویش اندیشه‌های اسلامی و انقلابی بوده است.

امام جمعه تبریز گفت: با نگاهی عمیق به تحولات دهه‌های اخیر، نقش تاثیرگذار دانشگاه را در همه دگرگونی‌ها می‌توان دید و دانشجو هم همواره محور اصلی جریانات بوده است اما هماهنگی با اهداف والای اسلامی جنبش‌های دانشجویی کشور را از جنبش‌های دانشجویی سایر کشورها متمایز و ممتاز می‌کند.

حجت الاسلام آل‌هاشم با اشاره به اینکه این استعدادهای بالقوه تهدیداتی هم دارد، افزود: یکی از این تهدیدها سیاسی‌کاری است، بزرگان بر اندیشه سیاسی در عین طعمه نشدن برای سیاسی‌ بازی دانشجویان تاکید دارند.

وی با اشاره به اینکه اصل دانشجو باید مورد احترام و نسل دانشجو باید نقش هدایتگری داشته باشد، اظهار داشت: بهترین نگاه به شان و منزلت دانشجو در بیانات رهبر معظم انقلاب نهفته است و از جمله توصیه‌های ایشان شرح صدر سیاسی و تحمل یکدیگر است.

امام جمعه تبریز گفت: این سعه صدر با توجه به شرایط کنونی و جنگ ترکیبی که برای دانشگاه‌ها طراحی کردند و بیش از هر زمان دیگر نیاز است، همه حرف و اعتراض دارند اما نباید اعتراض به خشونت کشیده شود.

حجت الاسلام آل هاشم، با اشاره به روحیه نقادی در دانشجویان، ادامه داد: این روحیه باید زنده نگه داشته شود و نگاه منتقدانه هیچ اشکالی ندارد اما باید منصفانه باشد و دانشجویانی که صداقت بیشتری دارند، انتظار می‌رود در رخدادها و قضاوت پدیده‌ها بر مدار انصاف حرکت کنند.

وی یادآوری کرد: دانشگاه مرکز معنویت است چراکه علم ارزش معنوی و روحی دارد و کسانی که تصور می‌کنند دانشگاه محل کم شدن مقیدات دینی است در دوره پهلوی اول گیر کرده‌اند.

حجت الاسلام آل هاشم، افزود: دانشجو باید سیاسی باشد ولی سیاسی کار نباشد، یعنی آگاه‌ترین قشر به مسائل سیاسی باشد تا در روز بحران گرفتار نشود و خوب تصمیم بگیرد ولی دانشجوی سیاست‌زده و سیاسی‌کار اینگونه نیست.

به گزارش ایرنا، ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو در تقویم جمهوری اسلامی ثبت شده که پیشینه آن سالروز شهادت مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت‌رضوی سه دانشجوی دانشگاه تهران است.

این دانشجویان به دلیل اعتراض به دیدار ریچارد نیکسون معاون ریییس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ به شهادت رسیدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha