به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، مخاطرات طبیعی با انواع گوناگون و گستره نفوذشان به عنوان پدیدههای تکرار شدنی و مخرب، همواره در طول دوران حیات کره زمین وجود داشتهاند، بنابراین برنامهریزی پیش از وقوع بحران از مسایل مهمی است که پیش رو مدیران شهری به ویژه در حوزه مدیریت بحران قرار دارد. یکی از این راهکارها استفاده از سیستمهای هشدار سریع زلزله است.
سیستم های مانیتورینگ مبتنی بر سامانههای تعیین موقعیت و ناوبری یکی از بهروزترین سامانههایی است که از آنها برای پایش حرکات پوسته زمین و اتمسفر استفاده می شود. سنسورهای مورد استفاده در این سیستمها، گیرندههای دقیق تعیین موقعیت و ناوبری است که به عنوان گیرنده های ژئودتیک شناخته می شوند.
براساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این محصول دانش بنیان حاصل تلاش دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی است که با حمایت ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل هوشمند به مرحله تجاری سازی رسیده است.
امکان استفاده از این سیستم ها در هر شرایط آب و هوایی، امکان کنترل یا پایش حرکات پوسته زمین در بازدههای زمانی کوتاه و دقت بالای اندازهگیری از جمله ویژگی های این سامانه است.
سامانههای پایش مبتنی بر دادههای سیستمهای تعیین موقعیت و ناوبری ماهوارهای از چهار بخش شامل حسگرها، بستر مخابراتی انتقال داده، مرکز پایش و بخش هشدار تشکیل میشود.
چنین سیستمی یکی از ابزارهای مهم و مکمل سیستمهای پایش پوسته نظیر دستگاههای لرزهنگاری و شتاب نگاری محسوب میشود. تحقیقات انجام شده در دنیا نشان میدهد که چنین سیستمی از مشکلات اشباعشدگی و برش در دادههای لرزهنگاری برخوردار نیست.
نظر شما